Spiderchick

Obehagligt

I söndags när vi åkte tåg från Skövde råkade vi ut för en ganska obehaglig grej. 

På en av stationerna kliver det ombord en kvinna som dimper ner i sätet bredvid mig. Efter någon minut börjar hon prata högt och osammanhängande för sig själv. Jag försöker snegla för att se om hon månne har en liten handsfree dinglande i öronsnibben eller något annat som vittnar om att det hon gör just nu är högst normalt. Det har hon inte. Här börjar således alla mina varningstentakler att vibrera this is not normal!

Helt plötsligt vänder sig kvinnan mot mig och fräser MEN SLUTA GLO DÅ KÄRRING!

Nu har mina varningstentakler fått totalt tuppjuck THIS IS VERKLIGEN NOT NORMAL! och jag undrar att om det blir nödvändigt för mig att slänga mig ut genom rutan (med lilleman under armen) kommer jag då att landa på marken och rulla runt så där snyggt som alla actionhjätar gör? Eller blir det mos av oss?

Resten av resan håller jag en svettig ögonglob på kvinnans väska utifall att hon helt plötslig får för sig att dra upp en hopfälld k-pist redo att meja ner oss alla.

...

Vi klarade oss i alla fall helskinnade och väl framme i Göteborg staplar jag av tåget helt slut av allt adrenalin som pumpat runt i min arma kropp.Spiderchick kanske överreagerade, men har man sin allra käraste ägodel med sig (bebisen) är varningstentaklerna ständigt på helspänn.

Myaraq

Det är sant. När man har en bebis med sig blir allt potentiella morddönare.Speciellt hundar. Bilar. Människor som inte har a) converse eller b)annan-normal-sko. osv.Bebis gör My nervös!

Louise

Fytusan!Asså, jag har ju ingen bebis, inte ens nära men jag hade nog bytt plats. Tror jag. Jag hade nog bytt plats även om jag inte hade någon bebis med mig. Verkade ju onekligen obehagligt, men slutet gott - allt gott!

Annikasan

Men åh, haha, gulligt med ägodelen. under armen.Läbbig kärring dock.

Mariel

vet precis hur det är. När jag var gravid undvek jag folksamlingar pga rädslan att nån freak skulle knivhugga mig helt plötsligt. Även många killkompisar var jag rädd för att träffa för att de kanske skulle mörda mig nu när jag hade pojkvän och barn. Inte för att de är opålitliga utan för att jag vet att de flesta brott som sker händer av nån man känner.Nu som nybliven mamma är det lite samma sak... Vågar tex inte be mannen gå upp till grannarna för att säga till när de låter för mycket. För tänk om de skjuter honom? Då är familjen splittrad fär evigt och jag blir tårögd bara jag tänker på det =Pfreaks finns överallt.. så det gäller att vara vaksam

Susanna

Åh, jag hatar när sånt händer! Tycker det är obehagligt även om man är själv..

Fia

USCH vad otäckt. Tur att det inte hände nåt mer allvarligt. Ibland har man nog änglavakt tror jag.

Kairn

Usch vilken obehaglig grejja! Fy fasen. Stackars er. Håller helt med om att man blir ytterst aktsam och nervig med bebbe, med all rätt! Jag stod i kön till systembolaget häromveckan med lilleman i vagnen (jo jag tar ett halvt glas nu och då trots att ich ammen) och ser att killarna framför mig ser lite blanka och skumma ut i blicken. Sen såg jag att en av dem svajjade och sluddrade. Fick direkt magsnörp och kände att jävlarihavet om ni råkar stöta i lillprinsen eller ens tilltala honom eller för den sakens skull TITTA på honom med era svajjiga, påverkade ögon, då jäklar. Sen bytte jag kö och kände att pulsen dunkade i tinningen. Modersinstinkter at it´s best.

Gnillib

Föräldrainstinkter ska som sagt inte underskattas. Min pappa blir sällan arg, men en gång blev han det. Det var när jag var liten, alltså för kanske 31 år sen. Vi skulle åka buss och pappa tyckte att busschauffören luiktade alkohol. Jag minns såklart ingenting men mamma har berättat att han blev helt vansinnig. Förstår att du också blev rädd!

fanny

Alltid charmigt med folk som pratar för sig själva. Föredrar dock den direkt otrevliga typen framför den som är alldeles för trevlig för att avvisa.

Johanna

MEN FY fasiken vad sådant är otäckt! Jag har ingen bebis men hade ändå kännt som du!

Lenore

nästa gång lyssna på varningstecknen, min mamma gjorde inte det och hon och hennes man blev rånade i Rio för att hon inte sade nått. vi är trots allt djur och den instinkten finns kvar så lyssna på den.

CANDY A LA TRÄNINGSFREAK

Sjuka människor det finns.....

Timjan

Hon är nog Skövdes mest kända efter Volster! Hon är lite smått läskig eftersom det är hennes hund hon pratar med bara det att hunden dog för några år sedan.

Martin

Jobbigt :S

spiderchick

Timjan: Oj oj nu vill jag genast påpeka att det inte är hundkvinnan jag pratar om (jag vet vem du menar)!!Nej nej den här kvinnan var en helt annan./Spider

AnnaWK

Nämen usch och fy!

Ellie

Läskigt

Egomamma.se

Är uppvuxen med en sån tant på andra sidan gatan. Hon råkade vara mamma till en av mina bästa vänner också, och jag fick vackert lära mig att handskas med människan. Ena dagen var hon som vem som helst, nästa dag var hon paranoid och hade hallucinationer, vilket medförde att hon tyckte sig "ha samtal" med folk som bara hon såg.

Hon åt mediciner för någonting som gav dessa biverkningar, och idag har hon fått en ytterligare diagnos: schizofreni. Det är inte alls omöjligt att du träffade på en person som hade förföljelsemani och/eller hallucinerade. Det är vanligare än man tror. Men läbbigt? Ja, alla gånger!

Anonym

Snyggt med lugg jag funderar på att klippa men är lite för feg för det. Men du passar jättebra i det ha en underbar dag! kram Claudia

ida

Jag tror du hade gjort dig utmärkt som actionhjältamamma.

Nina

USCH! Ja, det DÄR hände mig på T-banan i Stockholm! Jag hade som tur var ingen bäbis med mig! Det räckte att vara själv! Scary!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress