Spiderchick

Störande ljud
Idag vaknade jag av det mest störande en i-ländsk person kan vakna av - LJUDET AV IPAD! 
 
Gaggagagahahahhahgagag! 
 
 
 
 
 
Först vaknade jag av ett ena barnet helt sonika hade lagt sig bredvid mig i sängen och klickat igång TikTok. Sekundlånga musiksnuttar avlöste varandra i rask takt.
 
– Snälla, gå ut härifrån! väste jag sammanbitet. 
 
Barnet gick ut. Men fick jag ro? Nä. Ljudet av TikTok vid köksbordet letade sig obarmhärtigt in till mitt försök att somna om.
 
– Sänk! ropade jag. 
 
Barnet sänkte. Nu hörde jag inte låtarna längre men jag hörde fragment av en ljudmatta och det är nästan värre! Tro det eller ej. 
 
– Ta dina lurar! ropade jag. 
– Jag vet inte var de är! ropade barnet tillbaka vilket var ungefär lika oväntat som att julafton infaller den 24 december.
 
Jag visste att enda lösningen var att jag själv gick upp och rotade fram lur-jäklarna. Så det gjorde jag. Sur som en person som just blivit väckt av oljudet från en app uppfunnen i Kina 2014 fräste jag runt i lådorna efter något med snäckor och sladd.
 
Aaaahh... Äntligen tystnad!
 
I en minut.
 
För nu hade andra barnet vaknat och dragit igång Youtube. Även om en hel våning skilde oss åt kunde jag klart och tydligt höra en Youtuber skrika hysteriskt över någon slags challange hen skulle tvinga sig själv att utföra (antagligen något i stil med jag ska äta som ett ofött foster under en hel dag eller jag låter min guldfisk bestämma vad jag ska göra i 24 timmar).
 
– Sänk! ropade jag.
 
Rimligtvis kunde barnet inte höra det med tanke på den hysteriskt självplågande Youtubern. 
 
– SÄÄÄÄÄÄNK! 
– Va?
– SÄÄÄÄÄÄÄNK!! 
– Hör du vad jag tittar på?
– Eh ... JAAAA!
 
Sen blev det äntligen frid en stund. 
 
Om jag kunde somna om? 
 
Nej. 
 
Men det var i alla fall tyst från all elektronik. 
 
 
Anonym

Åh vad känner igen mig .. finns inget värre oljud på morgonen än fragment från tiktok, youtube eller liknande. Hos oss övergår det inte sällan till en fight mellan lillasyster och storasyster för lillasyster har earpods och kan ladda och lyssna samtidigt men det kan inte storasyster och då anser storasyster att det är hennes rätt att ha lillasysters pods.. inte glad och harmonisk mamma på morgonen här heller 😂

Svar: hehe... Jag har inga problem att höra ljudet av någon som äter frukost, duschar, borsta tänderna eller för all del pratar. Men just TikTok och Youtube... hagagaggagag! ;)
Spiderchick

Helena

Ouff din stackare! Du hade dock blivit ännu tokigare hemma hos oss, sambon har tinitus så han måste somna med ljud på som stör ut det, annars kan han inte sova. Jag har fått vänja mig vid att somna med ljud, även om vi kommit överens om en ljudnivå som är så att han hör men jag kan somna. (Och tv:n står självklart på timer så den inte är igång hela natten)

Anonym

Kan kanske en kuddhögtalare hjälpa?
(Mot maken med tinnitus inte barnen)

Ina

Just sayin öronproppar. Så många efterlängtade sovmornar som faktiskt kunde bli verklighet sedan jag skaffade dem. Jag tycker dock att de är sjukt obekväma att ligga på, så jag har en i det örat som inte ligger mot kudden. Man hör det viktigaste men de mest störiga ljuden som tex just iPad och tv blir helt klart somna-om-bara.

Johanna

Vad är det med barn och deras hörlurar? Hur kan de ALDRIG veta var de är? Hög igenkänning på din text, här går TikTok och youtube också varmt... 🤪

Helena

Till Anonym!

Vi har provat sånt men det fungerar tyvärr inte. Det stör mig inte alls längre, nu är jag ju också van men gulligt av dig! <3

Och är det någon gång att det inte skulle fungera så sover någon av oss någon annanstans i hemmet den natten, men det är sällan!

Helena

Till Anonym!

Vi har provat sånt men det fungerar tyvärr inte. Det stör mig inte alls längre, nu är jag ju också van men gulligt av dig! <3

Och är det någon gång att det inte skulle fungera så sover någon av oss någon annanstans i hemmet den natten, men det är sällan!

Anonym

Ina! Det finns mjuka gjutna öronproppar. Investera i detta snarast, du är något på spåret med vanliga öronproppar men detta är grejen ;)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress