Spiderchick

Skolavslutning 2020
Igår var det alltså skolavslutning i Skövde?
 
Jag fattade ingenting. Har inte hängt med alls?? Förra veckan fick jag sms från en föräldrer i stora barnets klass som frågade om jag mindes ifall det var hon som klassförälder? Om hon var det, skulle hon i så fall köpa en blomma eller något annat till läraren?
 
Jag funderade en stund innan jag i CHOCK kom på att det var JAG som var klassförälder!!! Jag hade helt förträngt det, som så mycket annat när corona gjorde sitt inträde. Mamman som messade var klassförälder förra året.
 
Jag löste snabbt en insamling till present och köpte sedan en bok, en blomma, kruka och kort. Det är läraren helt klart värd! Han (med många andra lärare) gör ett kanonjobb och är så omtyckt av barnen!
 
 
 
 
I år hade varje klass avslutning enskilt, i respektive klassrum. Ingen storsamling i idrottshallen. Inga fina sånger, orkester, tal och tårar som fälldes i vemod och lycka. Tråkigt, såklart. Men rimligt, med tanke på situationen. 
 
Efter avslutningen åkte vi in till stan för lunch och vår nya sommarlovstradition: Alla i familjen får köpa var sin bok (kan verkligen rekommendera Emmy Abrahamson till alla som gillar feelgood och humor). 
 
 
 
 
Sjuåringen valde först Handbok för superhjältar 4 (på bild nr 5). 
 
Jag: Har inte du redan läst nr 4?
Sjuåringen: Nä?
Jag: Fast det är jag rätt säker på att du har.
Sjuåringen: I skolan ja, men inte hemma. 
 
En typisk definitionsfråga, med andra ord. 
 
Sedan hade vi fikabesök som gick över i grillbesök som gick över i smarrig efterrätt.
 
 
 
 
 
Vid kl 22 avrundade vi första dagen på sommarlovet med att bädda ner oss och läsa på balkongen. 
 
 
 
 
Helena

Vilken härlig tradition, den snor jag till när barnen börjar skolan :)
Och vilken fin solnedgång igen, förstår att du är frälst. Härligt med balkong, jag är lite småkär i vår också, tror att det är för att vi flyttade på en soffa och jag trivs bättre som det är nu. Balkonger är bäst!

Svar: Ja, mycket ljuvligt med balkong! Och mysigt att ligga där och läsa i junikvällen ☺️
Spiderchick

Linda

Grillade bananer är så jäkla gott!

Svar: Jaaa! 😋😋😋 oldie but goldie
Spiderchick

Hanna

Vi hade också avslutning i varje klassrum. Men musikläraren hade klippt ihop en superfin film med sommarlåts-karaoke och egeninspelade musikvideos från olika klasser på skolan. Blev en fin men ovanlig avslutning!
Gillar f.ö verkligen boktraditionen! Den ska jag sno!

Svar: kul! :)
Spiderchick

Anonym

Arbetar som lärare och jag tycker det blev en underbar skolavslutning, även om jag förstår att många föräldrar är ledsna. Jag hann för första gången säga hejdå ordentligt till mina elever Utan den stress som blir vid en vanlig avslutning (särskilt med de barn som har syskon som har en annan avslutning de ska skynda vidare till).

Det var en avslutning på barnens villkor, där vi fikade, lekte och hade det mysigt. Och för de som har föräldrar som inte kan delta på avslutningar var det guld.

På min skola hoppas vi kunna göra detta till tradition :)

Svar: Jag kan faktiskt hålla med dig. För mig som förälder var det tråkigt att inte få säga tack till lärarna ordentligt eller prata några ord med de andra föräldrarna. Det var också tråkigt att inte få lyssna på alla duktiga elever som spelar instrument och sjunger. Men samtidigt var det en stressfri avslutning och barnen var ju nöjda med att ha hängt i klassrummet med varandra. De hade haft musikquiz och lekt lekar och ätit glass, vilket lät mysigt. Om det skulle bli en tradition istället blir jag inte jätteförfärad, faktiskt.
Spiderchick

Carro

som lärare uppskattar man verkligen en liten present såhär i avslutningstider <3

Svar: härligt :)
Spiderchick

Maria

Rolig slump att jag nyss läste en bok av emmy. Som jag haft liggande i flera år men inte kommit mig för att läsa.
Å nu tipsade du om henne 😊
Läste: hur man förälskar sig i en man som bor i en buske.
Aldrig läst emmy innan men håller med om att hon har humor.

Therese

Vilken fin tradition! Snor den rakt av! Min äldsta är lika gammal som din yngsta och har precis upptäckt det här med att krypa upp för sig själv och läsa en stund. Ett mål med sommaren är att skapa en mysig läshörna i trädgården åt henne ❤️

Svar: mysigt :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress