Spiderchick

Tittar, lyssnar och läser
Jaha, då tar vi oss ett kik på vad jag konsumerar i populärkulturväg den här månaden. 
 
- Serien Dejta 
Dejta är en serie på SVT om den separerade småbarns och tonårsmamman Ella som ger sig ut i dejtingdjungeln. Varje avsnitt skildrar en ny dejt. Samtidigt får vi följa Ellas jobb, Ellas relation med ex-mannen, tonårsdottern och Ellas kompis. Dejta är serie som är snäll och len och relaterbar och den liksom puttrar på? Jag älskar böcker och serier där inget magnifikt egentligen händer men där man ändå känner ett stort intresse för både handling och karaktärer.
 
 
 
 
 
 
- Boken Paradiset ligger under mammas fötter
Gina Dirawis debutbok som jag lyssnar på i min ljudboksapp. Jag har inte lyssnat klart ännu men gillar skarpt! Speciellt språket som är rått och roligt formulerat. Historien handlar om vännerna Mona och Mila som kämpar efter att hitta sin plats i världen. 
 
 
 
 
 
 
- Novellsamlingen Korridorer 
Tolv noveller om högstadiet av Ester Roxberg och Moa Eriksson Sandberg. Jag har aldrig läst noveller tidigare, direkt? Men nu lånade jag Korridorer på bibblan och jag gillar formatet mycket! Det funkar ypperligt att läsa en novell här eller där, när tiden finns. Och man kan hoppa lite fram och tillbaka i boken. Det kommer bli fler novellsamlingar för mig, framöver. 
 
 
 
 
 
 
- Podcasten Ursäkta
En pratpod av mina favoriter Johanna Nordström och Edvin Törnblom. Båda är underbara! Edvin har verkligen funny bones och jag skrattar åt i princip allt han säger? Ibland vet jag inte om dom är allvarliga eller skämtar. Som när de har en "beef" med en tredje person kring vem som uppfann sägningen "då ska vi se". Då ska vi se hur länge människan sagt då ska vi se ... Öh? Länge! Hehe. A ja jag älskar Johanna och Edvin!
 
 
 
 
 
 
- Serien Falkenberg forever
Serie på SVT om en rejäl kvinnobebis. Mycket uppfriskande! 30-åriga Maria bor fortfarande kvar hos mamma. Hon hänger med sina kompisar från skoltiden och är lärarvikarie på sitt gamla gymnasium. Enligt henne själv lever hon det perfekta livet. Kruxet i Marias liv uppstår när hennes ex kommer på besök över sommaren. Mycket rolig och sevärd! Extra plus att seriens skapare Johanna Runevad både skriver manus, regisserar OCH spelar huvudrollen. Falkenberg Forever är vad som händer när man låter kvinnor få ratta skutan. Man får nya vinklar på saker och nya typer av historier. Uppfriskande, som sagt. 
 
 
 
 
 
 
- Podcasten Motgångar och framgångar 
Till alla som tycker om att skriva rekommenderar jag den här podden. Manusförfattaren Johanna Ginstmark intervjuar andra manusförfattare om hantverket och branschen. Intressant och lärorik. Förutom Johanna och Edvins pod är jag överlag väldigt inne på nischade poddar just nu. Framför allt skrivpoddar. Bara skrivpoddar? Och en och annan dokumentär.  
 
 
 
IA

Kollar också runt bland serier. Har precis tittat på alla avsnitt av denna.

https://www.svtplay.se/video/22435018/fran-lark-rise-till-candleford/fran-lark-rise-till-candleford-sasong-1-avsnitt-1

Så mysigt att krypa upp i säng på kvällen och se på lite serier.

Svar: ah najs! :)
Spiderchick

Caroline

Hej, Normal People på SvT är ett tips. Inte alls som Fbg Forever men ändå :)

Svar: Har hört mkt gott om den!
Spiderchick

Veronica

Tackaaarrr! Älskar dina sammanställningar och supertips. Jag har hittat flera favoriter (Lin Jansson! Sex education! M.fl) genom tips från dig. 🙌🌟🥳

Svar: Åh vad roligt! Kul att höra ☺️
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress