Spiderchick

Första tiden som preggy - del 3

Luktsinnet

Gravida får luktsinne som blodhundar, vänta bara... sa alla till mig i samband med att jag blev på smällen.

Jag tyckte det lät jättespännande såg framför mig hur jag skulle extraknäcka som hyllad och välbetald knarkhund på Landvetter.

Ganska snabbt insåg jag dock att jag inte blev bättre på att snappa upp lukter, där emot blev jag väldigt känslig för det. 

Till exempel började jag avsky doften av schampo. Även parfym, deodorant, tvål... ja i princip allt som bidrar till god hygien fick mig att vilja spy.

Jag tvingades även sluta handla godis på Göteborgs bästa godisaffär Fyra Gott eftersom att jag fick kväljningar av den sötsliskiga sockerlukten. Än idag dras jag med mitt dofthandikapp och tycker fortfarande att det luktar vämjeligt på Fyra Gott. Väldigt synd på en så trevlig affär.Gravid i Vasaparken.

Fortsättning följer...

Spökbloggning

Godmorgon bloggen!

Fått i mig min frukost nu och känner mig som en ny människa. Havregryns gröt idag igen, med blåbär idag, sjukt gott, men visst får gröten en rätt obehaglig färg?

Så vad ska göras idag? Jo först har jag en massa blogg recensioner att skriva, komma in fler tips på bloggar att recencera än jag trott.

Sen hade jag tänkt ge mig ut på en lång promenad, går nog ner till havet idag. Får se om man får sällskap av min vackra sambo.Sen ikväll är det väl OS som gäller igen. Fan somnade framför hockeyn igår så missade tyvärr halva matchen, idag får jag ladda upp med kaffe!Ni får alla ha en bra dag!Är ni flera som spökbloggar? Skulle gärna höra era tips och idéer!P.S Du är inte en riktig bloggare förens du blivit sppökbloggad!

Erika

Riktigt spännande att läsa om detta =)

Marie-Louise

Ja fy det där med lukten, det var hemskt. Jag kommer ihåg när jag på morgnarna skulle till jobbet med t-banan och buss. Jag fick nästan varje morgon hoppa av på någon station bara för att få andas lite "frisk luft" och slippa spy. Jag tyckte att alla mina medresenärer luktade så illa. var det inte dålig andedräkt, så var det svett eller mat eller ja allt. Det tog lång tid att ta sig till jobbet som gravid ;) Nej fy det luktsinnet vill jag inte ha tillbaka.

När jag väntade 2:an och 3:an blev det problem med matlagningen oxå till de andra barnen. jag kunde bara inte laga vissa maträtter. Köttfärs tex, luktade så hemska illa att jag fick lov att gå och spy om jag skulle fixa till köttfärs. Och barnmat på burk, fy vad det luktade illa. Så ingen burkbarnmat under den tiden till de blivande syskonet/syskonen :) Kram

Linda

Jag ska aldrig bli gravid, fyra gott är ju guds gåva till människan... Eller göteborgs gåva till de sockerberoende i alla fall.

Smilla

Det finns ju helt klart en del fördelar med att avsky söt lukt. Jag känner att jag hade behövt det nu, men att bli gravid löser inte några gå-ner-i-vikt-problem direkt.

p

Fyra gott? vad är det? värt ett besök eller? // hon den där norska som har noll koll

Lina -Zooda-

Hört talas om både det ena och det andra när det gäller att vara gravid, men luktsinnet? Det var något nytt. Hmm... Lite läskigt låter det ju i alla fall.

J

Dito på kommentaren ovan om hur jobbig kommunaltrafiken är. Jösses, kan folk låta bli att röka precis innan de går på bussen eller, det finns faktiskt med barn! Ibland känner jag för att kräkas på dem och säga ngt om att det var deras eget fel som inte tar hänsyn till oss precious gravida med ökad doftkänslighet.

Amanda

Fin blogg! :) besök gärna min och säg vad du tycker? :)

emilie

hahah jag var exakt likadan i början av min graviditet. hatade att tvätta håret för jag höll på att kräkas av lukten. samma sak med sköljmedel, nytvättade lakan va inte roligt :P

Kadri

det med lukter var inte kul. fick kasta min favoritparfym för att även efter graviditeten luktade det hemskt

Gun

Men stackare! Jag tålde inte lukten av kaffe, köttfärssås och kattmat, men det kan man ju vara utan. Socker behöver man ju varje dag! ;D

Sara

Åh, jag riktigt ser fram mot din Preggy-inlägg och blir lika glad när jag ser att det kommit ett nytt... :-)Jag hade inga kompisar som ens var i närheten av att fundera på barn när jag blev gravid så jag har blivit lite besatt så här efteråt. Tror att jag inte riktigt fick utlopp för mitt behov att snacka graviditet medans jag var gravid. ;-)Och jag känner igen det där med doften, jag höll på att kräkas av en viss doft på tvål. Jag kunde inte ha saker nära mig som inte luktade som det jag tvättat. Så det slutade med att jag tvättade allt som gick att tvätta i hela hemmet. (Regnskydd för vagnar ska man visst inte tvätta då försvinner visst det där skyddande som gör att det inte regnar igenom...)

Tova

Hm, precis det där upplevde jag under graviditeten. Fic luktsinne som en spårhund.

Har alltid undrat över hur mina sinnen skulle funka sen EFTER graviditeten, och nu när jag fått min grabb så tror jag faktiskt att de bleknat lite...

Dessutom har jag fått tillbaka mitt sötsug. Damnit.

Anonym

Jag tål knappt några dofter heller nu i v. 9, vår stackars hund får hålla sig på avstånd och kaffe och matlagning går bort, jag ligger bara i sängen och mår illa och är trött hela dagarna. Fruktansvärt jobbigt och tråkigt. :(

Sofie

Oj det lät hemskt jobbigt! Jag kan dock också känna mig lite illamående ibland när dofter blir för söta. Det blir liksom för mycket.

Anonym

Jag hoppas verkligen att det släpper snart för annars vet jag inte hur jag ska orka ta mig igenom det. Det tär på psyket att bara ligga dygnet runt i veckor och inte kunna eller orka göra någonting.

Lyckos er som inte lider av illamående :)

Malin

Hahaha, vet precis vad du menar ang dofter! Höll på att lämna en brevbomd i grannarnas brevlåda efter varje gång de hade envisats med att grilla på baksidan. Det värsta av allt var att jag fick kvällningar av lukten av min mans parfym, så inte nog med att jag själv fick gå runt och stinka utan parfym, han fick helt enkelt sympatisera ;-)Även hörseln fick sig en liten törn som inte går att få bort: varje gång jag hör Maroon 5:s "This Love" eller Raymond & Marias "Ingen vill veta var du köpt din tröja" på radion är det nära att jag springer in på toaletten och kräks (vilket associeras med illamående i början av graviditet sommaren 2004..., skador för livet med andra ord! ;-))

Mica

Kan du inte skriva vad du tycker om unga föräldrar och lite tips till hur vi kan bli accepterade av samhället? Jag är själv 20 år och väntar mitt första barn i september så det är ett tag kvar...men alla verkar så sjukt negativa och sura kring det medan jag försöker vara lycklig och glad. Pepptalk, spiderchick, det är vad jag behöver!

stella

jag va likadan med lukter. klarade varken mannens eller barnens lukt... eller parfymer och tvålar. skitjobbigt!

Tarawyn

4-gott är ett trevligt ställe, även om till och med jag kan hålla med om att dofterna därinne blir lite jobbiga efter ett tag (och jag har inte varit gravid).

Förvirrade Morsan

åh, den där luktkänsligheten! den saknar jag verkligen INTE! jag stod inte ut med lukten av kyckling och en arbetskamrat hade med sig kyckling i en matlåda en dag och jag höll på att avlida... Kanske ska tillägga att hon satt ca 15 m ifrån mig, med maten i en matlåda, i en plastpåse, i en väska... Hon trodde jag var dum i huvudet när jag klagade på den fruktansvärda kycklinglukten ;D

Lisen

Jag älskar dina gravidinlägg - ser fram emot nästa!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress