Spiderchick

Skriveliskriveliskriveliskriv
Jag skriver som en liten dåre just nu. Så fort jag kommer åt. 10 minuter här och 10 minuter där. En timma på morgonen, en halvtimma på kvällen. En kvart när barnen är ute och leker, 5 minuter medan pastan kokar upp.
 
Men gud, ta dig lite enskild tid människa! Kanske ni tänker. Men faktum är att jag skriver som bäst när jag får dutta lite här och där. Jag få snarare prestationsångest om jag vet att jag har flera timmar obruten skrivtid till förfogande, och så börjar jag prokrastinera istället.
 
 
 
 
Jag håller på med manus nummer 2 av Vera Svansons dagbok.
 
Vera nummer 1 har ju varit klar (mer eller mindre) sedan jag skickade in manuset för ett år sedan så nya idéer har jag skissat på ett tag. Nu har jag ett grovmanus som börjar likna en bok. 
 
Tror jag?
 
Ena dagen känns det fun and games för att nästa dag ba: jag skriver om allt, rubb och stubb! Sedan känns allt bra igen, till och med super, för att i nästa redigeringsvända kännas skit. Och så går det runt kring en enebärabuske tidigt en måndagsmorgon na na na ...
 
Jag börjar lära mig att om det är något man måste ha som bokskrivande person så är det tålamod. Massor! Det blir liksom ingen bok om man inte skriver, skriver, skriver och skriver. 
 
Skillnaden den här gången är att jag vet ungefär hur det ska kännas i kroppen när boken är klar. Det ska kännas ... Tillfreds liksom. Ingenting ska skava, allt ska kännas mjukt.
 
 
 
 
Ja.
 
Medan jag väntar på att det där mjuka och tillfreds:iga ska infinna sig skriver jag lite till. 
 
Agnes

Va fin du är! Jättefina bilder, du passar superbra i lugg :)

Jag kommenterade förr tror jag att din blogg är trasig i chrome, lite jobbigt då det är det webbläsaren jag använder oftast :( Kan ju såklart öppna safari men kanske att det går att fixa i chrome med? vore nice

Svar: oh nej! ska kolla upp detta, tack för att du sa till
Spiderchick

Klara

Så COOLT att du skriver en till bok. Det vore roligt att läsa mer om ditt skrivande!

Svar: kul att du säger det, då ska jag skriva mer om det :)
Spiderchick

Madde

Nu har sträckläst ”Ragga som du shoppar” efter att ha läst om boken i din blogg! Älskade den och nu måste jag läsa mer känner jag!😄 kan inte du skriva ett inlägg med tips på bra böcker att läsa? Jag fastnar liksom hos samma författare och genre hela tiden. Tack för en härlig blogg som alltid får mig bra humör!🥰

Svar: åh vad roligt! Världens bästa bok! Jag ska verkligen tipsa om fler böcker :) har tänkt det länge men inte riktigt haft tiden ... Håll utkik :) tack för snälla ord!
Spiderchick

Anonym

Jag vill också läsa mer om skrivandet 😊

Svar: okej, kul att höra :) jag noterar, som sagt!
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress