Spiderchick

Medvetslös?

När jag gick på mellanstadiet så gick snacket i skolan att var gång man nös så blev man medvetslös. Ja alltså, att man inte är vid medvetande precis i samband med en nys.

- Nu nu nu nu nu går jag in´it nu går jag in medvetslösheten...a a a a aouchoooooo!!
- Prosit.
- Tack.

Så här femton år senare så har jag fortfarande inte fått rätsida på om det där är sant eller ej.

Mimmi

Sjukt osant skulle jag säga. Skulle backa upp det med forskning, men tror inte att någon har forskat på just det... Men kanske ändå..

Dina

Nope, en myt skulle jag vilja påstå:)

Matilda

Vad jag "hört" så är det att hjärtat stannar under den stunden när man nyser, och/eller att man får en jätteliten hjärtinfarkt.

Men man blir itutad så mycket!

Gaymasen

Vad jag har hört så blir man medvetslös men för en mikromillisekund typ. Haha. Men om det är sant eller inte vet jag ej. Låter rätt osannolikt. Och inget jag har hört under de år jag studerat människan. Dock kan man nysa av sig revben (min farfar är praktexempel på det) ;)

En Liten Emma

Om det där med liten hjärtinfarkt stämmer borde jag vara död.. ;)(Som det står i en kommentar ovan.) När jag var som mest allergisk kunde jag nysa i sådär 10-20 minuter, hann som mest ta ett andetag mellan varje nys.. men jag har också hört det där med att hjärtat stannar medan man nyser.. NÅN borde ju ha forskat i det där? Nu blev jag nyfiken, haha!

My

Vad jag har hört så blir man inte medvetslös länge utan kanske mindre än en millisekund, men om det är sant eller inte har jag ingen aning om, men snacket kan ju ha lite sanning i sig, för när jag gick på mellanstadiet (3 år sedan) snackade vi också om massa sånt :)

älskar din blogg föresten :D

Caroline - Mamma till Freija & Loke.

Jag har också hört något lurt om det där med nysningar antingen var det att man fick en pytte hjärtattack eller så var de så som du skriver... men jag tror inte riktigt att det stämmer.

iA

Jag har hört att man blir medvetslös, att hjärtat stannar och min mamma säger att man blir av med en hjärncell när man nyser?Jag funderar fortfarande kring sanningshalten i dessa påståenden.

(och blir lite rädd varje gång jag nyser,tjofräs, där blev jag lite dummare!)Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Det stämmer inte, men alla organ i kroppen stannar upp när man nyser! :)

Så hjärtat stannar till lite fort och så dör lite hjärnceller varje gång man nyser....Och prosit... det betyder "Må det gagna"... eller ja.... "Må det hjälpa" ... på latin! ;)

Fanny

Får jag fråga vad hjärnan eller hjärtat skulle ha med en nys att göra? Man nyser ju för att det är något som irriterar i näsan/bihålorna, så är ju kroppens försvar om man nu ska kalla det att man nyser för att få ut det. Skulle man få hjärtinfarkt eller bli medvetslös betyder det ju att hjärnan inte kan få syre/hjärtat inte får blod/ att man skulle få en propp i kärlen i en sekund/att muskeln(hjärtat) bara dör i en sekund. När man nyser så drar man ju mycket luft i lungorna för att sedan nysa ut det fort. Har inget fakta alls utan det är ju så det fungerar, har jag fel? :D Det är nog en stor fet myt alla dom där sakerna. En nys tror jag frigör en liten endorfinkick eller dylikt när musklerna anstränger sig för att nysa för det är ju grymt skönt att nysa! :)

Lottie

Jag har också hört det, i typ några hundradelar så är du medvetslös. Jag har också hört att om du bli halshuggen så känner du smärtan i tre sekunder?! Jag vet dock inte hur dem har kommit fram till det....

pubes

OM det skulle vara så, så borde Oprah propagera för att inte köra bil när man är förkyld istället för att propagera för att inte prata i mobilen när man kör bil. Det är ju bra mycket farligare att vara medvetslös förare!

Helen

Du kan andas ut - man blir inte medvetslös (iallafall inte i den bemärkelsen som jag vet att de flesta tänker då man säger "medvetslös").

Men däremot är det vida känt att man tappar lite hjärnceller etc då man nyser - vilket redan är skrivet ett ex antal ggr ovan. (^.^)

ERIKA

Det har jag också hört någon gång...

Elin

Fick nyss reda på att när man nyser så får man 1/8 orgasm också...så om man nyser 8 gånger på raken, har man då nyst sig till en orgasm? :)

Amanda

Även jag har hört att man blir medvetslös en jättesnabbi när man nyser.. men när jag tänker närmre så tror jag inte på det. Och hjärtinfarkt får man definiteivt inte för det får man oftast pga åderförkalkning som täpper till och förhindrar att hjärtat får syre (?).

MaliN

Vad jag hört så kan man inte hålla ögonen öppna då man nyser. :)

Tjohej

När man nyser aktiveras samma del i hjärnan som när man får en orgasm, det är därför det är så oerhört skönt att nysa!

Sanna

Jag har också hört att kroppen sätts i stillestånd för en mikrosekund när man nyser men har aldrig hört om det är en myt eller ej.

Skriv gärna ut vad folk har skrivit!

Johanna

Haha tror inte att man får orgasm efter att man nyst 8 gånger i rad. Jag nyser alltid minst 4 gånger i rad. Rekordet för mig är 16 nysingar i rad och jag fick ingen orgasm...Inget konstigt alls hände faktiskt :)

Molly

Inte kanske medvetslös, beror på hur man ser det. Men allt (alla funktioner i kroppen) stannar, just då man nyser.

Anonym

har hört att om man kör bil och känner att man kommer nysa så ska man släppa på gaspedalen, för man förlorar lite kontroll när man nyser.

Vickilita

Svar till Fanny:

Jo det stämmer att man blir av med hjärnceller när man nyser. Man blir av med hjärnceller hela tiden. Om du skakar kraftigt på huvet eller slår till dig själv i huvet (behöver inte alls vara hårt) så förlorar man hjärnceller. Det händer flera gånger om dan.

Vickilita

Man blir inte medvetslös eller får hjärtinfarkt.

Men all aktivitet stannar upp för en sekund i kroppen men sätter fart lika snabbt igen så det får samma effekt som om man skulle få något av detta men det hinner aldrig bryta ut eftersom kroppen sätter igång så snabbt igen.

Marica

I biologin fick jag lära mig att hjärtat "stannar" eller typ hoppar över ett slag när man nyser. Vilket är som att säga att man blir för en millisekund medvetslös och kan därför inte heller hålla ögonen öppna. Nyser man flera gånger på rad så kan man bli yr och det beror just på detta. Fick även lära mig att man inte ska hålla en nys inne för att det inte är bra då nysning är en ganska stor påfrestande för kroppen.Om detta nu är sant det är ju en annan femma de.

Anonym

Jag frågade min biologiläraren och hon sa att detta är helt och hålet en myt :)

Sara

Kmr ihåg att jag hörde på radion en gång att när man nyser får man en mikroorgasm, och det borde nog stämma för man blir ju lite avslappnad efter nysning?

Jasmike Blumenfeld

Min storebror har sagt att man är död under en nysning, eftersom att allt i kroppen stannar upp ._.

Lillanna

Jag har hört att man är medvetslös i en hundradels sekund när man nyser. Jag tror fortfarande på det haha. Men om det är sant eller inte vågar jag inte ge mig in på.

Sara

Jag har hört att alla organ i kroppen stannar upp då man nyser.. Det skulle ju kunna vara sant.. Dessutom kan man inte nysa med öppna ögon :D

Fanny

GAAAAH! DET ÄR INTE SANT INGENTING AV DET NI SÄGER ÄR SANT! Shit vad jag blir mörkrädd för det här. JA! Man kanske förlorar hjärnceller lite hela tiden. Man förlorar också hårstrån, hudceller, naglar, äggceller, svett m.m. Skulle ni då säga att man tappar hår för att man nyser? Att nysningen orsakar ålderdom och senilitet? Lyssna på detta klipp ifrån P3: http://sverigesradio.se/cgi-bin/p3/humor/unit.asp?unitid=1280&pageno=3&pubid=341437 -> klicka på knappen lyssna.

Frida

Haha det har jag aldrig hört, skulle vara roligt att veta om de stämmer eller inte :)

Swede In London

Haha gud vad roligt. Det horde jag ocksa nar jag gick i skolan (onskar att det va tre ar sedan som nagon sa har uppe men tyvarr ar det langre sedan an sa...) och jag tanker pa det VARJE gang jag nyser. Speciellt tanker jag pa det om jag cyklar i trafik eller kor bil. Hmm undra om jag blir medvetslos nu nar det ar sa mycket trafik har. Mycket kan handa i trafiken pa en milli sekund, eller naha kanske inte sa mycket men anda. Jag vill veta forskning pa det dar sa jag kan lugna ner mig. haha

Becca

Hoho, har hört att om du i nått avlägset land,typ italien, råkar krocka/orsaka en olycka/etc medans du nyser så klarar du dig då man anser att du varit medvetslös under din "nysattack" .. hur mycket sanning det ligger i det vet jag inte men har för mig att jag läste detta i en såndär lista över konstiga lagar.. typ som att det är förbjudet för älgar att göka på öppen gata i norge(eller liknande land).. a du hajjar:D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress