Spiderchick

Framsittning
De dagar jag jobbar på kontoret skjutsar jag barnen till skolan i bil. 
 
Det är oteeeeeroligt viktigt vem av dem som får sitta i fram! Lillebror har stenkoll på exakt hur det ser ut i fördelningen. 
 
Lillebror (pekar på storebror): Han satt i fram i förrgår!
Jag: Va? I lördags?
Lillebror: Ja, när ni åkte till affären!
Jag: Men då var du ju inte med?
Lillebror: Nä men han satt ändå i fram! 
 
Jag vet faktiskt inga som har så nitisk koll som småsyskon?
 
En elefant lillebror glömmer aldrig! 
 
Nu har vi i alla fall enats om att vi bara räknar statistik på vem som sitter i fram när vi åker till skolan. Och så har vi gjort ett schema där det är varannan gång som gäller. 
 
 
 
 
 
 
Anna Maja - Littermentärt

Jag förstår honom ändå. Nu är jag visserligen storasyster bara, men det var viktigt att även mina småsyskon fick sitta fram tyckte mina föräldrar. Fast när jag och min två år äldre kompis åkte med oss så fick hon sitta fram mycket oftare än jag för hon var äldst. Jag fick aldrig sitta fram när vi åkte med hennes pappa. Otroligt orättvis!

Svar: Ja gud jag förstår honom också! 😊
Spiderchick

Anonym

Alltså detta ”i fram”? Säger man så? Aldrig hört det på det sättet. Och då brukar jag bli kallad för språkpolis haha. Bra att veta tänker jag.

Svar: Att sitta i fram i bilen eller i bak? Hur säger man annars? :)
Spiderchick

Mamma

Haha! Precis så hade jag det också när jag skjutsade/hämtade er hos dagmamman! Till slut bestämde JAG att ALLA BARN SITTER I BAKSÄTET! Funka faktiskt💪❤️

Svar: Bra deal! När vi åker hela familjen så sitter barnen ALLTID i bak. På morgonen får jag väl stå ut med denna turordning 😆
Spiderchick

Anonym

Ang ”i fram”, så säger man väl ”i framsätet” men om man bara ska säga ”du sitter framme och du där bak” tex, blir det väl kanske något dialektalt att säga ”i fram”.

Anonym

Ja, bäst så! Så gjorde vi också👍🏻

Frida

Min mamma gjorde en lista där vi drog ett streck när vi städat våra rum. Detta tyckte jag och min bror var MYCKET orättvist så vi gjorde givetvis en till pappa också. "PLOKA UNDAN KAFEKOPEN"

Rätt ska va rätt.

Svar: haha :) helt rätt!
Spiderchick

Anonym

I framsätet/baksätet säger man nog egentligen.

Dragi

Jag var den anonyma här uppe hehe. Nä men du har säkert rätt, har bara aldrig hört det så. Jag skulle bara säga " sitta fram eller sitta bak" =)

Jag behöver nog börja plugga igen hehe.

Svar: nja det verkar ju som att fler reagerar på detta haha. Mind blowing för mig!
Spiderchick

Kusin E

Man kan ju alltid säga att man är åksjuk, då får man visst alltid sitta fram.. Även när man har fyra kusiner och en moster inklämda i baksätet 😅🤣

Svar: haha...
Spiderchick

Emma

Sitta fram eller bak säger vi i Småland! Haha, i fram/i bak 😂

Anonym

Stockholmare här! Jag säger bara sitta fram och sitta bak, inga i här inte! Och som lillasyster kan jag säga att det var SÅ viktigt att det var rättvist gällande hur ofta man fick sitta fram 😅.

Svar: I see! Så lustigt enligt mig som tycker i:et är viktigt! hehe. Som storasyskon i grupp om 3 kan jag meddela att jag tamejtusan alltid fick sitta i mitten! Grr...
Spiderchick

L

Angående kommentaren om ”i bak”, tycker det låter som det kan vara dialektalt vilket man säger. Jag har heller aldrig hört ”i bak i”, är från Stockholm och här säger vi endast ”bak i” dvs skippar första i:et. ”I bakdelen av bilen” skulle jag säga t ex men inget ”i” innan bak/fram endast. Haha min morgonfundering på väg till jobbet nu, tack för en rolig blogg som är mycket bra skriven!😄

Svar: Aha... Får helt klart ny info här :)
Spiderchick

Johanna

Finns heller inga som kan gasta ”det är orättvist” lika högt som ett småsyskon 🤣

Svar: Oh ja! 😁
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress