Spiderchick

Kryddhyllan
Min man har byggt en kryddhylla! 
 
 
 
 
Han byggde den på känn av massa spillbitar som vi hade kvar från altanbygget och jag tror att både han och jag, framför allt han, är förvånad över hur bra den blev?
 
Vad hände liksom?
 
A ja. 
 
Låt oss kika närmare på kryddorna. 
 
 
 
 
 
Vi odlar salvia, basilika, persilja, krysmynta, rullgardina, Pippi Långs... Nej nu blev det fel. Jag tar om det. Vi odlar salvia, timjan, basilika, persilja, gräslök och oregano. Så. 
 
Jag har även en citronmeliss på gång. Jag skulle vilja ha mynta också, till svalkande sommardrinkar. Och svartpeppar. Och vitpeppar och GRILLKRYDDA OCH ... Nej okej, jag ska hålla mina hästar lite. Jag är otroligt nöjd över den här samlingen kryddisar. De växer så det knakar och det är såååå lyxigt att kunna knipsa av när det behövs.
 
Om jag ska vara ärlig vet jag inte vad jag ska göra med salvian (det var 10-åringen som så gärna ville odla det för det gör de i skolan), har ni några tips? Koka te typ?
 
Anonym

Alltså jag hittade jordgubbsmynta häromveckan, förstår du ens hur god den är i drinkar?? Magiskt!! Rekommenderar dig verkligen att försöka hitta 😃

Svar: SEEEEE-LUTA! vad gott det lät! måste hitta!
Spiderchick

Anonym

Salvia stekt i smör till pasta

Mamma

Vad han kan, pappan i familjen👌 Ser jättebra ut, vi kommer snart o kollar💕

Svar: det får ni göra :)
Spiderchick

Anonym

Fyll kycklingfiléer med salvia och mozzarella och lägg på grillen. Mkt gott!

Anonym

Fyll kycklingfiléer med salvia och mozzarella och lägg på grillen. Mkt gott!

Svar: vad många bra tips jag får! Tack!
Spiderchick

Jeanette Li

Salvian funkar fint i ett kryddsmör, eller tillsammans med ugnsrostade rotsaker i olja. Alldeles för frän att äta naturell tycker jag. Men lyxigt att kunna nypa av färskheter utanför dörren!

Anonym

Tycker salvia är jättegott i sås (till t ex pasta eller kyckling) eller salviasmör! Rekommenderar starkt!

Anna

Salvia är jättegott att steka med krossade vitlöksklyftor smör och potatis (små kokta färskpotatisar) när man stekt ihop det ett tag krossar man potatisen med stekspade för att få in mer smak. Sålt och peppar ska det va också.

Svar: åter oteeeeroligt gott!
Spiderchick

Ida

Salvia till en italiensk tomatsås kanske?
MEN lova mig nu att du planterar ner de här bebisarna i nån liten solig rabatt sen när säsongen är över!
Gräslök och timjan är dessutom otroligt stiliga att se på när de blommar och återkommer år för år.

Svar: har så dåligt med rabatter ... men ska fundera på det :)
Spiderchick

Anonym

Salvia är så gott!! I kycklingmarinad, i kryddsmör till allt grillat eller i pastarätter. Bra val av sonen👍

Svar: ja det verkar vara väldigt bra val av honom får jag säga :)
Spiderchick

Anonym

Bryn smör och släng ner salvian, blanda med (kokad) färsk ravioli! Voila! 👌🏻

Svar: najs!
Spiderchick

Emma

Friterad salvia är gott på typ alla sorters pasta, hett tips! Rosmarin, salvia och oregano är god kryddblandning till tex kyckling. Salvia är en underskattad krydda tycker jag 🤗

Svar: åh det lät ju väldigt gott!
Spiderchick

Anonym

Chokladmynta är väldigt gott att brygga te på. Lägg i ganska rikligt med blad och häll på kokande vatten och låt det dra ganska länge (kanske 10 min) så har du en mysig dryck med mintchokladsmak, faktiskt ganska mjuk och rund i smaken. Gott!

Svar: mums!
Spiderchick

farmor

Mynta är hur lättodlad som helst! Köp en vanlig färdig och plantera om, växer sig större och större hela sommaren att skörda av!

Svar: 😊👍
Spiderchick

Anonym

Om du odlar mynta, plantera inte ut den i en rabatt. Sprider sig som värsta ogräset.

Svar: noterat!
Spiderchick

Johanna

Instämmer på att myntan sprider sig som ogräs, jag har en hel pallkrage full 🤣 Men, har en odlarmästare som granne och fick följande tips till den som vill odla den på friland. Ta en plastkruka modell större som du skurit av botten på. Plantera myntan i krukan ner i pallkragen/rabatten. På så vis kan den inte sprida sig 👍🏼 Har ej testat själv, så vi får kalla det en hörsägen än så länge 😅 Själv nöjer jag mig med en stor kruka på min kryddhylla. Nyp av stjälkar precis ovanför ett bladpar precis som när du plockar basilika. Då grenar den sig och blir stor och fin på nolltid! Jag använder till drinkar, i smoothies, en kvist i bubbelvattnet och sist men inte minst - i en feta och melonsallad! Fantastiskt gott!!!

Svar: Åh vad gott det lät med fetaosten!! mums! Bra tips också :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress