Spiderchick

Bloggvärldens bebisar

Strösurfar runt på lite olika mammabloggar och det slår mig att allt är idel lycka och rosafluffgulligull.

Bebisarna på dessa bloggar tycks aldrig krångla. Dom sover hela nätterna igenom, dom skrattar och ler bara en vecka in i livet, kryper vid tre veckor och säger hela meningar efter bara en månad. Vagnen älskar dom att ligga i för att inte tala om babysittern och den egna sängen. Somnar gör dom av sig själva prick klockan sju varje kväll, inget grin och absolut inget vaknande under natten. Bajsar gör bloggbebisarna bara vi lämpliga tillfällen och när mamman behöver sitta vid datorn så ligger bebisen snällt och väntar på en vit liten björnfäll.

What???

Är det bara jag som har en (visserligen helt fantastisk) bebis som inte följer denna mall (eller en mall över huvudtaget)? Är det bara min bebis som är totalt oberäknelig och som liksom älskar sin vagn ena dagen för att nästa dag få ett jordskredsutbrott under suffletten mitt på bussen? Och är det bara min bebis som hatar att ligga och vänta på vita björnfällar??

Snälla hjälp mig. Jag får värsta sämsta självförtroendet här. Kan inte ni mammor (pappor?) ge mig lite roliga exempel på hur era bebisar krånglat en smula? Bara något litet?

Så slipper jag sitta här framför datorn med världshistoriens sämsta mammasjälvförtroende.Obs! Gammal bild när jag var svettig och på tjocken.

Ida

Ett exempel från ikväll... min 7-månaders bebis har (förlåt för äckliga detaljer men vi pratar ju bebisar här...) lyckades bajsa ner skötbordet 5 gånger (alltså 5 separata gånger) under kvällens senaste blöjbyte... sparar ju vissterligen blöjor men ack vad tvätt det skapar...

Ida-Maria med dottern Lykka

Min jänta äter fortfarande varannan timme trots att hon är 4 månader nu. Vägrar äta ersättning. Sover inte hela nätter utan vaknar ofta. Klarar inte av att amma när det är folk omkring sig, då får hon vredesutbrott och gråter tills hon stupar, bla har det hänt i en shoppinggalleria. Hatar att åka bil, hon gallskriker hela vägen.

Jag kan fortsätta länge.... Men hon är bäst ändå!

rachel

bra inlägg :) har en bebispojke här hemma som är bara lite äldre än din - 3,5 månad. och det är minsann inte alltid helt enkelt som man kan tro när man läser endel bloggar.pojken min får också "jordskredsutbrott" ibland. ett tag fick han för sig att han inte ville bli påklädd och jag fick förklara för honom att man måste ha kläder på sig annars blir man sjuk och sen blir man sjuk igen osv. eller ibland när man så gärna själv vill somna (00,30 inatt) men inte bebis och man försökt med att gå runt och vagga och sjunga samma sång flera gånger om . DET är jobbigt. och ibland får man stressäta, och bli ständigt nerspydd osv. ja, det är inte alltid så lätt. men det är värt det :) och så är verkligheten. verkligheten är OCKSÅ små söta leenden och gosiga kramar och pussar på lilla munnen.hälsningar, nybliven mamma i mölndal :)

Åsa

-Hon var en kräkbebis utan dess like! Hon spydde och spydde som att det inte fanns någon morgondag överallt (ofta på en förälder eftersom hon ofta var hos en förälder) och närsomhelst dygnet runt. När spyan började bli genomskinlig var det snart dax för mat igen.

-Så fort man tog av blöjan pinkade hon ner alla kläder hon hade på sig och som låg i närheten, mindre praktiskt på vintern i en galleriatoalett stor som en garderob.

-Hon sov hela nätter när hon var 0-4 månader och sedan la hon av med det och gör det fortfarande inte, 16 månader gammal (det kan du tänka på när du läser om andras enkla bebisar, bra saker brukar också gå över).

angelica

Jag kan säga att föräldrar som påstår att deras bebisar inte är "jobbiga" dom är jobbiga. dom vill bara få de att de se ut som att barnen är perfekta. Här finns de en grupp mammor vi kallar för "dom perfekta morsorna" Som vi VET inte är så perfekta. Perfekta mammor= perfekta barn...NOT!Mina barn är jobbiga och mina barn kommer alltid vara jobbiga, titt som tätt:)

Life is a bitch och folk som säger annat.... ja herregud:)

ida

gå in på min blogg och klicka på B under kategorierna. JObbigare unge får du leta efter :)

Louise - Mamma till Leo

Min lille son vägrar äta för tillfället och man får verkligen sitta och truga i honom. Sen vägrar han ligga/sitta i vagnen de flesta gånger vi ska ut på promenad. Så några roliga promenader blir det inte här!

Och babysittern har han aldrig gillat!Hoppas du har fått bättre mamma självförtroende nu!Btw, älskar din blogg!

sofie

äsch läs min blogg så ska du få se! läs de inlägget idag ang WT mamma =)

Anna

Nope, jag har 4 barn. Det första sov som efter en modell, han krånglade aldrig. Han gjorde precis som en bebis till en not so mamimmig mamma ska göra :) Men sen kom bebis nummer 2, sov aldrig då han borde, klöste ner tapeterna från vägen redan som 5 månaders bebis. När han var ett halv år hoppade han över spjälsängens kanter så jag to bort tre spjälor bak för att han inte skulle slå ihjäl sig. Han var mer vild än tam.Bebis nummer tre dröjde det 12 år innan jag skaffade, det vr heller ingen som var stöpt i en modell, han sov när han tyckte det behövdes vilket inte var särskilt ofta.Bebis nummer 4 är nu 4 år och en tjej. Och jag ska säga att tjejer som heller inte sött och lungt ch är som prinsessor. Tror kanske min är en häxa :) fast en ohört gullig liten sådan :)Så få ingen ångest, vi sitter nog alla i samma båt :)

Jessica

Håller med!Här hemma är det allt annat än rosenrött och jag hoppas det ses i bloggen?! Att vara mamma är skitsvårt!

K

Hej, min lilla fröken (som är 2 månader) bli jämt o ständigt jämförd med sin kusin som sov hela nätter efter ett par veckor o va så duktig så. Själv somnar min inte förrens vid fyra på nätterna istort sett VARJE natt, har jag tur somnar hon vid ett två tiden ;) Hon vill varken ta napp eller ersättning och hatar sitt baby gym och att ligga ensam, ett litet plåster. Men trots detta är hon den finaste o bästa enligt mig o jag älskar henne över allt annat!

Emelie

Inte mitt eget barn men däremot mina bröder - djävulens påhitt!!! Sotade dom inte ur kaminen så att hela vardagsrummet blev helt kolsvart - så flyttade dom ut ALLA sina leksaker i snön mitt i vintern. De var preciiiiis på väg att hoppa ut själva när mamma öppnade deras dörr. Hheheee..

Jenna & Henke

Min dotter på sex månader HATAR att bli påklädd/avklädd. Snurrar och skriker och verkligen vägrar. Även under blöjbytena, samma sak! Sen födseln har hon varit ett "kräkbarn" , efter maten har hon kräkt som bara den, iofs så börjar det avta nu.. MEN, det har varit jobbigt. Klädbyte 15 ggr om dagen, minst! Och i början så var hon precis som din lilla pöjk, inte sova, inte ligga i vagnen. Det blir bättre med tiden! :))

Ida-Maria med dottern Lykka

Ja du, bilresorna är inte roliga! Fy fasiken. Det är gallskrik utan dess like. I sommar ska vi bila ner till Halland (vi bor i sthlm) och redan nu drömmer jag mardrömmar om detta. Hur ska vi överleva detta?

Anna

Nej förfan, inte den tonen! Fram med mammasjälvförtroendet. Med all säkerhet är du åtminstone Göteborgs snyggaste morsa!

Therese

åh fler som har hata klä på sig bebisar.. och bya blöja.. HALLÅ?! vi har gjort deti nio månader nu.. gahh.. funkar bra om han får stå upp.. men ja.. är inte det lättaste att torka bajs när hans står och plötsligt vill sitta.. blir bajsavtryck på skötbordet..Nu har han börjat med att VRÅLA när matenär slut, spelar ingen roll hur myckethan får, vrålas ska det..Just nu är inte hans egna säng en hit heller.. utan liggaoch knö sig i mitten av våran säng.. eller fotändan?! hundstackaren har blivit förvisad från sin plats..

Nina

Beror nog mer på att du är ärligt kärleksfull :) Och man vet aldrig om du skojar eller menar allvar, men du skojar ju för det mesta så.. jag behöver väl inte tala om att du är en kanonmamma?!!Jag har ju ingen bebis längre, och inte blev hon som dom flesta när hon blev äldre heller, så jag har nog inte mycket att komma med. Men hon spydde iaf jämt! Bytte kläder hela tiden för jag vägrade att låta henne ha haklapp vid andra tillfällen än när hon åt! En gång var vi på danstävling för hennes kusin tävlingsdansade. Då ville jag ju ha en finklädd bebis, förstås! Så jag hade alla finkläder hon ägde med mig och gissar ju bara att folk trodde jag ville visa upp hennes garderob, för dom såg lixom inte spyorna utan bara klädbyten varje halvtimma, typ...Kram Nina!

Du vet det redan men du har en härlig blogg och en härlig inställning!

Lisa

Min son (11 månader) har aldrig sovit en hel natt, kräks som en fontän och nyss kissade han på min finaste klänning. Men ett av de allra svettigaste momenten i föräldraskapet hittills var nog ändå det här: http://onekligen.blogspot.com/2009/11/sa-sager-pandan.html

elin

Huh, de skrämmer mig sådana där, till synes, perfekta morsor.

Min grabb har då inte följt någon mall.

Han åt på mig varannan timme varje natt i åtta månader. Det tog nästan fyra månader att få honom att dricka välling.

Sen han var ca fem månader började han med glädjetjut i en miljon decibel. (föreställ dig de högsta tonerna i en opera) Var som helst, ute som inne. ALLA vänder sig och tittar och man ser hur trumhinnorna ligger chockade på golven och försöker återhämta sig.

Nu är han 1 år, ska mest stå i vagnen och hojta med ena foten utanför. Absolut INTE ha vantar, skrik, gråt, slita borta och kasta.

Ena dagen tycker han om fiskbullar, andra dagen gör han det inte.

Av någon konstig anledning är han alltid from som ett lamm när vi är på läkarbesök eller på BVC. Sist var de helt tagna och frågade om han alltid är sådär lugn, sa att inga ettåringar brukar sitta sådär stilla under besöken och skratta åt främlingar. -I wish! blev mitt svar :)

Han lever på sin charm min lilla trollunge.

Malin

Min pojk nu 8 månader, fick jag amma varannan timme ibland mer på nätterna ända tills jag sa stop strax innan 7 månader. Då pallade jag inte mer. Då var det slut på tuttandet! Strax efter det började han vägra att somna på nättera. i 1 hel fucking månad bråkade vi från 19- 24-01 på nätterna för att få honom att somna, vilket han gjorde av ren utmattning till slut. Det var ett helvete utan dess like. Trodde jag skulle bli galen och kasta ut honm genom ett fönster till slut. Men plötsligt en dag gick det över.

MEN nu har han blivit sjuk och det har börjat igen. Hjääälp! Hoppas det går över illa kvickt denna gången.

Folk som bara skriver flufffluff ljuger så dom tror sig själva!

Maria

Dom blickar jag fick som nybliven mamma när jag svarade nej på frågan: Åhh, är det mysigt? dom var inte att leka med! Mitt första barn skrek nästan konstant i fem månader så här var det inget guld å gröna skogar! Nej, en sjukt sliten mamma som också reagerade på att alla andras barn verkade vara små änglar! Nu har jag två vilddjur å jag väntar fortfarande på guldet å dom gröna skogarna!:) Jo, dom är söta som få å jag tar verkligen vara på dom stunder som dom inte slåss! Kram kram!

Eva [Bland rosa och blåa tuttar]

Jonej. På tal om värdelöst.

Rebecca, Wilmers mamma

Min bebis är nog ganska snäll, oftast. Tyvärr får han ganska ont i magen av sånt som jag tycker om. Marsipan och ynka 200 gram choklad om dagen och kan då skrika i fyra-fem timmar i sträck... Men det är väl mest mitt fel så jag har fått sluta hetsäta choklad poch marsipan :/

Anonym

Nope, min två månaders tjej passar mer eller mindre in i mallen :-)

Lie

Jag är visserligen förbi tiden som bebis mamma, då min son hunnit bli hela 6 ½. Kan tala om att som vaken har han alltid varit någorlunda jämn i humöret. Man kan liksom lita på honom, dvs han är jätteglad eller jättearg ;) När min sons pappa gick bort när han var ett år utvecklade han något som kallas nattskräck. Mellan 1 och 5 års ålder vaknade han 1-6 ggr per natt, gallskrek och var livrädd. Man fick inte ta i honom, då slogs han som en vilde. Man fick sitta bredvid och prata lugnt, tills rädlan gick över och han ville krypa upp i knät och bli tröstad tills han somnade. Detta kunde som sagt börja om flera ggr varje natt. Nu har det gått över (det brukar göra det vid 6 årsåldern) och nu somnar han som en klocka varje kväll vid 7. nu tycker jag dock vi är värda det efter alla års minimisömn :/

Mad

Har du läst min blogg? Här hemma har vi ett litet gnällmonster som inte sovit en hel natt på snart ett helt år. Han stiger upp 5 de flesta morgnar, sovmorgon är till klockan 7. Så här är det inte gulligfluffpuff. MEN han är en snäll buse också. När han känner för det..

Ida

Tro mig!! han gnäller ibland=) hehe!

Stina

Jag tycker det är tråkigt att vissa skriver att de mammor som faktiskt inte tycker deras små bebisar är jobbiga snackar skit och att de bara vill visa en fejkad bra bild av något som inte existerar. Därmed känns det nästan som om jag ska skämmas om jag yppar något om att allt går så jävla bra, rent ut sagt! Vilket är tråkigt... TUFFA tider lär komma, konstigt vore annars, men hittills går allt som på räls och det är underbart.. Eller så är det bara min egna uppfattning av vad jobbigt är för något för självklart skriker hon, skiter som ingen annan och kräver min uppmärksamhet just då jag valt att sätta mig framför datorn, men ändå funkar allt toppen! Hon sover bra på nätterna, det är väl det som gör det kanske :p En utvilad mamma är en glad mamma sägs det ju. Äh, jag vet inte.. Många kramar från mig :)

Äh, väx upp!

Tsss. Jag tror att Helmut är lugnare och "snällare" än de flesta ungar och det är tamejtusan en gigantkatastrof i halvtimmen här. Minst. Är det inte matkrig så är han trött så han tjuter eller har panik för att han håller på att somna (WTF?) eller uppsöker livsfaror genom att exv leta sladdar att bita på eller är stel av skräck pga skrikande apan. Jamen du veeet. Kan det vara så att dessa "bloggbebisar" du har hittat egentligen är avancerade handdockor?

Emma

Tack, tack, tack!

Har själv funderat många gånger om det är något fel på mig och min bebis när jag läser i alla bloggar om små änglabarn som, som du säger, ligger snällt och tyst när mamma och pappa vill sitta framför datorn osv.

Min dotter sover visserligen på nätterna peppar peppar men under dagarna blir jag tokig inombords både en och två gånger. Hon vill inte ligga ner, nähä, då tar jag väl upp henne då. Okej, hon vill inte sitta i famnen, kanske babysittern då. Nej, det passade inte heller. Hon kanske vill träna lite på mage. Gallskrik! Hungrig? Gallskrik när flaskan kommer för nära. Hon verkar trött, dags för en liten tupplur. Okej, inte det heller.

Gaahh!!!Återigen, tack spider!

Bili Emma

Haha! Jag har tänkt precis samma sak när jag läst andra bebisbloggar! Haha!

Min dotter följer då verkligen inte den "perfekta-bebis-mallen". Sover gör hon knappt. Vagnen är inte superpopulär, och vänta finns inte ens i hennes värld. Hon är snart fyra månader, och världens envisaste, men även världens underbaraste! <3

:D

floria

jag har kallat min son grinigaste bebisen i stan och bebisen från helvetet många gånger. Jag brukar inte hänvisa till min blogg, men om du vill läsa om hur vi haft det så finns det mesta under kategorin lillebror, bebis och föräldraskap. I mitt liv är inget rosa och lullull just nu... Men det kan ju vara bra för det, I love my kids över allt annat!

malin

Jag måste faktiskt för första ggn lägga mig i här o påpeka att det faktiskt finns riktigt snälla, lätta barn. Klart min dotter kan va ledsen, men vem kan inte vara det? Hon sover hela nätter, äter som en häst och har alltid gjort, hon uppför sig ALLTID när vi är ute bland folk och även det har hon alltid gjort. Men det är bara sån hon är, jag tar inte åt mig äran. Hon är nöjd med livet helt enkelt och är tacksam för minsta lilla.

Så dom finns faktiskt, det är inget vi mammor iband hittar på! Alla barn är olika precis som vi vuxna.

Linnea

Inget sånt tjafs, du är säkert en superdupermegabra mamma! Jag har inga egna barn än, men jag kommer ihåg hur jobbig jag tyckte min lillasyster var när vi var små... Nu var hon iofs ett par år gammal, men hade den otroligt irriterande ovanan att minst en gång varje natt trilla ur sängen... Hon vägrade dock att ha en sån säkerhetsgrej som ska göra det omöjligt, så jag som delade rum med henne fick stå ut med att jämt vakna av en DUNS och massa gallskrik... :P

Förvirrade Morsan

haha, tänkte på detta fenomen tidigare idag jag också ;D i min blogg finns väl miljoner exempel som tyder på att min plutt inte heller följer nån mall. han sover inte hela nätter och har aldrig gjort(nu är han snart 13 månader), ska man få honom att somna måste han absolut ligga på min mage (nåde mig om jag lägger honom BREDVID mig ch bara KRAMAR på honom), han bajsar alltid vid de mest olägliga tillfällen (när han var mindre fick vi dessutom nästan alltid byta 3-4 bajsblöjor med bara sekunders mellanrum...) osv... men visst är det underbart ;)

Ellen

Åhh.. spidermama, jag borde sluta läsa alla andra skitbloggar och bara läsa din, den är ju så underbar! Jag känner precis som du, fick en liten son i juli som nu är 5,5 månad gammal. Vi har aldrig sovit en hel natt, han ammar jämt dygnet runt. Det är egentligen först nu som det går mer än två timmar mellan målen. De första tre månaderna var allt annat än rosa fluff mammalycka, fantastisk kärlek och lycka såklart men inte alls så friserad och putsad i kanterna som i bloggvärlden. Min bebis har haft skikfester på stan, i vagnen, hos kompisar, bajsat ner soffan, vägrat göra annat än hänga på mamma..osv. Det tuffaste är ju dock sömnbristen, man blir ju helt knäpp och tappar helt perspektivet. Men det är ju det som är livet, fantastiskt underbart och fantastiskt jobbigt. Nu bojkottar jag rosa fluffbloggarna. GO SPIDERMAMA!

Emelie

Min dotter på ett år har de senaste två veckorna vägrat somna före halv elva!! Hon lämnar legobitar överallt, hon har en förkärlek för att skita precis när blöjan blivit bytt, hon bits och nyps när hon inte får som hon vill, flaskan med välling håller hon upp och ner på, hon älskar att dra ut alla gamla mjölkpaket ur återvinningspåsen och när man säger "nej", så skrattar hon en rakt upp i ansiktet!! Och trots allt detta så älskar jag den lilla skitungen mer än någonting annat... kanske det är mig det är fel på!? :D

Love Oliwers mamma <3

Hej Spidermama;)Jag är Blöjpojken Oliwers mamma :)

Och jag kan säga så här långt att jag visst har en väldigt snäll bebis....oftast. Men som alla andra bebisar har ju han sina dalar också. Kan skrika och aldrig bli nöjd. Men för mig som är väldigt bortskämd får ju "panik" så fort han skriker och det kan jag säga är inte en bra kombination. Skrikande bebis och stressad mamma= BIG NO NO

Hahakram Love

anouk

Kolla in min kära systers blogg. Hon har 2 små och (inget illa ment) men där är det nästan baara krångel och skik and neverendingstorykalabalik. hahaMen ibland (precis som i livet) så lyser guldklimparna ch solstrålarna igenom:D

http://johannalo.blogg.se/ -där finns hon.

Sisters Productions

Äntligen en blogg som inte är som alla andras! Vi bjuder på videobloggar varje dag. Filmer vi själva gjort. Kläder/skor. Vår roliga vardag med mycket underhållning osv osv osv..Check it out http://sistersproductions.blogg.se

Marie, Elsa och Greta

Om man ska prata om "opassande händelser" så kanske ett bvc-besök vi haft platsar, jisses säger jag bara. Du kan läsa om det här: http://kantarellsa.blogg.se/2009/june/parodi.htmlJag älskar mina barn (och min man) mest av allt och det är fluffifluff härligt och hej och hå men sedan har man ju de där bakslagen med barn som gärna inte sover osv osv. Och ligga själv ville ALDRIG min äldsta göra. Henne bar jag på jämnt jämnt jämnt. Jag kunde inte ens äta mat eller gå på toa utan att ha henne i famnen. Oftast stod jag och åt vid diskbänken. Lillfisan kan ligga/sitta själv lite längre stunder men hon gillar att bli buren hon med. ;) Vidare har båda mina barn har spytt som tokar från nyfödd till ca sex månader. Överallt och alltid oavsett var man var. Det blev till att torka bebisspyor många gånger per dag och hos många.Tack för en superblogg!

NAISY- Anna i landet Upp och Ner

Nej nej nej nej Spider. Du är verkligen inte ensam!

Jag fattar inte var de rosa fluffbloggarna fått sina bebisar ifrån! Jag älskar mina grodyngel rasande mycket men inte fasen är de ljuva ständigt sovande änglar....:)

Jag skrev nyss ett inlägg om en bajsincident. Bajs ute, bajs inne, bajs i hjärtat, bajs i sinne....eller hur var det nu?

Miss Muffin

Nu har vi förvisso fått värsta snälla sovbebisen men jag vågar inte ens njuta av det. Varje morgon tänker jag "jaha det här var väl sista gången jag fick sova hela natten". I övrigt finns det inga som helst rutiner. Hon gillar babysittern jättemycket. ibland. inte alls när man ska äta. När man ska äta ska hon alltid gnälla, gny och välja att bajsa eller bli hungrig. När man har skitbråttom ska hon kräkas på en. När man vill blogga vill hon kramas och inte alls sitta i babysittern längre vilket kanske gick bra under tiden som man gjorde tråksaker (diska, duscha). När man ska göra kul grejor har hon radar - "hallå jag behöver uppmärksamhet det har jag inte fått på tre minuter nu!" Till exempel började hon skrika nu när jag satte mig vid datorn. Nyss såg hon djupt när jag städade min extradotters rum. Ja hon vill väl inte ta del av tråket helt enkelt. Bara glamouren. Eftersom det känns som glamour att sitta vid datorn i lugn och ro.

martina

Ja, men det är ju så typiskt hur folk vill få allt att se så himla perfekt ut hela tiden. Men det blir ju bara löjligt. Skulle en unge vara så snäll skulle ju något vara fel..

Fröken glas

Min dotter fullständigt hatade att ligga i vagnen.

Hon gallskrek!

Det blev inga långpromenader för vår del så att säga..

Tack och lov kan hon sitta i vagnen numera och då är hon nöjd.

I övrigt ammade hon tusen gånger varje dygn som nyfödd.

Nu ammar hon bara tusen gånger per natt ;)

Jenniien

hahaha, min "bebis" är nu 1 år och hon har hela livet varit mer vild än tam! och hon har mest velat bli buren och absolut inte ligga och tråka på golvet:p

Sabina

Du (och de som delat med sig av sina erfarenheter) är de mammor som vågar erkänna, både för er själva och för andra, att det inte alltid är en dans på rosor att ha barn :)

Ida

Det är ju just därför din mammablogg är mycket bättre än alla andras! Du har ju alltid något roligt att berätta och ett skratt att bjuda på. De flesta andra mammabloggar gör mig bara sömnig...

Keep up the good work :) !

Alexandra - Neijas mamma

Haha.. förstår vad du menar.

Nu verkar det dock som att vi är väldigt bortskämda med våran lilla Neija. Hon sover på nätterna, oftast. Vissa nätter är det inget annat än mammas bröst som duger, men hon sover. Hon äter som hon ska och hon bajsar så det smattrar bak i rumpan sisådär en gång om dagen.. Men allt det här började när vi gick över till ersättning, innan det var det mest skrik och gap och söndersugning av bröstvårtor (AJAJAJ) och vissa gånger ville jag bara ge upp allt som hade med mammajobbet att göra. Men visst kan det väl låta pluttinuttigt vissa gånger - men jag hoppas att jag lyckats förmedla även de jobbiga tillfällena - så att såna toppenmorsor (vad jag läst) som du slipper ha ångest och få dåligt samvete.. hehe. :)

Din blogg är grym, btw!

thess, 17 år och mamma

Lite bortskämd är jag väl med att Savannah är en så lugn bebis som ofta nöjer sig med vad jag nu vill att vi ska göra, och sover väldigt gött på nätterna! Men det här med vagnen är ett mysterium, ena dagen är det det bästa som finns... Andra dagen suger det att ligga i vagnen! Dumma mamma! Och mat är jättegott ibland och ibland är det jätteäckligt och bara spottas ut, bajsar gör hon speciellt när vi har finbesök!

Hahha inte är det alltid rosafluffifluff, men för det mesta så är det faktiskt väldigt enkelt :)

Sanna

Känner likadant men kan trösta med att du inte är ensam. Liam han sommar sent vid tolv och sover till sex nu. Äter varannan timme på dagen. Det som ställer till mest problem är när han bajsar. Inte en blöja håller tätt när han börjar trycka och det blir bajs liksom överallt. Men han är världens bästa! Precis som spiderbaby ;)

Linnéa

min bebis skiter ALLTID ner sig direkt jag satt på honom finkläder och vi åkt dit vi ska. min bebis hatar att sova på dagen så det är en ständig kamp mot sömnen vilket gör honom galen.

Kristin

Vår son, 5 månader idag, skrek konstant i 3 månader. Han log inte, flinade inte, skrek och grät. Han sov ingenstans förutom på mig första två månaderna och det enda han verkade gilla var bilen. Han vaknar på nätterna fortfarande och vill äta en gång, hans mage krånglar och han måste få katrinplommon och magdroppar för att kunna bajsa. Nu sover han i egen säng äntligen och han är mer självständig men istället vägrar han sova nånannanstans än i sin säng ;) Så livet är inte bara rosa lullull, även om det är värt det nu när han skrattar högt av lycka och ibland tillochmed tycker det är kul att ligga själv på en vit pläd.

Cecilia

Det är bara att inse; folk mörkar! :-)

Och hittar på! Och inte blir det et dugg bättre när barnen blir äldre heller!

Lovis

Min lilla tös vägrade vara ifrån min famn de första 4 mån, undebart men även fruktansvärt jobbigt. Ibland, särskillt när de blivit lite äldre undrara jag nästan om det inte är bra att låta de vara lite själva, i babysittern eller på en filt, dock gör det oerhört ont i hjärtata när de inte vill men man vet att de behöver öva. Lycka till med erat, kommer bli en kanonfin kille av din bebis, som så småningom släpper taget om dig. Nu när min tös är 16 mån och inte vill gosa med mamma, ja då längtar man tillbaka till den tiden när de inte ville vara utan en, så njut =) Du är grym btw,Underbar och bra!

Singelmamman

Nu har du fått så många kloka kommentarer, men min första bebis var av malltypen rakt av. Den andra däremot... avskydde det mesta när inte livet emellanåt var roligt. Och vägrade fullt och sant att ligga själv och sova. Till tre/fyra års åldern. Och lite senare än då... Så tro på dig själv. Du är kanon för din lille.

Hanna

Hoj!!

Har en tös om 2månader och 8 dagar för att vara exakt. Emma heter hon!

Hon är som du skriver för det mesta snäll MEN hon vägrar ligga på plant underlag, typ fårskinnsfäll, hatar babygymet, vägrar vagn när hon är vaken, kissar på sin läkare, bajsar igenom body och byxor VARJE gång, (och tro mig jag har provat olika storlekar sonika märken) men annars en gulleplött.

Believe me Spidermama, you are not alone!

Xoxo

Anneli

Jag tror nog att de flesta mammor upplever jobbiga stunder med sina bebisar men att de i sina bloggar utelämnar vissa detaljer. Som mamma är man ju väldigt rädd för att folk ska tro att man är en dålig mamma, att om man skriver nåt jobbigt om bebisen så ska folk tro att man inte tycker om sitt barn osv.Ett exempel: Jag råkade nämna (när min son var ett par veckor gammal) att han hade fått sitt veckobad. Och då var det genast någon som skrev "Nej fy, barn behöver badas oftare än en gång i veckan. Vad snuskigt". Jag följde liksom bara barnmorskans råd om att det var nog med ett bad i veckan men när man fick en sån kommentar blev man ju lite osäker på om man var en dålig mamma. Man är ju lite extra känslig sådär i början med.

Johanna - Sagas o Alvas mamma

Mina tvillingar hade kolik. Say no more.

Ida

Don't worry. Min lilla fröken vet tydligen inte att det är jag som bestämmer. Visst är hon snäll men talar tydligt och högt om när de ska göras på hennes vis. OOch gallskriker om det inte görs tillräckligt snabbt. Hon somnar inte 7 utan vid 12 men då har jag tur att hon sover hela natten.

Allt är inte guld och gröna skogar. Det är pyssel med bestämda damen i vår familj. :)Men visst är det underbart?

Ullis

here we go!

min dotter totalvägrade att bli nedlagd de första 8v i hennes liv! och då menar jag hatade, så hon sov på min mage medan jag halvsatt i dessa 8v! grejen är även att hon inte ville ta varken napp eller nappflaska/pipmugg så jag ammade henne till hon var 10mån då hon övergick till sugrör. det är det fan ingen som sagt att barn kan rata napp och nappflaska! av ren vana nattammade hon säkert 5-6ggr/natt dessa 10mån, så hejkomochhjälpmig vad sliten jag var av att inte få sova en natt i sträck på 10mån! sen så avskydde hon att åka vagn tills hon var 6mån då vi bytte till sittdelen. hurra, jag kom knappt utanför dörren om jag inte kånkade med henne i bärselen. MEN, allt detta har gett henne det trygghetsbehov som hon krävde som liten, så nu är hon världens mest perfekta. (supersocial, älskar att åka vagn, sover 21-9 och äter all sorters mat) men det tog sin lilla tid, och jag hann bryta ihop fleeeera ggr.

ett tips är att lyssna på ditt barn och ingen annan supermamma som tror att dem vet allt. DU vet ALLT om DITT barn, thats it!lycka till!

Mohammed

Hahaha bebisen (tjockisen som vi så sött kallar henne) här hemma följer INTE den mallen. Hahaha

Sandie

En vän till mig har nyligen fått tvillingar och det är inte helt lätt. Hennes blogg hittar du här:http://ruina.blogg.se

mallan

Jag är bara moster som passade 3månader bebis under de fjuttiga 3 timmarna EN gång i månaden och vad jobbigt det var att veta bebisen ville bara till sin mamma och ha mjölk mjölk. när hon blev äldre ville hon bara skrika skrika skrika. och när systern var med skrek hon bara. vår sångerska med den vackraste rösten.Nu är hon 2 år och räcker tungan åt folk ute och klär av sig själv naken mitt i salen på fikat och givetvis passar hon på att bajsa. Hon är snabb, hon den jäntan vi hinner aldrig stoppa- egentligen föredrar vi att dricka kaffe klart.Får man inte äta, dricka, sitta en minut under hela dagen som mamma? De där du läser har dockor. Dockor som man köper på leksaksaffären

Ida

Åh! Jag minns att jag också alltid blev(och fortfarande blir) så himla irriterad på mammor som påstår att allt är så fantastiskt hela tiden.

Klart att det är fantastiskt med ett barn men det är ett jävla kämpande också. Det fantastiska är det man får som belöningen efter kämpandet.

Min dotter har krånglat med maten från det att jag slutade amma när hon var 3 ½ månad och nu är hon sex år. Sluta amma gjorde jag för att hon gnagde sönder mina bröstvårtor och tillslut var det bara rosa-röd bröstmjölk som kom. Inte så fräscht, inte så behagligt. Och för att inte tala om alla blöjbyten. Först byter man blöja(ogillar av bebis), sen plockar man på bebisen overallen och ytterkläder(ogillas av bebis), sen packar man ner bebis i barnvagn(ogillas av bebis), sen bestämmer sig bebis för att bajsa precis när man själv lyckats få på sig ytterkläderna. Då äre bara att plocka av allt och börja om från början igen(OGILLAS AV BEBIS och förälder.)

Lr när de små stackarna är sjuka och alla blir helt slut för de hostar och lever hela nätterna och man är superorolig.

Min dotter kräktes mig rätt i munnen en gång. Det var inte så trevligt ska jag säga heller.

Hahah! Fy så jag gnäller men det är ju verkligheten och vi älskar våra barn även fast det är jobbigt ibland.

Vanja

Ha ha, in med mer diskbänksrealism i bloggosfären! ;-)

Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Det är nog så att många inte vill skriva om det jobbiga , det är just det som är skönt med dig, du räds inte nåt! :)

BeckaHBitcH.se

Inga perfekta ungar här inte :-) bebisen sket igenom kläderna senast idag. Är oerhört gnällig idag och dessutom helt prickig. Nämnde jag att han dessutom föddes sjuk?Tvååringen var som bebis jordens pinsammaste. Av någon anledning föddes han med rutten mage och la äggfjärtar flera gånger i timmen de första 4 månaderna. jag svär! Aldrig hört talas om något liknande och det hade inte BVC heller men ja, sån var han. Det var nästan så jag undvek att besöka andra.11-åringen var som bebis oerhört gnällig, intensiv och krävde ständig uppmärksamhet (gör förresten förtfarande) och att det hela tiden skulle hända något. han. låg. INTE. stilla. på. en. filt. på. golvet. Han gröp iväg och stoppade fingrarna i vägguttaget knappt 4 månader gammal och började klättra och riva ett par månader senare. Han var sjukt jobbig och intensiv (är fortfarande)Så där ja :-) vassego!

Farmor

Jag är glad att lillskrutt har dig som mamma, en alldeles helt normal mamma utan krussiduller;))

Starsprinkle

ohh,så många dunster jag haft med mina ungar när de var fjuttiga o nu är minsta tjejen 3 år och ett litet djävulsbarn,huvvaligen ;)

Jag har aldrig försökt få ungarna mina att låta som snälla o perfekta,därför har många fastnat för min blogg tydligen - säger de iaf ;)Mvh/Starsprinkle

cornelia

Jag tror att du är världens bästa mamma! :D

Katarina (bjooti, splodgy...crazy bloglady)

Finaste Spidermama, du ska få ett helt inlägg med bebiskrångel. Men först måste jag gå till jobbet (suger).

Puff

Någon rutin eller mall finns det inte att tala om förrän tidigast efter 6 mån. Min stora pojke sov inte en hel natt förrän han var närmare 2 år. Läggningen tog oftast 2-3 timmar. Han krånglade som fan med maten, åt bara välling i perioder för att nästa sekund bara äta potatis.. osv osv.

Min lilla pojke som är 10½ mån har sovit mer eller mindre hela nätter sedan han var 2 mån, äter det som serveras och lyssnar på allt mamma säger. Och jag har inte gjort något annorlunda med dem.Det löser sig. Skapar du en rutin i denna ålder får du bara ändra den nästa vecka.

En sked för pappa

Nu är min dotter bara 3 v men det enda som hon verkligen verkar gilla (förutom att kissa ner mig) är när man drar av henne strumporna...?!?

Hon sover visserligen ganska mycket på nätterna men då ligger hon o gnäller som en hundvalp i stort sett hela tiden. Det är otroligt sött tills man själv ska försöka sova... Och så går hon från djupsömn till försöker-ni-svälta-mig-till-döds-jag-ringer-soc-hungrig på 2,5 s. Då är jag chanslös.

Emma

I förrgår skulle vi testa ge våran mjölk allergiska 4 månaders bebis mjölk (JA på inrådan av BVC, herregud självklart tar vi inga egna intsiativ när det gäller vårat barn, kan ju så lätt gå fel då har jag hört, eller nått) Iaf skrek hon konstant till hon somnade och såg ut som vi kastat in henne i en brännässelbuske. Då kände man sig inte som världens bästa mamma...

Sophy - What U See Is What U Get

Min bonusson e 6mån o om jag nånsin tyckt att han e jobbig så tar jag tillbaka det nu efter att ha läst alla kommentarer. Alla bebisar e olika o jobbiga på olika sätt. Sen har man som förälder nog olika syn på vad som är jobbigt oxå. Vissa har mer tålamod än andra.

Sara

Tuva är snart 20 månader och sover katastrofalt fortfarande, så nu helt gett upp hoppet och det ända jag tänker göra är att vänta ut det. Hur många gånger har man inte suttit på bvc helt slut med gråten i halsen och frågat "ska det vara så här?!?!". I början vägrade Tuva ligga själv, eller vara själv någonstans. Inte ens när hon sov, för då skulle hon sova på mig. Det enda som kunde funka ett tag var hennes babysitter med vibrator. Haha! Och så koliken på det... Nej, när Tuva var mindre så kunde jag absolut inte förstå hur folk ens kunde överväga att skaffa syskon till sina barn om det är så det är.Men nu när Tuva blivit äldre och är underbarast i världen (trots sitt super heta temperament, sin super envishet och alla andra skumma egenskaper som jag för allt i världen inte kan komma på vart de kommer i från ;-) ) så känner man helt plötsligt att "kanske skulle det vara mysigt med en liten igen ändå... Alla bebisar är ju inte likadana..."Men du kan vara lugn, det finns fler bebisar som gör som DE vill och inte det som MAMMAN vill. ;-)

Jessica

Nu har jag skrivit ett helt inlägg till dig ;-)

Anonym

Jaaa du... Det är bara att gå in och läsa på min blogg så känner du dig förmodligen genast lite bättre.

Vi har gjort tusen saker man inte får bara för att ungen ska somna och sedan sova längre än en kvart. Exempelvis sov han i sin babysitter flera timmar i sträck flera nätter när han var knappt en månad, vilket ska vara dåligt för bebisryggen fick vi veta efter några nätter. Oooops liksom. Det var absolut enda sättet att få honom att somna. Vidare sover han ofta på mage eftersom han bara somnar på mage, på min mage. Grejen är att jag ganska ofta somnar själv och därför inte vänder honom och lägger honom i sängen. Ooooops.

Jag kan nog inte ens räkna de gånger vi varit nånstan och Lasse somnat i bilen och vi helt sonika låtit honom sova i sina vanliga kläder i bilstolen bredvid vår säng. Herregud, vi vill INTE ta risken att börja klä av honom och lägga honom i vaggan då.

Jag har blandat kok-vatten (flaskbarn) med vanligt, kallt vatten i panik eftersom vattnet tog för lång tid på sig att svalna. Det får man inte heller göra.

De där rosa-fluff-allt-är-så-bra-bloggarna bara ljuger. Jag LOVAR att de ljuger. De är precis lika trötta som vi, fuskar precis lika mycket som vi och ljuger också för BVC när de frågar "om man har rutiner"...

Anonym

Och ja, så har han ju kolik också.

Erika

Min äldsta dotter hatade att ligga i vagnen när hon var bebis. Och så fort jag skulle gå ut med henne skrek hon. En gång när jag skulle till affären var jag tvungen att stanna och gå in i våran tvättstuga och ställa mig och amma på toan. Hon var liksom hungrig jämt jämt jämt. Kanske för att så fort jag ammade så somnade hon så jag fick peta till lite så hon skulle fortsätta äta. Sen på kvällarna, ja då var hon som ett plåster till TRE på natten. Först då kunde jag lägga ner henne och hon fortsatte att sova. Jag trodde jag skulle bli knäpp faktiskt!! Men annars var hon världens gulligaste:)

Nina

Men ååh Spider- du är en skitbra mamma! Såna perioder har vi med haft, två av mina barn har varit extremt klängiga. Fullt normalt, klart han vill klänga på dig- du är ju världens bästigaste mamma ju!Min 2-åring vägrar gå och lägga sig ensam nu igen (han är sjuk) så han tar mig i handen och försöker leda mig i säng. "Mammaaaa, sooovaaaa.." När jag försöker få bajsa ifred står han och rycker i dörrhandtaget och gråter. Jag har fått sluta läsa dagens reklam på toa, en av livets jävla höjdpunkter. sDu kommer hitta nya sätt att bära skrutt, till slut bajsar du med en unge på armen utan att tycka det är konstigt.Kristips när man verkligen inte orkar:

* Ungen vaknar 3.41 och tror det är morgon. Ta alla täcken och kuddar du kan- bygg ett "fågelbo" på golvet framför tv:n. Där kan man ligga och halvslumra utan att barnet kan rulla iväg, skada sig.

* Babysitter som har "massagefunktion". Älskade våran! Hade jag bott nära dig hade du fått den av oss, sonen älskade sin och kunde sitta och mysa så jag fick äta frukost.Bit ihop och försök njuta av att vara nära din baby, det är en väldigt kort tid ändå. Min 12-åring vägrar ens sitta bredvid mig på soffan nu. Godnattpussen ger han i luften och "kramen" är mer axlar som fort touchar varann.

LillaAnna

Hej igen! Lite skoj är de faktiskt.. du och jag verkar ha de exakt lika dant! Bebis mässigt alltså.. inget annat.. haha.. Och vi gör samma saker med några dagars mellanrum.. Ja, våra bebisar är födda med några dagars mellan rum oxå :) Vi har handmjölkat i lika dana flaskor till å me.. fast min e lila! haha.. Intressant va!?! Skulle du få för dig att du vill skriva lite med en mamma i typ exakt samma sits som dig så la jag me mig mail.. bara å dra en truddelutt om du har tid! :)

Anna

Blev också tokig på allt rosaskimmer som vilar över bloggar och andra mammor i min närhet medan man själv kände att man ibland hade ett helvete!

Våran underbara unge är en kräkbebis, var inte särskilt nöjd under hennes två första månader, skrek som en stucken så fort man la ned henne osv.

Men...det vänder!

Vi ska inte vara så självkritiska, vi är de bästa mammorna som finns för just våra barn, så det så!

Marie-Louise

Ja så rosenrött kan dom väl inte ha det. Alla mina 3 har krånglat mer eller mindre i perioder. När minstingen var liten så slog det aldrig fel precis när Bollibompa började och hennes storasystrar ville se på tv så satte hon igång och skrika, varje kväll tom, julafton, inget undantag där inte. Så varje dag i typ 6 månader gick vi (pappan eller jag) ut på promenad med minstingen så att de 2 stora fick se sitt Bollibompa i lugn och ro. Men inte ville hon ligga i vagnen varje gång inte. Det har ingen utav mina velat jämt det är ju så mycket mysigare att få bli buren och kunna titta sig omkring ;) Men jag tycker att du verkar vara en väldigt bra mamma, och ironin som dyker upp ibland ser man igenom, du har en väldigt avslappnad och fin mammastil och blogg. =)

mia

jag har en liten 8 veckors skrutt här hemma och han följer inte heller några mallar :-). han har en fin vit fäll som jag i min enfald trodde att han skulle spendera dagens vakna timmar på, men icke. i bästa fall ligger han där i 5 min. som tur är sover han ganska bra i vagnen. hemma vill han mest bli buren.

grym blogg förresten! jag surfar alltid in på den under mina natt-amnings-stunder. pga tidsskillnaden poppar det alltid upp nya inlägg under min natt... skönt att få sig ett gott skratt vid 3-snåret :-)

Angelica

Hahaha !

Min son har gjort massa tokiga saker (;

En gång sket han på golvet .....

Inte så krångligt, men kul-jobbigt ..Ha en bra helg !

Sabina

Min son valde att det var dag halv fem imorse. Trots mörker och sömnig övertalan om att så inte var fallet. Sen låg han och sparkade mig i ryggen i nån timma. Så allt är inte alltid rosenrött och mysigt och underbart när det gäller barn. Jag, te.x, var redo att kasta ut honom i snön. Min son har även: Kissat mig i ögat, spytt mig i munnen och bajsat i mitt knä. Men jag älskar honom ändå, för det är så villkorslös kärlek fungerar :)

Emma

Jag har ingen egen bebis än men jag har såklart vart en. Och jag var väl inte världens bästa. Hade kolik dom först 5-6månaderna av mitt liv. Gjorde inte mkt mer än skrek och min mamma berätta att hennes arm gick på automatik att gunga mig lite så jag kanske inte skulle skrika. Ingen är perfekt ;)

Johanna

Jag har haft enkla bebisar! Men vi får väl se hur det går med nästen!?Det är livsfarligt att låta en bebis vänta för länge, särskilt då dom tar sig fram själva. Ena stunden ligger dom och leker med sina saker för att i nästa stund komma tillbaka med kattbajs frampressad mellan fingrarna! Yey..Not! ;) Det var en jobbig gång för ett antal år sedan. :D

Anna med Sigge

Kort svar: de andra ljuger.

luckeboi

Det är alltid lika roligt att läsa mammabloggar :D

Lyxbrud

GÅ IN PÅ VÅRAN BLOGG OCH VINN EN IPHONE!

Therese

Min tjej ville ansolut inte sitta i någon babysitter eller i liggai någon vagn när hon var bebis. Sitta i bilbarnstolen medans nån gungade den fram och tillbaka...det var grejen det. Till saken hör att hon vägde över 5 kg när hon föddes. Det plus stolens vikt = tråkigt för mamma och pappa. "Gunga, annars gallskriker jag" (såg man i hennes ögon)

Johanna

Hej!Jar är 34 och har ju ingen direkt bebiserfarenhet, men är plastmorsa till fem "ungar" åldrarna 19-26. Det är sju år sen jag fick förmånen att komma in i deras liv och det är både lätt och svårt. Det svåra är, konstigt nog, inte när de bråkar eller inte vill plocka upp efter sig, eller kommer hem snorfulla och kräks överallt (hade gääärna bytt det mot bebiskräk kan jag tala om! =)).

Nej det svåra för mig är att inte gå sönder när yngsta dottern på 22 som glatt sig åt att bli mamma meddelar att hon fått missfall. Eller att en då trettonårig kille kommer hem helt förtvivlad efter att klasskompisarna varit taskiga. Eller när de ringer från akuten då 23 årige sonen väjt för ett rådjur och kört av vägen. Men det är såna saker man går igenom och som man tar.Men nu finns det "barnbarn" i familjen som börjar närma sig halvåret, och herrejisses. Det ÄR inte enkelt alla gånger. Just detta att de inte kan säga vad som är fel (sen att tonåringar tappar den förmågan också beror väl på helt andra orsaker...) är ju så jobbigt.Men du, du är skruttens mamma. Och världens bästa mamma till just din lilla skrutt. Och det härliga blir ju att få vara med om att forma (så gott det går...) en liten människa. KRAMMarica

Jag har tre grabbar om är 3,4 och 7 år och som har varit lugna som bebisar. Vid 2 års ålder händer något och de blir mer vilda än tama ;) Nä men det är full fart på dem. Som tur är glömmer man fort hur de var när de var små och man kommer bara ihåg det bra. Vi fick ligga i 45-60 min hos våran mellankille innan han somna på kvällarna.. då kröp det i kroppen kan jag lova!

Kul blogg du har! Ser att du är från Skövde, det är jag med :) Jag bor i Hjo nu :) Född -81, du då? Välkommen in till min blogg om du har tid! Kramiz!

Maria

Öj kvinna!!Har du varit ner å önskat nån låt på avenyn?Vilket låt skulle du i så fall önska?kraaaaaaaaaaaaam

Elise

Jag har ett litet hjärta som blir 6 mån idag. O hon sover fortfarande inte i sin säng.. hon sover knappt alls vill jag tilläga. Hon ratar och hatar allt som har me nappar, flaskor och smakportioner att göra.. nämnde jag att hon skall bäras precis hela tiden? Just nu hänger hon på min axel.. ;) En mycket bestämd liten fröken som redan gett sin mamma gråa hår.. Men hey, hon kanske blir en fantastiskt snäll tonåring istället :D

irma

Hej jag har en son på 1 år nu. Han sov bra till 6 månader efter det gnällde han mest på natten hela natten. Och d gör han fortfarande det är så jobbigt på nätterna men på dagen när jag e med honom så är det redan glömt. Han kan vara jobbig på dagarna istället.

Anna - Mamma till Saga & Hundtokig!

Tänk så länge jag har funderat på att skriva till dig om just detta! Vart jag än vänder mig så är det bara såna där bebisar som sover sött, aldrig verkar uttråkade och ledsna, somnar tidigt varje kväll, äter var tredje timme och allt bara verkar vara frid och fröjd! Men min Saga är inte alls sådan.. Hon är så lik hur du beskriver din lilleman :)

Inte tycker hon om att ligga i sin säng, eller att somna tidigt, eller all ligga snällt på golvet med sitt babygym medan mamma gör annat. Nej, hon somnar klockan 3 vaje natt och ALDDRIG i sin egna säng, hatar att roa sig själv och får ibland riktiga utbrott då hon åker i vagnen eller liknande och vägrar att använda napp så just nu tjänstgör jag som vandrande napp åt henne.

Hehe, jag älskar min unge, men lättsam det är hon inte :PDu är absolut ingen sämre mamma för att lilleman föddes med lite humör, nej du är en toppenmamma som orkar bolla med allt det innebär att vara just mamma till en bestämd liten filur precis som min egna Saga :)Stora kramar till er!

Emmelie

Hej! Jag har en dotter som snart är 2 månader, och som är väldigt lik din lilla skrutt :)

Saga är namnet, och hon är minsann en bestämd liten dam. I regel somnar hon inte före klockan 1 på natten, och då oftast i famnen, för att vakna så fort man lägger henne i spjälsängen. Nätterna som hon sover längre perioder är lätträknade. Hon gnyr och gråter i babygymmet, om inte mamma eller pappa sitter bredvid och pratar med henne. Hon spyr i mängder, och det slår aldrig fel när man tagit på henne finkläder eller precis bytt- ja då kommer det spya. Hon har även kommit in i en mammaperiod- det är bara jag som duger när hon är kelig eller ledsen.

Men, jag älskar henne över allt annat och hon är det bästa som finns! <3Men håller med dig, det är mycket gull och allt är så perfekt på dom flesta bloggarna. Det ÄR jobbigt att ha barn, men man älskar dom inte mindre och man blir inte en sämre mamma av att erkänna att man tycker det är jobbigt. Tvärtom, jag tror man blir en bättre mamma av det! Du verkar ju toppen och din lilla skrutt verkar ju må toppen =)Massa kramar från mig och min Saga <3

Emmelie

Hej! Jag har en dotter som snart är 2 månader, och som är väldigt lik din lilla skrutt :)

Saga är namnet, och hon är minsann en bestämd liten dam. I regel somnar hon inte före klockan 1 på natten, och då oftast i famnen, för att vakna så fort man lägger henne i spjälsängen. Nätterna som hon sover längre perioder är lätträknade. Hon gnyr och gråter i babygymmet, om inte mamma eller pappa sitter bredvid och pratar med henne. Hon spyr i mängder, och det slår aldrig fel när man tagit på henne finkläder eller precis bytt- ja då kommer det spya. Hon har även kommit in i en mammaperiod- det är bara jag som duger när hon är kelig eller ledsen.

Men, jag älskar henne över allt annat och hon är det bästa som finns! <3Men håller med dig, det är mycket gull och allt är så perfekt på dom flesta bloggarna. Det ÄR jobbigt att ha barn, men man älskar dom inte mindre och man blir inte en sämre mamma av att erkänna att man tycker det är jobbigt. Tvärtom, jag tror man blir en bättre mamma av det! Du verkar ju toppen och din lilla skrutt verkar ju må toppen =)Massa kramar från mig och min Saga <3

Emma

Min bebis blev ett halvår förra fredagen. Hon har nu haft hög feber i 5 dagar och äter absolut ingenting.. får bara i henne några teskedar vatten åt gången... så just nu är livet jäkligt svårt att vara nybliven mamma och att skämmas för att man ringer sjukvårdsrådivningen för 9:onde gången idag.. kram på dig spider

Pety

Håller med helt å fullt.. många bloggar man läser har deras ungar redan börjat greppa leksaker å sagt mamma medans en annans unge inte är ett dugg intresserad. Då blir man ju livrädd och tror att det är något fel eller att ens eget barn är "efter". Men när det gäller min blogg så försöker jag varken skriva bra eller dåliga saker om min bebbe. Skriver jag bra saker om henne så nog fan bevisar hon snart motsatsen igen! så jag vågar inte längre helt enkelt. Nu skrivs det mest om våra tråkiga vardagsbestyr, som säkert ingen är ett dugg intresserad av, men min blogg är mycket för mig själv :) men jag läser din blogg dagligen, känner igen mig i väldigt mycket. Så allt rosafluff, daltande å perfekta bebisar brukar oftast vara en yta!

julia :)

din tröja/jacka med nitar är supersnygg, vart får man tag på en sån? :)

janice

Läs min blogg så känner du kanske möjligen igen dig i vakna nätter och gosesjuka bebisar?!

Ka

fin blogg :)

Jenni

En av de jobbigaste sakerna som min lilla tjej(1år) har gjort måste nog ha varit de gånger hon lagt hemska bajsblöjor när man varit ute på stan med henne och det har kommit igenom på byxorna, inte bara en gång utan 2 gånger samma dag. Vad gör man? Jo, man springer och letar efter nya byxor och hoppas att det inte händer en 3:e gång :) Annars har man nog varit med om allt det där du har nämnt men man nämner det inte lika mycket när allt är jättebra ena stunden :D Det kommer bara mer och mer ju äldre de blir har jag märkt :)

Natosh

Min bebis är 5 veckor och har precis lärt sig steppa!

Fru Evelina - Happily Ever After

oj vad jag känner mig träffad nu!!

men antar att jag bara har en väldigt enkel bebis helt enkelt, inget att göra nåt åt men inte mig emot hehe... tänker ju inte hitta på massa monsternätter och kolikgråt bara för det :-).tycker du ska ha bästa mammasjälvförtroendet för du verkar då vara en toppenmamma! alla bebisar är ju så olika men precis lika fantastiska ändå! Precis som vi mammor ;-)...Lillen

Haha oj så många kommentarer du fick på denna. Jo du jag håller helt med dig! Min bebis hon lurade mig i 3½ månad att hon minsann var nästintill perfekt. Sov hela natten tog flaska och skrek nästan aldrig. Nu minsan sen hon var 3½ mån nu är hon snart 6mån, nu sover hon som mest 2h i sträck, hatar när andra människor än mamma,pappa och storasyster håller i henne. Och har fått för sig att hon inte alls vill sova till halv tolv på förmiddagarna! Hallå. Förstår inget och har mailat reklamationsverket och berättat att jag minsann inte visste att bebisar fick luras på detta sätt.

Lise

Kan man inte bara stoppa den i en låda eller så tills den blir på bättre humör?

Grynet mamma till lille Vidar

Haha min son är tyvärr(tack gode gud)väldigt lugn utav sig och gör sällan mycket väsen men han är som din skrutt väldigt mammig av sig och är jag hemma en dag så är han bara nöjd om han får vara i min famn. Sen så är han ganska så skojig när han väl bestämmer sig för att bajsa(bajsar typ var tredje dag) och då blir det explosion som går upp i nacken på honom ut ner på strumporna... Mindre kul när man är och fikar eller borta hos någon ^^

Men det hör liksom till :P

Anonym

vet att det var ett tag sedan du skrev inlägget. Men tänkte ändå berätta vad min ett-åriga son gjorde i förrgår. Han gillar nämligen att lyssna på musik med min mobil, och som vanligt hade han den, jag skulle sminka mig när jag plötsligt inser att han just "tappade" den i toaletten. Då kan jag lova att jag inte var en glad mamma. Haha.

Anonym

bloggadressen vart fel.^^www.imyourheartache.blogg.se

Camilla

Hoho...du har inte läst min blogg hör jag....

beciell

Min kompis dotter som nyss blev 3 år har kommit på ett utmärkt sätt att "hämnas" på sin mamma när hon blir sur och är ute i offentligheten, hehehe... Väldigt pinsamt för min kompis förstås... Men det räcker att hon bara snuddar vid lilla tjejen så börjar hon jämra sig och låtsasgråta och skrika aaj, ajjjjjjjjjjj... Bara för att hon på något sett luskat ut att det blir riktigt pinsamt för min kompis =) dock har min kompis såklart aldrig rört henne på ett sådant sätt som kräver ett Ajj...Aja, ingen bebishistoria, men kanske ett trick din lille kille också kommer komma på när han blir lite äldre =P

Denise - Ännu en mammablogg

Jag kan ju skriva en bok hur min son har krånglat. Han krånglar 90% av den vakna tiden. Dock sover han om nätterna men det är väl tur det, hur skulle jag annars orka? ich, detta har verkligen vart jobbiga månader, kan vart det jobbigaste jag vart med om. Känner som du gör, varje dag. Att jag är ensam om att känna såhär. Möts varje dag av bloggar som verkar tycka livet som mamma alltid är en dans på rosor. Så är det icke för mig, så nu vet du det :) Detta var nog inlägget hon menade, hur kundej ag ha missat det? Har ju dig på bloglovin och allt, hum.Jo det är mega jobbigt, sådär tänker jag varje dag och har täbkt sedan han föddes. Någongång blir det bättre, det vet jag ju. Men jsut nu känns någongång som en lång väg som aldrig tar slut då det vart samma veva sen han föddes. Men jag ska inte klaga haha :) Det blir bättre :D Nåväl, ha det bra! Kram på dig med!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress