Spiderchick

Tog bort inlägg

Till er som undrar - jag tog bort inläggen om ålder och relationer (det där med att unga människor kanske borde vänta med förlovningar, innekatter bla bla bla).

Kändes nämligen inte riktigt Spiderchick att slänga ur sig så "starka" åsikter. 

Vet inte vad som tog åt mig. Jag får skylla på att klockan var 23.30 och att jag nog hamnat i någon form av så-här-sent-har-jag-inte-varit-uppe-sedan-nyårsafton-chock.

Man kan inte vara älskad av alla - men jag vill ändå be om ursäkt till er som tyckte att jag var trångsynt och dömmande. Det var inte min mening.

Fluff

Ungdomar borde vänta med att förlova sig. Är man så himla kära i varandra borde man vara kära nog att vänta några år med sånt.

J

Jag antar att vi var på gränsen då eftersom jag var strax under 24 och mannen just fyllda 25 när vi gifte oss (och ett år yngre när vi förlovade oss) och inget i våra liv har förändrats efter det mer än att vi fått snygga foton och bättre juridisk ställning.Jag var då f.ö. klar med två masters, min man blir klar med sin nu. Jag har bott i Kina en sommar för att läsa kinesiska, och rest till 2 andra länder varje år de senaste fem åren. Och vi tänker inte sluta resa nu/sedan heller. Men jag förstår din poäng- nästan alla här tycker ju så (till skillnad från i min hemstad där det är helt tvärtom), jag tror dock tyvärr att det lätt blir lite kategoriskt....precis som jag å andra sidan kan vara väldigt dömande när jag inte fattar vad alla väntar på- hellre misslyckas en gång eller två och ha vågat köra på än att bara gå och vänta tycker jag (men då kör jag den inställningen på alla plan). :)

Laura

Hann läsa inlägget du tog bort och tyckte inte alls att du var dömande, men det är jag det och det kanske beror på att jag inte hunnit dricka mitt kaffe. Hoppas du får en bra dag.

r

hej hur mår du (:

Mia

Äh inte var du dömmande heller och det säger jag trots att jag hörde till den gruppen ( förrutom att jag inte är särskillt ung ) det var ju en fundering och det måste t.om spiderchick få ha :)

Lina -Zooda-

Ne så dömande tycker jag inte att det var. Alla måste ju få ha åsikter och tänka till och så :) Fast visst, alla kan ju ta åt sig ibland.

Rosanna

Tycker folk borde sluta döma andra efter vilka beslut de fattar i olika åldrar. Bara för att en individ inte är mogen för giftemål och barn i tidig ålder betyder inte det att en annan inte är det. Det är korkat att utgå från sig själv och sin egen utveckling och applicera det på andras val och situationer.

sofia

Äsch, man ska vara klar med sina åsikter. Själv håller jag med till fullo.

Lina

Haha, jag tyckte inte du var dömande alls. Du tycker så, helt enkelt. Och fast jag skrev en lång radda om min darling och våra innekatter och att vi är förlovade utan att planera bröllop så håller jag ändå med, för en del gör sånt där alldeles för fort. å andra sidan passar det en del också, vissa kan leva happily ever after ändå. Och vissa går det åt helvitte för! MEN! Jag tycker att du har rätt att tycka som du tycker och att skriva det i din egen blogg. Det kommer alltid finnas folk som tycker man är korkad eller trångsynt. Stå på dig!

Scarlett

Om du vill ta bort inlägget är det din sak men jag tycker inte att du hade behövt det, ej heller behöver du be om ursäkt (om du nu inte känner att det du sa verkligen bryter fundementalt med vad du tror på) Det var en åsikt och jag uppfattade det inte alls som dömmande. Vi behöver mer vettiga åsikter som inte är än åt det ena eller andra hållet dvs antingen rabiat extrema enbart uttalande för att provocera eller mjäkiga enbart uttalade för att stryka alla medhårs. Är man så töntig att man tar illa upp får ett sådant inlägg förtjänar man sig nog en liten lite känga kan jag tycka. Men sen är det ju bara jag och jag går och tänker samma sak som du skrev fast x1000 ungefär. Jobbar som reseledare och ser inte en innekatt så långt ögat når, vilket man också får höra en del om men på något sätt känns det mer okej att fråga äventyrande singlar när dom ska stadga sig än nyblivna par när dom ska dumpa varandra.

carolina

hm, räknas jag som ungdom här då eller? känns ju lite småkymigt...

men att skaffa barnet nu känns helt rätt, som min barnmorska sa, jag är ingen tonåring/barnunge, utan faktiskt 22 =)

milena

fast, om du tyckte det så varför ta bort, är det inte så att man ska stå för det man tycker. alla är ju vi olika och har rätt till en åsikt. sen om det inte passar nån så är det ju i livet!

har själv varit i den sittsen. förlovade mig,skaffade 4!!! innekatter, gifte mig... för att sedan ett halvt år senare skilja mig! och allt det där innna jag fyllde 27!...

tycker att det är lite weard att man gör så,av egna erfarenhet! stå för det du tycker :) ha det bäst!

Lisa

Åh, det inlägget som var så roligt ;D särskilt det med öb-reklamen! =)

carolina

nä, men jag är ju förlovad sen en vecka tillbaka också ;)

ja, att prata ålder är ju rasism, fy skäms! ;)

Julia

Du ska ju inte behöva be om ursäkt för dina åsikter, jag menar man har ju rätt att tycka vad man vill. Bortsett från det där med innekatterna kan man kanske tycka att jag hör till den kategorin eftersom jag och min gubbe inte planerar bröllop.Men jag kan ändå, likförbannat gå omkring och störa mig på de som flyttar ihop och förlovar sig efter att ha känt varandra i tre-fyra månader.Din text om ÖoB rekamen - klockren! :)

Amm

Det är flera som skrivit att de tycker det är löjligt att någon tar åt sig. Jag tycker inte alls det är speciellt konstigt att jag, och andra gör. Jag är 20 år, gravid i 8e månaden och jag går in och läser Spiderchicks blogg varje dag för att jag tycker den är kul. Jag vet om att jag väljer själv vad jag vill läsa och att jag valt själv att skaffa barn. Men blir det mer rätt att kasta skit på oss som vågat satsa på något vi tycker är bra? Att planera barn när man är 20 är för jävla svårt som det är utanför internet. Ni som är negativa borde tänka om och förstå att det är något individuellt och inte något åldersrelaterat.Emelie

Jag tycker du hade HELT rätt i det inlägget! Tycker inte du behöver be om ursäkt till någon.. :)

J

... man kan ju tycka annorlunda och försöka att nyansera en bild utan att ta åt sig för övrigt. Jag tog inte åt mig eftersom jag har en annan inställning (och vet att jag har rätt ;)). Man måste kunna skilja på åsikter och fördömande av individen i sig.

MansonDust

Missade det inlägget. Tusan ! :) Men.. jag fick barn när jag var 18 år, blev planerat gravid när jag var 17 år alltså. Planerat, japp. Jag har sen dess fått två barn till, planerat. Alla barnen har samma pappa, vi firar 9 år tillsammans i sommar. :) Och vi äger bil & hus tillsammans. Så det har gått jättebra.

wickström

Inte ska du be om ursäkt. Alltså, nu förtiden tar inte många förloning så seriöst verkar det som. Många väldigt unga förlovar sig .. man borde vänta iallafall tills man fyllt 18.. fast det är ju upp till var och en. Man har ju sett att många som förlovar sig unga gör slut förr eller senare..

Nana

Haha! Nej du behöver verkligen inte be om ursäkt! Däremot håller jag med om att det inte kändes så väldigt "Spiderchick" förutom den där roliga kommentaren om innekatter, och ÖoB reklamen. Vad tänkte dom egentligen, liksom?Fast jag har visst allt det där. Jag flyttade ihop med killen och förlovade mig vid 18 , skaffade ganska snabbt en innekatt (därför att vi som älskar djur och bor i lägenhet inte har möjlighet att ha utekatter). Nu är jag 23, gift (med samma kille), har radhus, bebis och samma innekatt som förhoppningsvis vill flytta ut i vår! Jag har dessutom hunnit skaffa mig en högskoleutbildning på 3,5 år och ett fast jobb. Jag har däremot inte hunnit resa och "se världen" som alla tjatar om att man ska hinna med, men hey -jag är 23 år, jag har ju hela liiiiiiivet framför mig! Och sen är det ju lite så att alla människor inte har samma drömmar. Jag lever min dröm, på samma sätt som en annan tjej i min ålder på tågluff genom europa lever sin.Men som sagt, be inte om ursäkt. Du är bäst!

Mariel

håller med "rosanna"och så tycker jag inte heller att man ska vara rädd för att utrycka sina åsikter

Viola Vamp

Tråkigt att du tog bort åsikterna. Det är ju ändå din blogg och så du tycker. Håller med dig fullständigt i de åsikterna.//32 år, gift och innekattsägare.

Madde

Jag tycker det är kul med lite "starka" åsikter emellanåt, bara det inte kommer allt för ofta! Hahaha

nathalie

Tråkigt att du tog bort inlägget, jag ogillar folk som vänder kappan efter vinden. Och det finns inget sätt att göra alla nöjda, utan detta är din blogg, dina åsikter. Inte ska du behöva gömma dom, så hemskt var det inte :).Kram.

Tarawyn

Tycker inte direkt att du var dömmande på något sätt, om någon tar åt sig beror det nog snarast på att de själva känner att de kanske inte gjort helt rätt. Sedan är det upp till var och en att avgöra vad som är rätt i just deras fall.

Mia A

Jag tycker det suger att du redigerar dig själv på det sättet! Människor ändrar sig, man får nya erfarenheter och åsikter - så även du.Det du skrev var inte ett dugg dömande - du uttryckte en åsikt, i din blogg. Möjligen en åsikt du själv blev överraskad över att du ens hade. Möjligen en åsikt du inte hade för 2, 4, 6 år sedan, eller innan du träffade kille, fick barn.Bara knäppskallar håller kvar vid samma åsikter livet ut - för det betyder att man i så fall går helt opåverkad genom livet och inte tar intryck av något som händer och sker vare sig med en själv eller med omvärlden.Man kan inte älska alla och inte heller bli älskad av alla.Snälla, söta, fina Spiderchick - du har en kanonrolig blogg! Men be inte om ursäkt för den du är eller dina åsikter.

sofia

ÄH, man måste ju få ha åsikter.. eller?du är iaf min okrönta drottning fortfarande! i veckan ska jag baka din kladdkaka för att bjuda på vid helgens 25års kalas. då sätts du på prov - haha! ;)

Terese

Mia A satte huvudet på spiken :)

Maria

Har för mig att det är åldergräns på att förlova sig. Tror det var 16 år. Har märkt att det är jättemånga yngre som förlovat sig :SHursomhelst - ett par bekanta är förlovade. Ett riktigt miserabelt par. Killen är suicid och depressiv, och drar med sin tjej till skiten. De förlovade sig efter en månad bara och har nu vart i ihop i ett år.. Varje gång tjejen funderar på att lämna förhållandet hotar han med att ta livet av sig. Hörde att de flyttat ihop för någon månad sedan med. Vad hände med kärleken? I ett sådant fall känns väl ringen mer som en boja...

KAJS VÄRLD ♥

Maria: haha, varför skulle det vara åldersgräns på att förlova sig? Det är inget juridisk bindande med det :)

Fia

Men HALLÅ där Spider...?! Glömmer du inte någon nu? Just det. De stackars ledsna innekatterna. Ska inte de få nån ursäkt kanske?

Liw

Tyck på för fasen! Det är ju DIN blogg och DINA åsikter. Det man inte ska glömma är ju att det alltid finns de som gjort det man har åsikter om och "lyckats". Gifta sig ung, skaffa katt osv.

trevlig kväll!

Fru Evelina

Haha kanske tur att jag inte hann läsa ;-). Förlovad vid 19, gift vid 22 och mamma vid 23. Men å andra sidan vet jag ju också att åldern bara är en siffra ;-)!

Mohammed

Jag skyller på att jag precis vaknade det är därför jag är irriterad.ÅÅÅÅÅÅHHHH VARFÖR TOG DU BORT INLÄGGET INNAN JAG HANN LÄSA DET. Jag hatar sånt!!! Nu kommer jag gå omkring i tre månader och undra. Vad skrev egentligen spiderchick.Vill du det?

Ac 89

Nu hann ju jag tyvärr inte läsa det inlägget.. :( (Så jag har ingen aning om vad det handlade om..)Men känner ändå att jag måste säga att min mamma förlovade sig och flyttade ihop med min pappa när hon var 17, och det gick ju uppenbarligen väldigt bra..Själv flyttade jag hemifrån och ihop med min pojkvän vid 15 och förlovade mig vid 16.. Och det har hittills gått väldigt bra. Jag är 20 nu..Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress