Spiderchick

Snacks-skåp?
Visst har väl alla ett snacks-skåp hemma?
 
Jag ställde frågan på Instagram för ett tag sedan och blev förvånad över att det finns de som inte har ett sådant skåp?? Främsta orsaken till det verkar vara att man hinner äta upp snackset innan det når något skåp. Och den förklaringen köper jag verkligen. Jag har också varit där!
 
Efter att barnen blev större och där med i högre grad bidragsgivare till snackset, är det dock svårt att hinna äta upp allt. Även för original-snask-testare som jag (var jag den första snasktestaren i cyber space??). Så vi har ett skåp. Här samlas allt från chips till överblivet fredagsmys, sparat lördagsgodis och annat plock.
 
 
 
 
Om mamman är inne och nallar i skåpet på daglig basis?
 
Svar nej.
 
Om mamman är inne och nallar i skåpet på daglig basis?
 
Svar nej. Sa jag ju?
 
Om mamman är inne och nallar i skåpet på daglig basis?
 
Ja jaaaaaa. Jag är där och nallar varje dag. Nöjda??
 
Om skumhararna som ingen i familjen ville ta i med tång under påsken plötsligt duger alldeles ypperligt?
 
Svar ja. 
 
 
 
 
Så. Har ni ett snacks-skåp hemma? 
Madelene

Japp det har vi! MEN med en skåpråtta till son hemma försvinner det magiskt regelbundet proviant ifrån dessa hyllor...trots att han aaaaaldrig tagit något...kanske bara en....eller två..... ;-)

Svar: haha :)
Spiderchick

Ida

Svar ja😋 barnen är 5 o 2,5 år, märker inte inte att mamman är där å tjuvar🤪

Svar: hehe :)
Spiderchick

Zandra

ETT?! snacksskåp? Vi kör på två. Dock uppdelat chips/godis och absolut inte fulla med överblivet.

Svar: TVÅ? Jag är mycket imponerad :)
Spiderchick

Linda

Vi hade ett snacksskåp, men pga för mycket nallande från alla familjemedlemmar så har ni numera en snackslåda som förvaras i förrådet under vardagarna. Ps. för att komma till förrådet behöver man gå ut och det är snaskråttorna för lata för :-)

Svar: mycket smart! haha!
Spiderchick

sandra ledin

Japp! Eller vi har i ett skåp men även framme på en bänk brevid mikron. Godis brukas plockas undan i skåpet men kex, kakor och chips brukar få bo på bänken. Men det äts inte varje dag konstigt nog.

Svar: bra där! Vi har kakor i vårt skafferi. Brukar försvinna rätt snabbt om barnen vet att det finns där
Spiderchick

Elin E

Nope. Skulle inte finnas kvar något då både jag och mannen skulle skåpäta ihjäl oss. Bättre att aldrig köpa hem nått som vi försöker undvika... Brukar dock köpa hem tråkiga glassar som till och med jag inte orkar äta upp. Då räcker de till barnen en varm dag, haha. Däremot har vi ett prepperskåp i en garderob i gästrummet fyllt med torrvaror (dock inget toapapper). Som jag glömmer bort med jämna mellanrum. Blir lika glad var enda gång jag kommer på att jag visst inte måste köpa havregryn - vi har ju tre påsar i garderoben! Eller pastasås. Eller knäckebröd. Eller ketchup. ;)

Svar: Så bra! hehe
Spiderchick

Marie

Gud ja! Den innehåller orimliga mängder godis eftersom släkten bor på Åland och kommer hit med tax free-godis till ungarna med jämna mellanrum. Kombinationen av stängda gränser och hemmajobbande föräldrar har dock gjort att vi nått botten på lådan för första gången nånsin... Den har för övrigt fått flytta till källaren för att vi inte ska äta precis hela tiden.

Svar: haha bra jobbat!
Spiderchick

Johanna

Vi har ett officiellt snacks-skåp där veckans inhandling av chips, choklad och annat godis ligger. Sen har vi också min hemliga gömma på ett annat ställe där min extremt sötsugna man inte hittar det haha!

Svar: Smart!! 😁
Spiderchick

Anonym

Inte nu för äter upp det som finns. När jag var barn hade vi det. Inklusive x antal extra gömmor som mamma hade om skåpet var slut och det var kris. Om allt det var slut var det blockchoklad som gällde.

Svar: Haha! Ja! Eller sirapen
Spiderchick

Ellenn

Svar ja. Det heter magen 🙄😇

Svar: Haha!
Spiderchick

Anonym

JA!! Och där finns allt möjligt, nytt och överblivet, snacks, kakor, godis. Nallar också varje dag och är inne på skumhararna jag med nu...

Svar: Enjoy the skumharar 😌
Spiderchick

Anneli

Har ett mobilt snacksskåp dvs flyttar runt snacksen allteftersom familjemedlemmar (även jag) hittar snacksen. Förra sommaren hittade jag bortglömt godis bland mina baddräkter. Ni kan ju själva se framför er hur en desperat godissugen kan de ut hos oss - letandes i varenda skrymsle..

Svar: Haha 😂
Spiderchick

Amanda

Japp! Men först efter att jag flyttat hemifrån. Lovar & svär att det på riktigt inte fanns ett under min uppväxt.

Svar: Tror inte att det fanns i mitt hem heller 🤔
Spiderchick

Anonym

Ja såklart😉 det borde alla ha😉

Svar: Jag menar det!
Spiderchick

Villa

Ja såklart😉 borde alla ha😜

Sabina

Jag har ett snacksskåp men är väldigt dålig på att äta upp godiset i det, är sugen på så olika saker hela tiden så då är jag ju inte pepp på att äta det jag köpte tidigare :'D Ibland tar jag med allt i snacksskåpet till jobbet så får mina kollegor äta upp det. Min man vet inte om mitt snacksskåp för han försöker alltid gå ner i vikt så känns snällast att han inte vet :P

Svar: Haha ja det är ju snällt
Spiderchick

Anonym

Jaaaa... vi har både snacks- och fikagötta i vår låda. Alldeles för lättillgängligt! 🙈

Anna

Oj nej nej nej. Skulle aldrig funka. Vi har en liteb skål där överblivet godis kan hamna men det är mest sånt vi köpt inför lördagen.
Äter dock mycket snacks! Men spara går icke

Anonym

Nej, vi har inget snacksskåp. Allt gottigt tar slut här hemma samma dag vi köper det. Finns liksom inte på kartan att vi skulle ha något över från fredagsmyset eller lördagsgodiset??

Veronica

Svar: SJÄLVKLART. Gör tappra försök med att dela upp "vardagschoklad" (mörk) och "helggodis" men just nu känns det som helg varje dag? ??

Marie

Haha vi har två😅

birgitmaria

Hahaha... nä, inget snacksskåp. Här äts allt upp direkt. Nästan iaf. Det kan överleva en dag.

E

Åh herregud. Mitt är inte värt att plocka upp i något skåp. Här äts det 6 påsar sombreros/hjärtan varje vecka. Mmm det är bara jag som äter. Hehe. Bör ta tag i detta känner jag😂

Svar: bra jobbat! Snacksa på :)
Spiderchick

E

Nej, det hade jag aldrig klarat. Har dock tänkt att göra chokladbollar idag, äta några och spara resterande till helgen.

Svar: bra jobbat om du fixar att spara dessa! Det hade nog jag tyckt varit för gott... :)
Spiderchick

Jenny

Nej! Undviker att köp hem för frossar till sista tugga och får därefter ont i magen... köper jag inget finns det inte och saknar det inte. Ska jag ha köper jag en liten mängd och äter samma dag. Här läggs inget i skåp. Önskar dock att jag kunde ha ett litet förråd med nödproviant men det funkar inte. Just nu bor vi också i en lägenhet där köket har katastrofal förvaring. Alla skåp utnyttjas till max... 😂

Svar: Ingen hamstring på dig med andra ord :)
Spiderchick

Jessica S

Vi har haft en hylla i en garderob i garaget med diverse godis och snacks (vad är snacks egentligen kom jag på nu? Är det kategorin chips eller liksom ett gemensamt namn för allt got, sött som salt?!?). Hur som, där samlar vi det som mot all förmodan blivit över eller det som köpts hem till fredagsmyset. Jag är dock dålig på att nalla. Kan hitta choklad som är gammal och godisar som torkat ihop...och efter ett tag lärde sig barnen att jag gick in i garaget när jag skulle ta fram deras godis. Aha! Rensade för ett tag sen och gömde allt i en svart låda högst upp i ett skåp i köket. Bredvid den en annan låda med godis till vuxna. Behövde garderoben i garaget till förvaring av annat. Vet inte hur många gånger sedan dess som jag kommit in i garaget och garderobsdörren stått öppen. Nåt av barnen har varit där - fatta besvikelsen när de mötts av kläder och annat bråte...😱😂 Min last är chips...en chipspåse blir aldrig gammal i min närvaro...

Svar: hehe ... för mig är snacks sammanslagningen av sött och salt och allt gott :)
Spiderchick

Anna

Ja! Vi har en hel matkällare full av mat och snacks!

Svar: Låter fantastiskt!
Spiderchick

Anonym

Japp! 3 hyllor snacks 🙈 en för salta snacks och 2 för söta. Dock tar jag aldrig ngt förutom på helgen- öppnar inte skåpet överhuvudtaget för då skulle DET STORA SUGET slå till pga doften :D

JHH

Förut; inte ens chans. Åt upp det med en gång! Det absolut bästa sättet för mig är att bara handla när jag är sugen. Sedan kom c-19 och jag tänkte att man kanske vill ha lite hemma om man skulle ha svårt att komma ut. Men så hat jag ätit upp det, i tid och tid, och nu hör det till veckorutinen att fylla upp lagret.

Vet ärligt talat inte vad jag tycker om detta...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress