Spiderchick

Juldagen

Idag har ett nytt lass med släkt varit här och ätit middag.

Vi spelade Julklappsspelet, vilket är en tradition och som går ut på att vi spelar tärning om ett gäng julklappar samtidigt som vi hetsar varandra, allt detta på tid. Efter ett antal intensiva minuter öppnar vi så paketen och skrattar rått åt den som råkat roffa åt sig sämst presenter (i år inte jag). Mycket roligt.


Malin

ohh lite som vart pass the parcel, da man sitter i en ring och passar ett paket vidare... nagon som har ryggen emot skoter musik, nar musiken stannar sa ar det den som haller i paketet som far oppna... MEN ofta ar paketet inslaget i ett antal lager av papper, sa om det bara finns mer papper under forsta lagret fortsatter leken.

linnea -

Jättefin blogg!

Sofie

men kör ni inte vidare sen o snor paketen från varandra??det är ju den delen som är roligast

Josefine

Vår familj har en liknande tradition, dock så började vi med den förra året. :)

Alla i släkten som vill får vara med. (Med släkten menar jag dom vi firar med på julafton, d.v.s. dom närmaste, alltså är vi inte så jättemånga)

Alla ska då fixa en julklapp för 100 kr, och sen ska man skriva ett rim till julklappen.

Sen lottar vi om vem som får välja först, och innan den personen får öppna, får den gissa vad det är i paketet. :) Ganska kul faktiskt, och blir oftast väldigt lyckat! :)

Anonym

Riktigt kul tradition! Har ni kört på den länge? :)

Annellisaa

jag älskar julspelet:)

Sabina

Åå bästa leken! Vi körde den för första gången i år med några vänner. Vi gjorde precis som någon skrev ovan att man sen när paketen är slut i mitten får man sno från varandra. Hur kul som helst!

Medina

Hehe va roligt :)

Nina [ljuvligt]

Julklappsleken är en tradition hos oss också, dock i en lite annorlunda tappning. Första omgången körs inte på tid, utan den som får samma antal prickar på två tärningar får ta ett paket. När alla paket är uppdelade öppnas dem. Därefter körs omgång två, på tid (värden kör igång en äggklocka på okänd tid) där man vid två lika tärningssidor får sno från varandra. Väldigt roligt när något paket är speciellt populärt och går från den ena till den andra - särskilt när de börjar bli stressade och tror att äggklockan ska ringa hela tiden :D

Lilith

Det spelar man alltid i Danmark på julafton :)

beabea

gjorde vi också, det är skitkul

tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

DET lät minsann som ett roligt spel!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress