Spiderchick

Nervositet och att göra sitt bästa
Idag har äldsta barnet historiaprov i skolan. 
 
– Jag vill bara att det ska vara över! sa han igår kväll med magen full av pirr.
 
Jag relaterade till de orden!
 
Igår morse vaknade jag nämligen och var meganervös. Jag hade nämligen en intervju / muntligt test över google meet (typ Skype) med manusskolan som jag har sökt. 
 
Usch vad nervös jag var. Ville bara att det skulle vara över. Mest nervös var jag för att jag inte hade kunnat förbereda mig så mycket. Instruktionerna var att det muntliga testet skulle baseras på det arbetsprov man skickat in. Men i övrigt inga instruktioner.
 
Jag AVSKYR att inte kunna förbereda mig ordentligt. Det är väl kontrollbehovet som kickar in kanske, men jag känner mig trygg och lugn när jag får vara förberedd. Varje gång jag har gått på arbetsintervju till exempel har jag övat och förberett mig i minst två dagar. Bett min man ställa potientiella frågor, funderat kring varför jag söker jobbet, vad som är det bästa med mig (he) och allt det där. När jag och Matilda föreläste som mest övade vi alltid igenom föreläsningarna flera gånger.
 
Sen har de flesta arbetsintervjuer gått väldigt bra också. Och våra föreläsningar fick alltid beröm. Så attteeee... 
 
Igår var jag alltså inte speciellt förberedd och det gick väl ... Okej. Jag vet ju att man inte alltid kan vara 110% förberedd i allting. Men när man är nervös glömmer man liksom 90% av allt det smarta man vill ha sagt. Dessutom frös bilden på intervjuarna mitt i snacket. Först tänkte jag att de lyssnade väldigt koncentrerat men när de varken rört sig eller andats på två minuter så förstod jag att tekniken hängt sig. He. 
 
A ja. Vi får väl se om jag kommer in på utbildningen. Det som sker det sker. 
 
Vad gäller äldsta barnet och historiaprovet kommer det nog gå alldeles strålande för han har övat och läst helt på eget initiativ. 
 
– Så länge man vet att man har gjort sitt bästa ska man vara nöjd, förklarade jag för honom imorse.
 
Vilket är klyshigt. Men sant. Och något jag även ska säga till mig själv.
 
 
 
 
 
Helena

Håller tummarna för att det gick vägen!! Med tanke på att du skriver tillräckligt bra för att ha fått en barnbok accepterad för publicering (vilken ålder vänder den sig åt förresten, tror jag har missat det), att du driver och drivit en populär blogg i en herrans många år, och dessutom skrivit krönikor i en (?) tidning, plus allt det där jobbet du gör med Matilda, så gissar jag att det var mer en formalitet än egentligt "prov". Men så klart nervöst ändå <3

Själv väntar jag spänt på svar från din gamla kurs, och under tiden roade jag mig med att slänga iväg en pitch till en ljudbokstävling utan att ha en aning om hur den pitchen faktist borde se ut :/ Oh well. Som jag sa till min man, chansen att jag vinner är nog nära en promille, men om jag inte försöker så är den ju noll :)

Lycka till till oss båda!

Svar: Åh vad roligt Helena! Hoppas verkligen du kommer in på kursen och att det går super vad gäller den där pitchen! Lät ju som en superkul tävling! Och ja du har helt rätt i att chanserna är ännu mindre om man inte ens försöker :) Lycka till!
Spiderchick

blåmesen

Vet inte varför jag inte kan kommentera det senaste inlägget, för det är det jag är ute efter, men skriver här istället då. För JA! Linas kvällsbok 1&2 är ju typ de bästa ungdomsböcker som skrivits? Vet inte hur många gånger jag läst dem. Dock försvann de när jag flyttade hemifrån. Letat överallt, men de är borta... Kanske får köpa nya, det är ju dock för gräsligt omslag på din utgåva så den går bort.

Svar: Knepigt att förra inlägget inte går att kommentera? Men ja! otroligt bra bok! jag läser som sagt om den nu och njuter lika mycket som första gången jag läste ... :)
Spiderchick

Helena

Hittade precis din bok på Adlibris. Så fin och rolig den ser ut! Grattis!!!

Svar: haha ja! Tack :) Än så länge matchar inte omslaget säljtexten pga namnbyte så jag avvaktar att slå på stora trumman. Men kul att du noterade :)
Spiderchick

Frida

Jag är prick tvärtom. På tok för mycket 'det löser sig'-mentalitet. När jag har föreläst om mitt yrke har jag gjort 90% på improvisation. Förberedelserna består av några stödord på ett papper och en PowerPoint. Det har gått bra ändå så jag antar att både kontrollbehov och avsaknaden av det kan vara framgångsrikt. :)

Svar: ja men så är det såklart! Så länge man kör en strategi som funkar för en själv :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress