Spiderchick

Skrivarkurs på distans

Spider von mama känner för att utveckla sig själv och sitt intellekt lite (vid sidan av allt annat) och undrar om någon månne vet en bra skrivarkurs (el. dyl.) på distans?

Sökte lite på nätet men blev inte klok. Ni är vanligtvis bättre än google.

Gärna ska kursen garantera omedelbar litterär framgång. Men det är inget krav.Undrar om Astrid gick skrivarkurs på distans? Bildkälla.


De kallar mig Skrållan

Eller så kan du läsa Amandas blogg, den är nästan som en skrivkurs! Nu piskar hon sina läsare att skriva ett råmanus under november månad, bara att hänga på!http://allaharenbok.blogspot.com:-)

TUMADRE - [ ung ensamstående tvåbarnsmamma ]

Ett bra sökord i detta läget skulle vara något i stil med "journalistik"

stella

jag har läst kreativt skrivande på högskolan kristianstad på distans. tror dock att den gick som sommarkurs.. sök på studera.nu! finns både på svenska och engelska.lycka till!

ida

På tal om Astrid lindgren. Hittade en kurs eller utbildning som handlade om henne. Det va någon skrivarkurs. Sök på litteratur eller något med författarskap om du vill skriva böcker. Annars exempelvis "skrift" eller något. (:

Emelie

Du gør min dag! Eller nej føresten. Du gør mina dagar! Kærlek till dig spiiider!

Emelie

som stella skrev, studera.nu är nog bäst att använda sig av!

Heffler

Högskolan i Gävle hade (har?) en distanskurs i kreativt skrivande. Där fick man bl.a. skriva berättelser utan E. Då kan det bli så här galet:

http://www.heffler.se/2009/01/utan-e.html

Caroline

Kolla in på www.folkhogskola.nu , jag har själv sökt en skrivarkurs på distans därifrån, sista ansök till just den var dock 1 nov, men det finns säkerligen fler. Lycka till!

Nelin

Högskolan i Kristianstad har som någon redan sagt en kurs i kreativt skrivande, finns här: http://www.hkr.se/templates/EducationPage____3154.aspx?kod=SK2142&language=sv

den går i vår och säkert även i sommar. Annars så rekommenderas studera.nu

Anonym

Sök på studera.nu. Klicka i svenska och kusrer på distans (utan fysiska träffar) så hittar du nog något. Var nämligen inne där själv o letade lite för en vecka sedan. Fanns kurser som du verkar vara ute efter... och med sen anmälan också! Bara att hoppa på :)

Becca

Vad kul att gå en skrivarkurs! :D Det skulle jag också vilja, men jag hinner nog inte eftersom jag läser heltid på universitetet. Men någon gång så! :) Studera.nu som några har skrivit är bra att kika på. Jag hittade några skrivarkurser på folkhögskolor:http://www.bona.nu/kurser/textlabbethttp://www.ljungskile.fhsk.se/jlinjen/journdistans.shtmlhttp://www.osterlen.fhsk.se/index.php?page=185Hoppas du hittar nåt! :D

Nicoline Artursson

Gu' va roligt, min mamms är fra danmark så hon gör också lite sånt stuff!!

Emma

KULTURJOURNALISTIK distans från Örebro Universitet är skitbra! Kolla upp!

SALEFASHION

Missa du köpa de trendiga remklackarna från scorett, baseball jackan från ginatricot eller kanske den kända spetsklänningen med Uringad rygg från bikbok? Kolla in min blogg så kanske du hittar något som du missat i butiken

MaryCaroline

Jag har läst "Att skriva historiska romaner" på distans :)

kurdisk muslimsk tjej ; )

hej ; )

mår du bra ?

<3

<3 Här kommer pippi långstrump hahahahahaha

älskar astrids sagofigurer ; )

<3

<3 KrAmSiSaR sötis <3

<3

Hayley

Jag har sökt en via komvux.. vet att den var flex. men kanske finns som distans med! kreativt skrivande hette den.. googla typ alvis eller nått.. sidan heter så ;)

Satanja

Hej tjejen!

Jag ville bara tipsa att jag kör en tävling just nu där du kan vinna Idol-Jays album med hans band Von Benzo. Gillar du Jays röst borde du definitivt kika på det :)

Lillragge

Nu var den visserligen inte på distans, men vår egen eminenta högskola i Skövde hade en kurs i Kreativt skrivande förut i alla fall. Jag vet inte om den är kvar, men jag kan rekommendera den i så fall.

jenny

har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat.

jag läser just nu skrivarlinje på distans på sörängens folkhögskola. kan rekomenderas. annars har jag också läst skrivarlinje på österlens folkhögskola. tror sista ansökning för vårterminen är nu i dagarna. kolla på folkhogskola. nu.

lycka till!

Patricia

Fin blogg! Jag bara undrar, men hur gammal är du? Kram! :)

mallan

du borde börja med comment of the week igen! :)

Jessika

Har själv funderat lite på denna:

http://www.osterlen.fhsk.se/index.php?page=23

tess

ljungskile folkhögskola har riktigt bra skrivarkurser och även journalistutbildningar på distans!

tess

ljungskile folkhögskola har riktigt bra skrivarkurser och även journalistutbildningar på distans!

E M E L I E R E S E R ! ! !

att en blogg kan få en på så bra humör, du är bäst!!

Andrea

Hej! Jag tror att skrivarakademin i Göteborg har kurser på distans.

Alex

Du får väl söka via komvux eller högskola i Skövde.. Svårare än så är det inte, men jag antar att det är lättare att få allting serverat till sig..

Wiwi

Sjukt!! Ja sökte på det i måndags efter distans kurser.. Its a small world!

Ingrid

vad skoj det låter! synd bara att kurser oftast kostar pengar.. men kolla studentum.se eller kurser.semen jag håller med dig! man blir inte klok på alla konstiga sidor.. man får lixom inga svar..

ida

NejMEN så spännande! Haaar vi en blivande författarinna! Hoppas!

Felicia

Tills våren har jag sökt skrivarkurser på distans. En 7,5 poängskurs jag sökte heter Kreativt Skrivande och är från Kristianstad Högskola och den andra är från Blekinge tekniska Högskola och heter Skriftlig Kommunikation. =) Förresten börjar jag läsa en distanskurs i Kriminologi (med två obligatoriska träffar) från Skövde Högskola på tisdag. Så för första gången i mitt liv ska jag alltså besöka Skövde! Om jag inte ser dig är det en stor besvikelse ;)

Mathilda

Jag går en skrivarkurs på distans nu, kvartsfart, från Glimåkra folkhögskola som jag tidigare gått på. Mycket trevligt. Och lärorikt.

Kolla in www.glimnet.com.

Sandra

Förstår vad på spånar efter. Äntligen!! Men du, ibland kanske det finns talanger som inte behöver sådana där utbildningar? Det kanske bara är att sätta igång, stretcha fingrarna och börja knattra. Lite befriande att bara få göra som man vill. Och ja, det är lätt att ge andra råd, men detta rådet följer jag själv. Om ett par år ska den stå på hyllan!

Spiderchick

Alex: Haha vad bitter du låter... Jag söker en kurs via distans, ej heltid och helst inga sammanträffar. Ngt jag tänkt göra på kvällen typ, för på dagarna hinner jag inte. Och så vill jag ju gärna att den ska vara bra såklart, super om ngn kan rekommendera liksom. Googlade men fick bara upp massa utbildningar som kostar pengar och det vill jag inte heller, det ska vara CSN berättigat.Men du tycker inte att man ska nyttja sin blogg och fråga om man har chansen alltså? HAHAHA :-)Till alla andra: TACK SNÄLLA FÖR ERA FINA TIPS!!KRAM!

Enna

Skrivarlinjen på distans på Österlens fhsk är den sämsta utbildning jag någonsin gått. Brukar inte "prata skit", men ser att flera tipsat om den utan att veta nåt om den, så jag känner att jag vill varna. Jag tror nog att den kan vara bra om man är på plats, men på två terminer fick jag direkt feedback av läraren EN gång, resten av kursen bestod av veckouppgifter som man skickade in och som kurskamraterna skulle kommentera. Så det man fick i feedback var ofta fem stycken "vilken bra text" eller liknande korta grejer. Totalt värdo!

desperatemoments

Astrid Lindgrens författarskap är en jättebra kurs, helt på distans, halvtid och inga träffar. Jag har själv läst den och den är jätteintressant! =)

Anders Carlander

Hej.Jag skriver till eder här med inbjudan att den som vill kan skriva ett inlägg till vår nya nät tidning som kommer att starta här under februari månad.

Så jag lämnar här en inbjudan till att skriva några rader om precis vad ni vill. Enda kravet är att det inte är riktat mot någon och inte någon diskriminering. Och alla inlägg kommer att granskas innan publicering. och det sänds till herrenlever@gmail.com

Katrine Hamori


Hej
Jag ser att det är flera som nämner skrivarkursen på distans på Österlens folkhögskola - jag vill bara säga att sista ansökningsdag är 1 december. Man behöver inte skicka med alla betyg och intyg.
Och Enna - du som var så besviken - hör gärna av dig till mig. Katrine Hamori lärare på skrivarkursen Österlens fhsk

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress