Spiderchick

Katalog över höstens böcker
Reklam för min bok 
 
I fredags kom katalogen över höstens böcker! Och vem är med där om inte ...
 
 
 
 
 

... JAG!
 
Det trodde ni inte att meningen skulle mynna ut i va? He. 
 
 
 
 
 
Jag fick frågan i februari någon gång om jag ville vara med i ett debutantporträtt och det ville jag såklart! Jag fick då uppgiften att berätta lite om boken, om mig själv och varför jag skrivit Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster. 
 
Vera 11 år är ju huvudperson. Hon har en pappa som heter Bosse, en mamma som heter Mimmi, en storebror som heter Svante och lillsyrra Olivia. Och så en moster som heter Bibban. 
 
 
 
 
 
Bibban är en karaktär som jag skrev om redan som liten och nu har hon ploppat upp igen. Är inte det rätt knäppt? På svensklektionerna i mellanstadiet skrev jag om en familj och en moster som hette Bibban. Hon var helknasig och blev kompis med vargar och allt möjligt. Jag är såååå ledsen att jag inte har kvar de skrivhäftena. Tyvärr. Men jag minns att min lärare läste upp berättelserna för klassen och hur det gjorde mig både stolt och lite generad.
 
Sedan dess har Bibban antagligen legat och skvalpat i mitt undermedvetna för att nu göra come back. Som jag också skriver i porträttet har det varit en härlig känsla att hitta tillbaka till de skönlitterära. Jag skrev skönlitterärt genom hela min barndom och ungdom. Novell på novell på novell. A4-block proppfulla med berättelser som jag satte i händerna på mamma och mormor att läsa. Men sen ... Gled jag liksom ifrån allt det där. Istället var det krönikör som blev jobbdrömmen. Och så lanserades bloggar och jag blev Spiderchick. Och den historien känner ni till, om man säger såååå. Under tio år ägnade jag mig helhjärtat åt krönikor, blogginlägg och copytexter. Jag glömde bort att jag älskar att fantisera och hitta på. Men jag tänker också att var sak har sin tid. 
 
Just nu trivs jag ruggigt bra med att få skriva både blogg, copytexter (i mitt kommunikationsjobb) och böcker. Att alternera mellan de olika skrivformerna är helt ultimat, måste jag säga. 
 
Ella

Vad kul! Jag älskar känslan av inspiration man får av en sån sak!

Anonym

Min mammas moster hette Bibban och jag saknar henne. Hon var en underbar person som var med och startade Medeltidsveckan i Visby och alltid hade spännade saker för sig.

Svar: Häftigt! Det är något med moster Bibban då 🤔☺️
Spiderchick

Anonym

Vilken fin intervju med dig! Förstår att det känns jätteroligt 😊. Jag kan bara tycka - och det här är inte någon form av kritik mot dig på något vis! - att det är lite tråkigt att de inte lyfter en debutant som inte redan har många följare och en upparbetad krets så att säga. Det känns som att influensers försprång redan är så stort och att det kräver sånt extremt hårt arbete att komma ikapp om man inte har de följarantalen som ni har. Ändå är det alltid influensers som ska lyftas när de skriver böcker, tar fram hudvårdsprodukter eller designar nån kollektion.

Hur ser du på det? Förutom att du ju såklart är jätteglad att din bok lyfts fram (och det ska du ju vara, det är ju super för dig!).

Svar: Nej men nu kanske jag var otydlig - katalogen speglar ALLA debutanter för hösten :) I alla fall alla debutanter som släpps på etablerade förlag. Vet inte exakt hur det funkar, men det är absolut inte bara jag och jag har inte valts ut i egenskap av bloggare. Det är typ 50 sidor med debutanter hehe. Jag förstår precis hur du tänker annars. Många influencers behöver ju inte ens ha en idé innan de blir "antagna" att skriva en bok om sitt liv. Men jag vill också tillägga att mitt manus inte har blivit antaget för att jag är en bloggare. Jag skickade in ett färdigt manus till förlag på samma premiss som alla andra och framhävde inte min blogg i mitt följebrev :)
Spiderchick

Anonym

Fick katalogen igår på mitt skrivbord, (bibliotekarie) och läste direkt ditt porträtt. Tyvärr har jag inte ansvar för barn och ungdomsböcker, annars skulle jag köpt in boken direkt när den kommer ut! Jag ska istället lägga förslag på att köpa in den!

Svar: vad roligt! Vad snällt att du lägger det som förslag :) <3
Spiderchick

Anonym

Då förstår jag! Jättetack för ditt trevliga och utförliga svar 😊. Och bra jobbat!!

Svar: ☺️👍
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress