Spiderchick

Permafrost och snart slut på utbildning
Det är svinkallt ute! Visst har hela maj varit svinkall? Sol i kombination med piskande ISVINDAR! 
 
Men jag kämpar på ute på balkongen. Jajjimen. Min man frågade nyss om jag verkligen var tvungen att sitta ute på balkongen och jobba "till varje pris".
 
Tydligen är svaret ja. 
 
 
 
 
 
Nä okej. Fem minuter efter att den här bilden togs var jag faktiskt tvungen att gå in eftersom mina fingarar hade angripits av permafrost och förstelnat i tio krokar. Svårt att skriva då. 
 
Idag ska jag börja avrunda min skrivutbildning då det snart är dags att lämna in sista uppgiften. I juni har jag utbildat mig inom skrivande i två år. Vad tiden går fort? Minns ni när jag kom in på kurs nummer ett 2018? Då skrev jag så här och så här. Jag var så peppad!
 
Det går knappt inte mäta hur mycket jag har utvecklats sedan dess. Både som skrivande människa och som person. Faktiskt. Skrivandet ligger ju så nära en själv och allt som kommer ut ur tangenterna är ju en förlängning av mig, liksom. Det har varit så lärorikt och kul att fundera och diskutera det skrivna ordet och lära känna min kreativa process (och alltså mig själv). 
 
Det är också så, så nyttigt att ge och få feedback. Att feedback lär dig att få syn på din text. Att lära sig ge konstruktiv feedback är något som är nyttigt för alla, i många olika sammanhang, inte bara skrivande. 
 
Japp. Två år som sagt. Nu är jag redo att tillsammans med mitt skrivande springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta trött *flaxar iväg*
IA

Ja huvaligen..Jag stormtrivs i kylan men småfåglarna har det svårt. Det är en fröjd att göra något "vettigt" med åren som går så jäkla fort. Som du med en skrivarutbildning. Bra att passa på medan man har "åldern inne" så att säga. Iåförsig inte för sent för en pensionär heller. Skrivandet blir nog ganska personligt även om det är påhittat speglar det en bit av sig själv.

Sista uppgiften..låter som en skön känsla att ro iland med.

Själv fortsätter jag kolla serier, det är så avkopplande mitt i slitet. Och på Sally..Hon är så jä*a underbar. https://www.svtplay.se/sally

Akira Kurosawa är en annan favorit som jag varmt kan rekommendera. Gammal men aldrig ur tiden.

https://sv.wikipedia.org/wiki/De_sju_samurajerna
https://www.svtplay.se/hermans-historia
https://www.svtplay.se/sagan-om-sverige
https://www.svtplay.se/1000-ar-pa-tva-timmar
https://www.svtplay.se/video/23227350/den-kvinnliga-vikingakrigaren

Svar: Oj vad många tips! ska spana in :)
Spiderchick

Kim

Det är så konstigt att vädret skiftar så mycket. 2018 var det värmebölja i maj.

Svar: ja jag vet! stor skillnad
Spiderchick

Anonym

Vi har samma iskyla men tyvärr utan sol. Grått och idag regn. Burrr känns som November och inte maj.

Svar: jag vet! usch. Alltså det behöver ju inte vara sommarvärme som maj 2018 men det kan väl åtminstone bli liiiiite ljummare vindar? tack och bock
Spiderchick

Kristin

Alltså ditt tips om gemensam läsestund på kvällen, LOVE IT 😍 Började idag, jag läste min bok på Storytel på mobilen och mina tjejer låg på varsin sida. Trots gnäll innan (de har tyvärr inte visat sig dela mitt glödande läsintresse än) så bara läste de och läste! Flera böcker och tog till slut en kapitelbok ”så den inte ska ta slut så fort”, som de tidigare ratat totalt! De ville aldrig sluta och sa flera gånger hur mysigt det var! Ena tjejen föreslog att vi kunde variera med att skriva dagbok ibland också. Bästa idén någonsin, hoppas att det fortsätter på samma sätt! TACK!

Svar: Men lägg AV vad mysigt!! Åh vad roligt att höra :-)
Spiderchick

Fanny Ståhl

Vi har antingen svinkallt, regn och blåst. Eller strålande sol och shortsväder. Typ, var 10 minut. Svårt är det.

Svar: många ombyten! ;)
Spiderchick

Klara

Det är ändå skönt att det är så friskt ^^

Svar: sant :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress