Spiderchick

Njuta av sömntortyr?
Jag träffade en trött småbarnsförälder i helgen.
 
– Vi vaknar kanske 12 gånger per natt ... Och så är det trotsålder på det ... Jag är så trött ... Förlåt om jag klagar me ...
 
– LET MED STOP YOU MITT I DIN URSÄKT, SISTER! avbröt jag. 
 
I mina öron finns det inget som heter "klagar". Det finns bara något som heter ÖVERLEVA SMÅBARNSÅREN. Och det behöver man inte be om ursäkt för. 
 
Jo det är mysigt med bebisar, ja man är tacksam, jo man älskar sina barn. Såklart! Men att gå igenom småbarnsåren är också att gå igenom en form av kris. Det läste jag faktiskt en psykolog som sa. Plötsligt måste du ge upp allt (i alla fall merparten) av det som är du och helt hänge dig åt en eller två eller flera andra små figurer. 
 
När jag själv var mitt uppe i småbarnskaoset lovade jag mig själv att aldrig säga åt en annan småbarnsförälder att njuta. Det går så fort, njuuuut. Nu vet jag ju att de där åren mycket riktigt går jättefort men att vara utsatt för sömntortyr och samtidigt höra att man ska njuta av det, det är bara att väcka skamkänslor. 
 
Finns det någon i hela världen som njuter av sömntortyr? Finns det någon som skuttar upp ur sängen på sitt bästa humör med tålamodskontot laddat efter att ha blivit väckt 1-2 gånger i timmen en hel natt? 
 
Det är ju inte barnens fel såklart. Det är ingens fel. Det är bara så det kan vara i perioder och då kan det vara skönt att få prata om det, utan att känna att man klagar, utan att behöva ursäkta sig och utan att få höra att man ska njuta också. 
 
Småbarnsföräldrar for presidents <3 Liksom. 
 
 
 
En liten, rultig, gullegris som väckte mig en heeel del om nätterna när det begav sig. 
 
Anonym

Blev så glad av att läsa detta! Fy hur vidrigt illa jag mår just nu, får knappt sova alls om nätterna, då har ändå jg och maken delat upp oss med varsitt barn i varsitt sovrum så att vi kanske får sova, men icke... Två vuxna zombies kliver upp på morgonen med två små skuttande änglar runt benen som har fasligt mycket energi. Hua! Längtar tills dom är tonåringar och sover till 12...

Svar: Åh I feel you! Pepp till dig! <3
Spiderchick

Malin

Ursäkta men fy f*n vad skönt att läsa...när man är mitt uppe i en kaotisk nattning och bara ger upp...eftrr en kaotisk dag...en kaotisk vecka(läs månad) i Corona-tider. Man blir knäpp av detta och efter andra barnet har jag nästan tvivlat mer. Är man en bra förälder men efter detta känns det bättre!

Svar: Kämpa!! Du är grym som fixar att rodda trots jobbiga nätter och kaosiga dagar. Det blir bättre! <3
Spiderchick

Maria

Tack fina du för detta <3 det behövdes

sandra ledin

Något jag lärt mig med alla barn är att det bara känns tyngre och tyngre med natt kaoset med små barn. Med första kunde man iaf vila på dagen medans den sov en stund. Nu med barn fyra minns jag knappt vad en full ändad natts sömn är och hur man blir mänsklig utan kaffe på morgonen går inte ihop. Jag tycker att de som har bebis eller barn med natt skräck inte ska behöva ursäkta sig om det är trötta eller disträ. Livet med knodd inbär ju att livet blir upp och ned :)

Svar: Ja så är det :) Fyra barn! Jag är imponerad :) <3
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress