Bakblogg??

Nej det håller inte på att bli en bakblogg det här, men nu råkar det vara så att jag kokade...
 
 
 
 
... bagels igår!
 
Det var superlätt! Det tog lite tid bara, som det ofta gör när man bakar bröd eftersom det ska jäsa i omgångar. Nu skulle man dessutom koka degen vilket kändes märkligt?? Men det var inte speciellt många ingredienser. Jag kommer ihåg alla i huvudet. 
 
25 gram jäst 
5 dl fingervarmt vatten
1/2 dl sirap 
2 tsk salt 
12 och en halv dl vetemjöl special 
 
Arbeta degen smidig under 5 minuter 
Låt jäsa under bakduk 30 min 
 
Forma degen till 16 bollar. Platta ut bollarna och gör ett hål i mitten. Låt jäsa igen under duk i 30 minuter. 
 
 
 
 
Koka varje bagel 2 minuter på varje sida (det vill säga man vänder på bullen i vattnet efter 2 minuter) (obs använd gärna något slags verktyg) (rekommenderar ej näven ner i kokande kastrull). 
 
Låt rinna av på en handduk.
 
Notera att det verkligen inte ser gott ut och fundera på vad du egentligen håller på med?
 
 
 
 
Pensla med äggvita och toppa med frön om du vill (jag hade vara chiafrön hemma så jag tog det)
 
In i ugnen 225 grader i ca 15 minuter. 
 
Notera att bagelsen (?) ser mycket mer aptiliga ut efter en tur in i varmluften. 
 
 
 
 
Notera sedan att de också smakar mycket gott. 
 
 
 
 
Mums! 
 
Även barnen älskade det. 
 
Går att servera med allt från smör och ost till creme cheese och sylt, lax, oliver, grönsaker, körv you name it pal!
 

Kommentera gärna!
Anonym

Åhhh jeflar vad gott det såg ut! Är med inne i en valperiod. Går bagelsen att frysa??

Svar: Japp går att frysa 😊
Spiderchick

2020-03-18 ♥ 13:11:25
Anonym

Hahaha!! Auto korrekt slog till, menade ju så klart en BAK period🤣🤣

Svar: Haha 😆
Spiderchick

2020-03-18 ♥ 13:12:16
Anonym

Vad du ät duktig!👍🏻🌹

Svar: Tack tack 😁
Spiderchick

2020-03-18 ♥ 14:56:07
Ida

Men yes! Mammaledig och sjukisolerade= plan för morgondagen. Men att inte du bakar med surdeg?!

Svar: Jag kanske ska våga det?? Har aldrig testat
Spiderchick

2020-03-18 ♥ 15:29:53
Jeanette Johansson

Detta måste jag testa i morgon ☺️ tack för tipset.

Svar: Hoppas det blir gott 😊
Spiderchick

2020-03-18 ♥ 17:51:09 » URL: http://hereiam.blogg.se/
Anonym

Bakade detsamma för några veckor sedan, i miniformat för att ha på en buffé 😀 super goda

Svar: 😄👍
Spiderchick

2020-03-18 ♥ 18:58:45
Ida

Ja våga!! https://fredriksfika.allas.se/surdegsskolan-sa-satter-du-en-surdegsgrund/

Svar: Ska verkligen peppa för detta! 😄
Spiderchick

2020-03-18 ♥ 19:23:51
Anonym

Ser jättegott ut! Men vad är grejen med hålet i mitten?🙂

Svar: alltså, det är nu bara för syns skull. Man kan göra vanliga bollar också :)
Spiderchick

2020-03-19 ♥ 07:05:55
Anonym

Nej tror hålet fyller en funktion! De blir lätt degiga i mitten annars vilket är lite läbbigt då de är kokta. Blir lite slajmigt. Så hål ska det vara! (Jättegott annars men fega inte med gräddningen)

Svar: aha! I see :)
Spiderchick

2020-03-22 ♥ 09:04:10

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback