Spiderchick

Känsla och fakta, vin och dasspapper
Igår jobbade jag hemma hos Matilda. Det var en jobbdag som givetvis handlade uteslutande om ett visst virus. Vi jobbar ju med att administrera sociala medier åt företag och det är så sjukt viktigt hur man pratar just nu. Det viktigaste som jag ser det är att skilja på känslor och fakta. Vi ser jättetydligt hur folk nu styrs av sina känslor, tycker och tänker massa saker som inte alls har bäring i verkligheten. 
 
A ja. Jag tog med tulpaner till Matilda för att pigga upp.
 
 
 
 
Mamma handlar åt min 92-åriga mormor just nu. Älskar att mormor vill ha vin <3 
 
 
 
 
 
Helt rätt! 
 
Toapappret var för övrigt slut när mamma skulle handla. Efter lite letande fann hon det i en butik i utkanten av stan. 
 
När detta är över är jag övertygad om att det kommer gå till historien att det som folk fann trygghet i under Corona-krisen var att samla dasspapper. Kan redan nu höra alla skämt.
 
På tal om den helt bisarra hamstringen av papper vill jag tipsa om senaste podavsnittet av Skäringer&Mannheimer där Anna och Mia intervjuar överläkare och professor Agnes Wold. Ett jättebra avsnitt som inger mycket hopp och med många bra fakta! Kan varmt rekommendera avsnittet. Finns där poddar finns eller så kan ni lyssna här
 
 
 
 
 
 
Har avgudat Agnes ända sedan jag hörde hennes sommarprat 2014!
Amanda

Jag håller med, det avsnittet är så jäkla bra! (alla deras är det iofs)

Svar: ja dom är så grymma!
Spiderchick

Anna

Heja Agnes!

Anonym

Japp folk styrs mycket av känslor nu. Precis som vid ocd. Att vi styrs av känslor i situationer med mycket ovisshet är inte konstigt. Man försöker lindra obehaget i stunden. Vilket inte alltid är effektivt på lång sikt. Men det är förståeligt varför det blir så.

Svar: Känslor är okej. Jag kan förstå ett stort behov av att prata av sig med andra och jag hoppas att alla har någon att prata med i en situation som denna (var inte ensam med sina känslor, som Röda Korset skriver). Det som blir fel är när man skriver ut sina känslor som fakta i sociala medier och på så vis sprider rädsla, som inte behöver vara grundad, till andra
Spiderchick

IA

Havregryn och vin klarar man sig långt på :) Jag blev faktiskt förvånad när toapappershyllan var tom på Konsum. Här..i Stockholm-Storstaden! Men jag skrattade också när jag såg det. Vandrade runt i affären ett tag och hittade en bal med papper som stod i en hörna. Skumt egentligen..toapapper av allting, tänkte mat jag..Kaffefilter går bra om det helt plötsligt skulle ta slut.

Min farmor hette Agnes. Ska lyssna in. Tack för tips.

Svar: Toapapper är ju det om något man klarar sig utan längst liksom? hehe. Agnes är ett himla fint namn! :)
Spiderchick

Irma

Åh! Har älskat och avgudat Agnes sedan 2014 med. Hon är lugnet i stormen just nu för mig.

Svar: visst är hon! så trygg person!
Spiderchick

Anonym

Absolut, jag håller med om att det blir fel. Sa bara att det är förståeligt. Det är inte så att det inte pågår vanligtvis heller. Men självklart blir det problematiskt nu (O annars också Men inte alltid lika tydligt). Men håller med om att vi behöver behålla lugn osv. Men det gör vi genom att ta hand om varandra och också ha förståelse för att vi kan reagera olika i en kris. Vi kan påverka vad vi själva gör. :)

Svar: Ja herregud vad olika man reagerar 🙈 sociala medier är på gott och ont i tider som dessa. Man lär ju sig mycket om sig själv också! Jag är INTE en toalettpappers-hamstrare och det var ju lite skönt att märka 😉
Spiderchick

IA

Mia: "Eller gamla julservetter"..Haha snacka om jag kände mig träffad..SÅ bra att ha hemma..:)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress