Spiderchick

Bakning x 2
Igår bakades det i casa Spiderchick. 
 
Jag bakade citron och blåbärssnittar efter recept i ICA Buffé. Receptet hade mig vid citron, om man säger så. Jag älskar allt med citron i.
 
 
 
 
Jo jag var tydligen tvungen att närfota den sendaste av alla snittar. Goda blev de!
 
 
 
 
 
Sen kom sjuåringen in i köket och frågade om han också fick baka? Det fick han. Jag uppmuntrar gärna både bakning och matlagning hos mina pojkar.
 
Sjuåringen satte raskt igång med chokladbollar. Ja det blev stökigt och kladdigt, men han fixade det helt själv! Läste recept och allt. Jag hjälpte till att skära upp smöret, men i övrigt - helt själv.
 
 
 
 
 
Han förstod skillnaden på matsked, tesked och deciliter. Vilket fick mig att minnas den gången jag och min lillebror misstog 2 msk vatten för 2 dl vatten och fick frysa in chokladbollsmeten för att den skulle stelna någorlunda. Nej jag vet inte varför vi inte bara slängde den brunfärgade geggan och började om. Vi hade väl ett hållbarhetstänk?? Plus att man som barn inte kasserade sådant med socker i hur som helst *
 
Sjuåringens chokladbollar blev i alla fall helt perfekta! Titt´ så fina:
 
 
 
 
Bra där!
 
* Samma barn* som frös in vattenskadad chokladbollssmet hittade också en flera år gammal, tillika stenhård, ferrarigodisbil och värmde den i micron för att framkalla någon slags ätbarhet.
 
* Vi pratar alltså om mig 
 
Slitenmamma.com

Haha!! Värma godis i mikron var man ju en mästare på!!! Både för återanvändning och när man tröttnat på godiset och liksom ville "pimpa" till det.

Svar: Hahah ... exakt
Spiderchick

sandra ledin

Det är rätta tänket ;) man ofrar inte socker utan att ha testat allt. Hahaha!!! Men de blev kanon fina. Han är grym på att baka och jag tycker att det är kanon att du låter dem både baka och laga mat. Barn kan mer än man tror. Man behöver bara låta dem få testa.

Snittarna såg grymt goda ut. Närbilden får det att vattnas i munnen. Och vilka coola färgskiftningar det blev i glasyren.

Ha en fin dag!!!

Svar: Ja visst blev snittarna fina i färgen? Tack! Detsamma ☺️
Spiderchick

Amanda

Om du gillar allt med citron i så tipsar jag om att pressa en halv typ eller 1/4 citron över en caesaraallad. Jäklar vad gott det blir då! =)

Svar: Men vad gott det lät!
Spiderchick

pillris.blogg.se

Vad duktig han är, superfina chokladbollar!
Tvärtemot mig då,allt med citron undviker jag.
Sånt med socker i ska vara sött 😊

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress