Spiderchick

Robinson 2020, personlig sak
Kollar ni på Robinson?
 
Ny säsong - nya karaktärer.
 
Har vi den äldre damen som alla vill rösta ut? Japp. Har vi alfahanen med noll känsla för sociala samspel? Japp. Har vi den jordnära och relaterbara killen som antagligen kommer vinna hela skiten? Japp. Har vi en person vars personliga sak är en ... Sarong?? Öh. Ja.
 
 
 
 
Varför tar man med en sarong? Vad har man det till? Det kanske är smart?
 
Andra grejer folk tagit med som personlig sak:
 
Hårbalsam
Rimligt! Jag hade kunnat ta med det samma.
 
Dagbok och penna
Njaooo... Jag skulle nog känna att upplevelsen dokumenteras rätt bra ändå, av alla kameror. Dessutom omöjligt att vara ärlig med upplevelsen då tjuvläsning från andra deltagare antagligen är överhängande.
 
Öronproppar
Nej. Jag tror inte att jag hade sovit ett dugg bättre med öronproppar.
 
Schackspel
Ja! Spel över lag - grymt tidsfördriv tänker jag!
 
Munspel
JAA! Extra roligt om man inte kan spela det. Och så psykar man hela ön med munspelsgnissel utan melodi och sammanhang. Med möjlig backlash att man åker ut med munspelet före i första örådet.
 
Engångskamera
Nä. Se raden om dagbok. Minus tjuvläsning. 
 
Tandkräm
Fräsch tanke. Men är rädd att jag skulle glufsa i mig den i ett anfall av lågt blodsocker? Var det inte förra året som en deltagare faktiskt gjorde det under en spa-vinst? Åt en hel tandkrämstub alltså. Han mådde skit i flera dagar efter det. Farligt. 
 
Yogamatta
Ja kanske? Rimligt underlag när man sover. 
 
Ficklampa
Smart att ha om man måste gå och kissa när det är mörkt. Jag går nästan alltid upp och kissar någon gång på natten och gärna ännu fler gånger om jag sover borta och där med sover oroligt. Ljuskäglan hade fladdrat nätterna igenom på Robinson-ön om jag hade varit där.
 
Om jag faktiskt får välja: Då hade jag tagit med mig en returbiljett som personlig sak och lämnat ön utan att passera Anders Öfvergård. 
 
Vad skulle ni ta med er?
 
Martina

Har precis lyssnat på förra årets vinnares bok på Storytel, rekommenderas! Han hade med sig en dagbok för att han ville äga sin egen historia, inte bli påverkad av produktionsbolagets vinklade klippning i efterhand. Tror det är rätt hårt reglerat vad man får ta med sig som personlig sak, verktyg och annat som faktiskt vore vettigt är inte tillåtet. Så det kan säkert vara svårt att komma på nåt att ta med.

Men om du följde Robinson förra året, lyssna på Klas Beyers bok! Kan va så att den bara finns som ljudbok, och bara på Storytel, men jag vet inte säkert.

Svar: men åh vad intressant! Tack för tips! Ja papper och penna kan ju vara bra av den anledningen såklart...
Spiderchick

Veronica Linköping

Någon hade ju med sig kortlek i år och det tyckte jag var bra! Tänk vad man kunde lära sig en massa trolleritrick innan och bara impa på de andra deltagarna 🧙‍♂️

Svar: Haha ja!
Spiderchick

Lovisa

En flugsmälla! :D För att döda spindlar med.

Svar: Ett vapen alltså! 😉
Spiderchick

Anonym

Visst kan man bli förgiftad av tandkräm? Tänker att en hel tub inte är så lyckat i så fall.. 😅

Svar: Nä känns inte sunt
Spiderchick

Anonym

Men hallå! En kille hade ju med sig moralhöjande foton 😱😱😱

Svar: Haha! Ja! älskar Kristove!
Spiderchick

Kamilla

Sarong borde man ju ha kunnat packa som klädesplagg, tycker man...? Fast de kanske bara får ha vissa kläder med sig?

Någon form av spel hade ju varit smart. Eller en jättetjock bok. Eller tandkräm.

sandra ledin

Jag skulle ta med ett myggnät som är stort nog att hänga upp och ha runt sig helt och hållet om natten. Fast över känslig som jag är så skulle jag även låna ut det till den starkare som blir sjuk el för undernärd att orka röra på sig. Så i slutändan skulle det inte ha varit en personlig grej :/

Svar: Du får ta ett nät som är stort nog för en hel koja :)
Spiderchick

Natalie

Hahaha, håller med dig om returbiljetten!

Linnea B

Jag som är halvblind utan linser eller glasögon funderar på hur det hade funkat? Får man ha linser som personlig grej eller ska man gå runt å vara blind? Haha

Svar: haha... ja och hur byter man linser bland jungel-blad, mygg och sand??
Spiderchick

Jeanette Li

Läpp-cerat, skulle inte överleva en dag utan😅

Svar: bra grej!
Spiderchick

Sara

Returbiljett är ju klockrent! :D Hade nog kört på en Nora Roberts bok jag kan läsa om hundra gånger utan att bli uttråkad. Underhållning, flykt från verkligheten och i akuta fall ett vapen som kan slungas iväg.

Anonym

Orelaterat, men älskvärt: https://mashable.com/article/bbc-dad-coronavirus-social-distancing/
:')

Svar: haha så söta!!
Spiderchick

Lina

Men ja!!! :) Undrar bara vem den jordnära killen du menar som tar hem allt? Kristove är min favorit men han kan inte beskyllas för att vara jordnära precis! :)

Svar: Jag tänkte på Hasse :) Men han verkar några avsnitt senare inte så populär? Jag uppfattar honom dock som najs? Hoppas en kvinna vinner som omväxling men tror att det blir en kille som vanligt, brukar ju bli det
Spiderchick

Lina

Jag gillade också Hasse i början, men nu verkar han vara i något mellanläge, mest dryg och så. Men det kanske bara är de andras sätt att skapa en felaktig bild av honom! Håller också med om att det vore kul med en tjej i år! :)

Svar: Jag tycker inte att man får se speciellt mycket av varken Hasse eller Jonas? Mest de andra som prata OM dom? hehe. Ja vi får se, hoppas en tjej! :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress