Spiderchick

Det ambivalenta köandet
Idag stod jag i kö på Ica. En lång kö med bara en kassa öppen.

Plötsligt ser jag en kassörska komma gående mot en av de andra kassorna. Min puls stegrar.

Tankar som hinner gå igenom mitt huvud:

• Tänker hon öppna kassan? Va? Ja? Nej? Ja? Nej? Vad avslöjar hennes kroppsspråk? Men gu, skitsvårt att avgöra!

• Ska jag gå ur kön, ställa mig redo vid den tomma kassan och chansa på att tjejen faktiskt öppnar den?

• Tänk om hon inte alls öppnar den? Då har jag gjort värsta felbedömningen och tvingas skamset att lunka tillbaka till gamla kön bara för att ställa mig LÄNGST BAK. Snacka om walk of shame.

• Ja menar jag kan inte förvänta mig att jag ska få tillbaka min ursprungliga plats i kö. Har man en gång klivit ur - ja då har min klivit ur for evva.

• Men tänk om jag fegt står kvar och så öppnar tjejen faktiskt den andra kassan. Då kanske andra kunder bakom mig hinner fram före och plötsligt är båda köerna lika långa och där står jag som en kömässig förlorare.

• Alternativet är att jag placerar mig i HB (Hemlig Beredskapsposition). Det vill säga jag ger sken av att lugnt stå kvar i kön, men egentligen är jag redan halvvägs på väg till nya kassan OM tjejen skulle öppna den.

• MEN GUUU HUR SKA JAG GÖRA???

Asså vissa situationer är så sjukt kniviga.


- Some situations are knife:iga, says Spiderchick med tofsen på sidan.
Michan

Hahaha, det är inte lätt att handla.

Jag ska börja öva på min egen HB :D

Sara

Så sant! Jag ställer mig alltid i fel kö, det mest långsamma, byter jag blir den kön den långsamma....

Anonym

MEN! Cliffhanger, öppnade hon kassan?! Herregud är det bara jag som vill veta?!!

Linda

Haha hög igenkänningsfaktor.

Jag brukar alltid stå kvar och tänka "jag har all tid i världen, spela cool, för mig gör det ingenting alls att alla andra blir klara innan mig, jag vill gärna stå i kö" och försöka låtsas som ingenting.

Fast egentligen vill jag bara göra en tjurrusning till den nya kassan och sedan ställa mig vid utgången och skrika "In your face!" till alla som blir klara efter mig.

pubes

men herregud hur gick det då?!! öppnade hon nya kassan?! :O

Nathalié - Extrem barnlängtan

Aktiva tävlingar i bloggen! Kommer upp nya tävlingar varje vecka, så var med & tävla du också!http://yarp.blogg.se/category/tavlingar.html

Maria

Sett denhär? Han pratar om precis det problemet:Dhttp://www.youtube.com/watch?v=x-YkDjZhJIY

♥ Anna S

Åh gud, det där är så jobbigt!

Man står där i kön och blir nästan svettig och det rycker i fötterna för man bara vill springa fram till den förhoppningsvis öppnade kassan!

Hur gick det?

Johanna

men hallå du får ju säga hur det gick!!

Elina

Åååå, men PRECIS sådär beter jag mig i en kö! Jag får svettningar och ont i magen bara av att läsa det du skriver, för det är sån jag blir i den där satans jävla kön som alltid visar sig vara nitlotten.

felicia - morsan

men hhaha! så brukar jag också göra. få värsta ångesten av att stå i kö.. ;)

så står man och typ skakar i hela kroppen för man vill verkligen att kasshelvetet ska öppna..

Titti

Eddie Izzard pratar mycket roligt om exakt samma sak! Hah, mina två favvokomiker har en undermedveten connection med varandra...Måste vara något slags skitmagiskt tecken.Typ.

Elin - Bondmora

Du skullle behöva en sån som mig i kön, jag styr upp det mesta: http://bondensfru.blogg.se/2010/october/froken-organisatoren.htmlTack för en hääärlig blogg!

CT

Haha, jag tänkte precis lägga in en länk till Eddie Izzards show då jag såg att någon redan gjort det =) Varje gång jag hamnar i en kass(a)situation så tänker jag på den sketchen med Eddie. Vill dock inte rekommendera att man ropar "Jag lämnade faktiskt min aura där!!" Folk tittar väldigt konstigt på en då. Kan dock ge förtur till kön.. =)

Ida

Öppnade hon kassan?! :D

toraa

Jag brukar använda vagnen till att köa i 2 köer samtidigt, man brer ut sig ordentligt.. Alternativt utnyttjar barnens humör till att kanske bli förbisläppt, eller iaf inte omspringen så mycket :)

Panini

Man kan ju alltid fråga om dem tänker öppna en till kassa ;)

Carro

Haha verkar som jag inte var den enda som tänkte direkt: ÖPPNADE HON KASSAN ELLER?

EMELIE

slutet dååå?!

Anna

Är det bara jag som tycker det är sjukt jobbigt att de som står längst bak i kön rusar till kassan som öppnar medans de som stått i kö bra länge får lov att fortsätta stå i kö ett bra tag till?

De gamla tanterna med två mjölkpaket får snällt stå och vänta.. Kanske bara för jag själv jobbar i kassa jag känner så:)

Gaymasen

Känner igen det där SÅ väl! Haha. Men hur gjorde du då? Jag brukar "bussa pussen" till andra kön. Men sen tycker han att det är så pinigt att komma tillbaka till mig om vi har gjort fel. Baaah! ;-)

Amanda

Spider! Du kan inte sluta ett inlägg sådär ju! Nu är jag på helspänn! Vad hände? Öppnade hon någon ny kassa? Han du i så fall dit? Hur många timmar stod du i kö? Snälla, klargör detta i ett nytt inlägg så vi slipper undra!(och nej, jag är inte ens sarkastisk, jag är faktiskt nyfiken. Detta blev ju precis som brytet innan reklamen i någon spännande tv-serie ju!)

Anonym

Är kassörska. Finns inget värre än kunder som redan lassat upp varor på bandet innan man faktskt öppnat en ny kassa. Då brukar jag ta en annan kassa bara för att de ska få stå där med sina varor och känna sig dumma. Ändå är jag precis likadan när jag själv handlar, står och hoppar av otålighet.

Kristin

Men shiiit! Värsta cliffhangern ju! HUR GICK DET SEN!?!

Mella

Men nu blir man ju sjukt nyfiken, öppnade hon kassan eller inte?

jessi

men asså, öppna hon kassan sen då :D?

Sara

HUR GICK DET DÅ??! :) Öppnade hon kassan?Hann du först? :)

spiderchick

Maria: Haha :-) Vad är det för komiker? Aldrig hört talas om och då älskar jag ändå brittisk humor!!!För han är britt eller?/Spider

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress