Spiderchick

Förbud

Så här jobbar man i Skövde i vad gäller kvinnors rättigheter.


Nadia

haha så sjukt kul! xD älskar skövde :) dock känns kyrkparken som det ofarligaste stället? husaren och pims vakar ju över alla som går där liksom! :)

Susanna

Men herregud. Om man nu ska porta det ena eller andra könet, varför inte porta dem som faktiskt gör parken osäker - dvs pojkar och män.

ottilia - f o t o

whaaaaaaaaaaaaaaaaaaat?det där var... sjukt!

annie

Men det är en del av en konstinstallation!

tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Är det ett skämt? Eller allvar? Haha.

Hej

bara bra!

Heffler

Först skrattade jag lite, och tänkte "men vad fan... 1800-talet ringde, de ville ha tillbaka sin kvinnosyn". Men sen började jag fundera. Tänk om det är så jädra hemskt att förbudet har kommit till pga att det är en massa våldtäkter och skit i parken. Då fastnade skrattet minst sagt i halsen.

Emma

What? Hur kan det komma sig att man sätter ett sånt förbud? Nu får du allt föklara vad som menas med detta.

Mona

Vadfan är detdär?

mia

det måste vara ett skæmt?? væl?? værsta jag sett. fyfan!

skövdebo

alltså, hörni. allihopa. det är ett konstprojekt

Anna

Men vad ända in i...? Man får ju hoppas att det här är ett skämt, eller en del av en konstinstallation som någon skrev ovan, annars är det ju verkligen helt vansinnigt. Vet liksom inte om man ska skratta eller gråta...

Martina

Haha..Va!?

Sanna

Jag bor också i Skövde och har passerat de där skyltarna ett par gånger. Undra? Nog FAAAN måste det väl vara på skoj? En kommentar säger "konstprojekt"? Då vill jag även kalla det ett skämt. Konstverket alltså.Men visst, det är ju onekligen ett "konstigt verk."

Linnéa

Oooo-kej.

Gaymasen

... Det roliga är ju hur OFANTLIGT SMÅ de där skyltarna är. Haha. Har också skrattat åt "konstverket" (vilket det tydligen är). Måttligt rolig humor den konstnären måste ha. ^^

Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Det stod ju om det i SLA för ett tag sen.Det är något med kulturhuset och någon kvinna som satt upp det för att få reaktioner... slå upp det får du se :)

Kram C

B

hehe...

Lydia

min mammas "tanke" löd:"men det kanske är för att det är så många kvinnor som blir våldtagna i kyrkoparken! man kanske bara vill dem väl!"

'iiida

hahaha :P

lite udda.

Tanten

Tanter då? Får vi korsa kyrkparken?/Tanten

Linda

Haha, "bara i skövde" tänkte jag först, sen zoomade jag in den lilla texten underst och läste kommentarerna och fattade grejen.

Sanna

Den där fanns minsann inte där när jag bodde i Skövde. Är det pga våldtäckter och liknande eller kvinnoförtryck?Skulle jag som kvinna få böter om jag korsade kyrkparken kl 17.10? Nästan värt ett försök alltså..

Maol

Är skylten på riktig?

Varför inte förbjuda alla kön och åldrar istället?

Erika

Det ÄR en del i en konstutställning som visas i kulturhuset, det står liksom längst ner på skylten. Skyltarna kommer tas ner någon gång i november, tror jag. Just meningen med de där skyltarna är att det ska skapa reaktioner, hur absurt det egentligen är att förbjuda någon från att gå in i en park, speciellt beroende på deras kön.

erika

Förstår nu av kommentarerna... Puh... Hade varit helt sjukt annars. Men rätt tankeväckande.

Amanda

Ni som kommentarer i stil med " men åh det är nog pga av våldtäkter, de vill bara kvinnor väl". Tror ni på allvar att våldtäkter minskar genom att man sätter upp förbud för kvinnor?! Sen när är en våldtäkt en kvinnas fel?

anna

Oj, det där var ganska speciellt måste jag säga.

Jag tykcer att du ska trotsa det och ställa dig där i alla fall!

pubes

men? why?

Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa

ja jag hörde det. trodde min kompis skämtade först. Helt sjukt!

Alice

Hahaha! Creepy! Frågan är varför det står sådär.. :P

Cecilia tipsar

här är det en konstinstallation, men i tyskland finns det parkeringsplatser för kvinnor. placerade så nära affärer och liknande som möjligt, som vore det handikapplatser. scary!

Perny

Skylten är en del i ett konstprojekt och vad jag förstått är den till för att belysa kvinnors begränsade utrymme. Som det är i dag, med risk för överfall och liknande, befinner de sig sällan i just parker mellan de tiderna. Om de gör det och blir överfallna är det ofta som många anser att de får skylla sig själva, de vet ju att det förekommer överfall vid den tiden i den parken bla bla bla. Jag lästa att det var det som projektet ville belysa och skapa reaktion på, för skylten belyser ju bara hur kvinnor har det idag, fast ett skyltlöst förbud.

Pyttianna

hahaha.. Visst är den skylten rolig! Det är som några sagt ovan ett konstigt konstprojekt! Men den får ju folk att tänka till och bli lite upprörda i allafall! ;)Tack för idag! Det var riktigt roligt att ses, ser fram emot torsdag!Kram

N

oO whaaaaaaaaaaat

EmilyStrange

hahahaa! men shit. vad är det frågan om?? :O

ida

Kära hjärtanes vad skumt!

MEN DOOOOOOOOOOOOOOOOOH!

Människor är endera omåttligt dumma eller så saknar de total förmåga att bedöma ironi (kanske detsamma som dum).Som några (men skrämmande få) kommenterat ovan är det väldigt uppenbart att skylten inte är det minsta allvarligt menad, utan en skylt som ska väcka reaktion över det - som ngn nämnde ovan - osynliga förbud som råder för kvinnor idag.

Jag som vare sig är skövde-bo eller insatt i konstinstallationer fattar att skylten är till för att uppmärksamma absurditeten att kvinnor i dagens samhälle faktiskt inte kan vistas i parker efter skymning/innan gryning.Tänk först - skriv sen.

forts

... Skövde arbetar med andra ord för jämställdheten genom att väcka reaktioner och belysa de ojämställdheter vi har i Sverige

Märy,mamma till Leo

Vet du vad, käraste spiderchicken? Varje gång jag ska skriva in din bloggadress så tänker jag så som du sa att man skulle, alltså "jag vill till spiderchick nuuuuuu". Samtidigt som jag tänker det slår jag in de finfina bokstäverna spiderchick.nu, hur bra som helst!

Märy,mamma till Leo

Vet du vad, käraste spiderchicken? Varje gång jag ska skriva in din bloggadress så tänker jag så som du sa att man skulle, alltså "jag vill till spiderchick nuuuuuu". Samtidigt som jag tänker det slår jag in de finfina bokstäverna spiderchick.nu, hur bra som helst!

Tessan - KREATiV text I foto I design

Bra installation. Får en att haja till.

hanna

usch och fy!

madde & stina

hahah s¨å sjukt!

Camilla

Ja, i dagens samhälle skulle det kunna vara fullt möjligt att skylten faktiskt var på riktigt. Det händer så mycket otäcka saker att man inte hade blivit förvånad.

Min svåger har råkat ut för något otroligt orättvist. Det har startats en grupp på FaceBook som heter "Hur kan rätt bli så fel???". Gruppen startades i helgen och har redan 1183 medlemmar. Det har även startats en insamling där man både kan sms-donera eller sätta in på ett konto. Att så många människor vill vara med och stötta orättvisor visar att det fortfarande finns hopp för mänskligheten. :)

Ha en underbar dag!

Anton

Varför sätta ett område där dom inte får vara. Lättare att begränsa kvinnornas rörelser om man sätter upp skyltar där dom får vara istället(köket och tvättstugan).

Rebecca Karlsson

Jag vill ju oxå gå i parken :(

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress