Spiderchick

Lillens leksaker

Innan lilleman kom till världen såg jag hans leksakssamling framför mig.

Det skulle bara vara några stycken leksaker. Några få utvalda. Kanske ett fint litet lokomotiv (ett sådant där gammalt som dom hade förr i tiden), lite träklossar, kanske en docka och så en högt älskad gosedjurskanin (en stooor, mjuk kanin som lillen skulle bära med sig över allt och släpa så där sött i marken som småungarna alltid gör på film) (och efter några år skulle ena örat trilla av på kaninen men det skulle inte göra något för lilleman skulle fortfarande älska sin goseninis mest i hela världen) (nästa efter mamma och pappa).

Jomenvisst. Så tänkte jag.

Och nu står vi här. Ett år och hundrasjuttiofem grälla plastleksaker senare.Vad hände?

Lisas mamma

Ja JÖSSES vad prylar det blir!! Har precis börjat fixat till Litens rum så snart snart kan man stuva in saker dit istället för att ha allt i rummet...Förvirrade Morsan

det blir mer än man tänkt sig... jag tänkte att här hemma skulle det inte bli massa småtjafs, utan stora, rejäla och pedagogiska leksaker. nu sitter jag här med massa småsaker överallt. tror minsann att jag ligger på en till och med...

molly

haha, så kan det gå (;

Stina

Och jag tänkte: inget godis. Och kritvita tänder.Vad hände?Jo bara denna vecka har de slocknat utan att ha borstat tänderna tre gånger.Grrr...

Linnea

Det där med ett favoritgosedjur är säker supersött om ungen inte hela tiden tappar bort elendet... min dotters älskade hund Koko har försvunnit för tredje gången.Den är inhandlad på Hamelys i London så det är inte bara att tjacka en ny. Men som tur är har vi kunnat fixa fram nya Koko`s. Förra gången köpte vi två utifall att, ja så nu är det bara att plocka fram den fjärde. Åhh jag blir så trött, nu är det Kocko som stannar hemma resten av livet, för en femte tänker jag inte köpa!!!!

Skrållan

Du...Asså...Jag...Du är så...suckJag tror jag är lite käääär i dig, Spajder! Du är den coolaste mamman jag någonsin snavat över, tror jag. Jag önskar-önskar-önskar att jag blir som du den dag jag får barn. Vill inte bli något jäkla mamma-djur, jag vill bli som du! (rimmade nästan)

Ketchupmamman

Mina barn skulle bara få leka med kottar. Sen kom jag på att kottar är farliga. Innehåller smådelar. Ej lämpliga för barn under tre år. Och inte är de ce-märkta heller.

Vanessa

I vår leksakslåda ligger det fyrahundra påsklämmor, två fjärrisar, en gammal telefon, presentsnören i bjärta färger, kottar, lock till barnmatsburkar, barnskedar och en skallra som aldrig har vidrörts. Så er låda ser jättehäftig ut.

Anna S

Ja vad hände??

Samma sak hände oss ;). Men man brukar ju säga att det är tanken som räknas, right ;).

Homestylist

Plastic fantastic!

cecilia

tror att du inte förmedlade din vision till omvärlden och fick helt för många konstiga presenter från omgivningen? :)

Annele

Känner jag igen, vänta du bara. Pojken växer upp och får sen trumset osv i present, jätte kul tycker dom som egn barn inte har medans man själv står där och bara vill kasta ut trumsetet klockan 05.30 medns barnet vill hålla konser för hela grannskapet.. Tur nog att vi inte bor i lägenhet.. ;-)

carina

Hehe, precis så jag tänker! Men om det nu blir en massa sådana leksaker så får de bo i en förvaringslåda emellanåt, som man kan ta undan för barn tycker ändå mest om att leka med sådant som inte är leksaker väl? :)

josefinkan

haha, ja, så kan det gå:) Tror det ser likadant ut hemma hos dom flesta, tror oxå att nä'stan alla tänkte att "så ska vi aldrig ha det" när man besökte småbarnsföräldrar innan ens egna lillstrumpa kom;) Men det värsta är- hur mkt leker spiderkid med det, kan slå vad om att det mest är soppsleven iallafall... Men sedan kan jag avslöja det bästa med- när dom börjar närma sig TVÅ så är det faktiskt det dom gör. LEKER!!! Tjihooo! Så spara du;)

Nina [ljuvligt]

"Och vi ska absolut INTE ha några plastleksaker - särskilt inte sådana som plingplongar och surrar och blinkar!"Hrm. Lillkillen är bara sex månader och redan är den där tanken övergiven... :D

Sofia

Den tanken har jag haft och kommer säkerligen ha igen när det blir dags för mig att skaffa barn. Men så fick vi höra på en föreläsning en dag (läser till förskolelärare) om en undersökning som gjorts i Halland. Barn mellan 3 och 5 år har i snitt 532 leksaker. Det var då jag tänkte "Det kommer bli mycket leksaker!"

Renée

Hahaha jag stod och tittade i min dotters leksakslåda igår och tänkte precis samma sak! Och det lär bara bli mer.. Tänk att en små plastbyttor och träslevar kan komma före stora mjuka kaniner!?

Anonym

Tror absolut att den där filmen toy story är på riktigt för det tycks dyka upp nya leksaker hela tiden och silas är nog på tok för liten att handla sj? det värsta är när leksakerna tar över alla rum i lgh..

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress