Spiderchick

Nationaldagen!
Igår var det Sveriges nationaldag!
 
 
 
 
Det spöregnade och flaggan fladdrade i snålblåsten. Och vi skulle träffa kompisar i en park, var planen. 
 
Och det var en plan som jag tänkte hålla mig till!! Övriga familjen där emot började gnälla och tyckte att vi skulle vara hemma istället.
 
– Är ni svenskar eller är ni svenskar?? frågade jag.
 
Jag upplyste dem om att i Sverige finns det nämligen en sägning som lyder - det finns inget dåligt väder DET FINNS BARA DÅLIGA KLÄDER!!!
 
Det kan vara bland det svenskaste man kan säga och även något jag tänkte leva efter på nationaldagen och allt. Så jag proppade bilen full med kläder och tillbehör för alla eventualiteter. Mössor (jo mössor), tjocktröjor, regnkläder, en extra filt, sittunderlag, kepsar, solglasögon, paraply och badkläder (finns en liten sjö i parken). 
 
Sedan svängde jag ihop kladdkakemuffins med grädde och jordgubbar, som vi skulle ha med oss. 
 
 
 
 
Väl på plats i parken började det spricka upp!
 
 
 
 
Jo tack, det var riktigt varmt och soligt ett tag.
 
Vi fikade och snickesnackade och lekte dunken med alla barn och bara hängde. Efter ett tag mulnade det på igen, sedan sprack det upp, mulet, sol, mulet, lite regn, sol, mulet ... Under våra närmare tre timmar i parken hann jag använda min ulltröja, min regnjacka, t-shirt, solglasögon, mössa, ulltröja igen, regnjacka, t-shirt ... Jag har tyvärr inga fotobevis på alla mina olika outfits däremot förevigade jag när barnen var farligt nära att kräva att vi skulle hämta badkläderna i bilen. 
 
 
 
 
Föräldrarna avstyrde dock badandet. 
 
En väldigt mysig nationaldag helt i Svea rikes anda. 
Anna

Jag spenderade nationaldagen på IKEA, svenskare har jag aldrig varit. Behöver en ny säng och tänkte att en lördagkväll skulle där nog vara lugnt. Det var det.

Svar: Mycket mycket svenskt!
Spiderchick

Anonym

Undrar om er balkongsoffa! Vilken storlek har ni och är kuddarna tunga om man ska släpa in dem vid regn? Är armstöden sköna eller kan man köra utan? Vi skulle ha den på trädäck under solsegel. Tack för din högkvalle blogg!

Svar: Två sitsar har vi. Vet ej centimeter tyvärr? 1,70m kanske i bredd? Stöden är inte sköna men gör att man inte glider ur de bulliga kuddarna, liksom. Plus kan ligga i soffan. Hade ej velat vara utan stöd. Vi tar inte in kuddarna, de tål en del regn. Men vi har också tak på balkongen (och är allmänt lata 😆) Kuddarna är lite ”tunga” och skrymmande. Men lätt BÄSTA och mest sköna soffan ever!! Tack för fina ord ☺️
Spiderchick

Anonym

Älskade Sverige! ❤️

Anonym

Tack snälla! Ser fram emot att läsa din bok!!! Du skriver så medryckande!

Svar: vad roligt! Tack :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress