Spiderchick

Strandtyperna
Spiderchick listar typerna du kommer att möta på stranden i sommar.

Strandgänget

Består oftast av tiotalet bröliga personer. Strandgänget bjuder oombett övriga beachgäster på bollar i huvudet, uppsprättad sand på handduken och högljudda remixer av diverse sommarhits.
Badkläder: Badshorts eller H&M-bikinis beroende på kön.
Du finner dem: Mitt på stranden, så centralt som möjligt.

Lädertanten
Den här damen sitter som fastklistrad i badenbadenstolen och flyttar sig endast för att vrida sin brända lekamen efter solen. Ser ut som en cancersvlustig läderbit men verkar själv vara synnerligen nöjd över vad UV-strålningen gjort mot hennes kropp.
Badkläder: Är naturligtvis toppless för maximal solåtkomst.
Du finner henne: Absolut inte i skuggan.

Den osäkra.
Den här personen har lämnat självförtroendet hemma och omger sig av en ytterst osäker aura. Medan övriga strandgäster solar och badar har den här personen fastnat invirad i en handduk.
Badkläder: Oklart.
Du finner honom/henne: I utkanten av stranden.

Självutnämnde hunken
Den här killen har tränat noga inför beachsäsongen och tänker nu skörda frukten av allt sitt slit. För att fresta det motsatta könet maximalt pryder han sig själv med tribaletatueringar, halsband med hajtand, vattenfast gelé i håret och en bränna som sitter kvar sedan förra året.
Badkläder: Billabongshorts (fejk, inhandlade på partyresan till Turkiet -08).
Du finner honom: Cirkulerandes. Om han möjligen tar en paus på handduken gör han det halvliggandes för att inte råka missa något som går förbi.

Småbarnsfamiljen
Är alltid först på stranden och kommer inte bara med barn utan även med badringar, simpuffar, parasoll, tält, leksaker, kylväskor, filtar, badenbadenstolar, engångsgrillar osv osv. Pappan gräver i sanden med barnen medan mamman står med händerna i sidorna småpratandes med en FSHBPSF (Förälder Som Har Barn På Samma Förskola).
Badkläder: Varierande beroende på kön och ålder.
Du finner dem: Så nära vattnet som möjligt.

Fler typer?

pubes

hahaha så klockrent! xD speciellt dom fejkade billabong-badshortsen;)

Jenka

Nudisten ;P

Anonym

Haha, klockrent som vanligt Spider!

Anni

Ja, sen finns de; Helt vanliga Svensson. Som känner att den där träningen till beachen kom en aning försent, men vi sköter i det ändå. Vi pendlar mellan vattnet och solstolen.

Sara

Den som helst inte åker till stranden och om den verkligen måste så är det med vanliga kläder (långbyxor!), stående i utkanten av stranden och väntar på att få åka hem.

Angelica vecka34

Allt stämmer så bra ! :D

Maria

Du glömde sommarbimbon!

Det är tjejen som skapar ett vakuum på insidan av kroppen av att hålla in magen för intensivt och som slänger med sitt 4000 kronors-hårsvall direkt någon av manligt kön passerar. I nästan alla fall misstänks en släng av skolios, då de alltid har en onaturlig svankning även när de ligger på rygg på en platt strand.

Badkläder: Så minimala, extrema, snörda och glänsande som möjligt.

Du finner dem: Lämpligt och "omedvetet" placerad så nära folkströmmen till glasskiosken som möjligt, för att kunna bli googlad maximalt!

frida

Självutnämda hunkinnan.

Blickar ut över stranden för att se att hon ständigt har rätt dos uppmärksamhet. Om inte detta sker dras resten av tjejgänget med för att skrika högljutt om vattentemperaturen alternativt ta hoppbilder i sanden.

Klädsel: Liten bikini och stora designerglajjor.

Du finner henne: Längst ut på bryggan, sittandes bakåtlutande alt. liggandes på magen med benen viftandes.Fast fan vad träffsäkra dina var! Skitbra :D

felicia - mamma till Julie

jag är inte en sån människa som tar med mig halva hushållet när vi går ner till stranden, en handduk, leksaker och fika är väl allt. & jag är ju småbarns mamma ;)

frida

Oj, haha, jag tror jag och maria gav oss på att försöka beskriva samma typ av tjej :)

Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Du är så klockren! :D

Vad får du allt ifrån! :D

Antonia

Tonårstjejerna:Tjejer som började jobba på brännan redan vid jul för att se perfekt bruna ut till strandsäsongen. De går runt och fnissar för det mesta och tittar på diverse självutnämnda hunkar och killgängen som spelar fotboll i sanden, och ligger sedan och solar och visar upp sig. De går ner till vattnet då och då för att sticka ner en tå och tjuta över hur kallt det är och sen springa fnissandes därifrån.Badkläder: Små små bikinis som möjligt utan att vara nakna.

Du finner dem: Runt om på stranden, men oftast närmast killgängen.

Lena

Uh... förra sommaren hade lädertanten på vår strand till och med silikonbröst. Dessutom låg hon på bryggan så att alla som ville bada var tvungna att kliva över henne. Kanske en blandning mellan lädertant och Marias sommarbimbo? Eller helt enkelt självutnämnda hunkinnan going on 60??

Hannes Hervieu

Den ensamma mannen i kläder

Han har jeansshorts , urtvättad tshirt och en keps där det är reklam för någon bensinmack och/eller hockeylag.Gav dig en present spider, min nervösguide ;)

http://hanneshervieu.se/2011/06/14/present-till-spiderchick-infor-ett-gig/

Maria

Frida, jag tror att våra personbeskrivningar kompletterar varandra! ;) Haha, vad kul!

Ebba

"Självutnämde hunken", helt klart den som var klockrenast!

Josäfin :>

Haha Gryymt!

Bodypalace

och de som bara kommer för att spana in alla och ragga kanske. "spanarna"

Anonym

aaaaaah, galet bra!alla förutom sista står jag ut med... MEN barnfamiljer som sprider ut sig över hela stranden med skrikande barn = GÅ HEM!!(väldigt ödmjuk människa jag är hehe...).

Maria

Gubbsjuklingen: står alldeles för solbränd med minimala speedos och blickar ut över dagens tillgång på unga tjejer. Helt oförstående över att han skulle kunna vara deras morfar. Du finner honom i vattenbrynet så att inte vattnet blir för djupt för att dölja hans "tillgångar".

Emma Elfstrand - hästblogg

åh älskar dina sådana här inlägg!

Julia

Tonårstjejerna:

Ligger på minimala handukar med en stor väska och stora glasögon från GinaTricot som täcker halva ansiktet, eventuellt fejkade Ray-Ban från semestern till Thailand i vintras.

Var tionde minut går de en promenad ner till vattnet för att doppa fötterna innan de skrikandes kramar om sin kompis och tjuter "iiiiiih, så kallt!" och tittar naturligtvis bort mot det motsatta könet som spelar fotboll någonstans på stranden och ler, eventuellt blinkar de även i ett försök att flirta.

Badkläder: Minimala bikinisar, gärna ska bikiniöverdelen vara av modell "bandeau-bh-en-storlek-för-liten"

Du finner dem: 20 meter från attnet för att kunna gå till vattnet sakta med överdrivet vickande på höft och rumpa var tionde minut.Haha, strandtyperna var klockrena!

paulina

hahaha såå sant!

du är grymKika in och säg vad du tycker om min blogg! :)

Linda

Den mogna (i olika åldrar): Som skiter i om hon har bristningar på magen, låren eller brösten, celluliter eller hängröv. Hon fläker sig i sin bikini och lapar solen som man ska och borde, utan oro. Ungdomar som tränat och svält sig hela året för att våga gå på stranden, avundas denna person och kommenterar såklart nedlådande om personen i fråga som själv lärt sig acceptera sina brister och njuter av sommaren till fullo. Vi blir alla denna mogna någon gång i livet då man längre inte bryr sig om hur andra ser på kroppen. Vissa når detta stadium vid 15 år, andra vid 75 :)

Veronica

Jag tiilhör nog gänget, brukar och till stranden med massa kompisar =)

Ingrid

Fantastisk! Jeg gleder meg til du gir ut en bok, for du skriver så skarpt og vittig at jeg savner deg etter et par dataløse dager. Spider for president!

Erika

Oklart namn till vanligt förekommande filur (tant 70+). Ofta iklädd baddräkt (gärna djurmönstrat) med alldeles för mycket synligt könshår och armhålehår. Finnes ofta armkrok med sin man i samma ålder iklädd för tajta speedos. Tanten har ofta hatt och knallrosa läppar & matchande nagellack. Antagligen är de bara ute och går eftersom de sannolikt är höftopererade. Alt sitter på en bänk och läser bok/tidning. Skulle gissa de är på plats tidig morgon på stranden.

Eveline

Beskrivningen av "självutnämnde hunken" var ju helt fantastisk, haha love it :)

Sandra

Haha ja naturlighet på stranden är svårt, håller in magen så fort jag ska upp och gå här :)Vet en typ till sedd på sandstranden i Cypern: Smygblottaren. Man med silvrigt långt hår i hästsvans, kal hjässa, läderskinn och extremt solbränd, välutrustad med jaguarsfärgade string(trosor/kallingar?) med för stor gren, eller för slappt hängande string helt enkelt. Spatserandes fram och tillbaka, hela dagen lång.

Sara

hahhaha du e så jävla rolig! skratta högt på sista :D

Lisa - mamma till Alexander 101217 <3

Åh, älskar dina listor! :)

Miriam

Missade bechfyllon ;-p

De ligger på stranden, oftast med en kall kylväska nära som är full med öl, de gör inte mycket väsen av sig. Dricker då och då av sin öl, pratar lite. konversationen brukar oftast låta såhär

-Satan vad varmt det är idag då.

-Ja det är nästan så man borde ta sig ett dopp.

-Ja vi gör det snart. ska bara dricka upp den här först.En VARNING till alla som är i närheten av dessa, de känns igen oftast också att de har keps på sig och väldigt solbrända näsor.

Men åter till VARNINGEN, när dessa befinner sig i vattnet, håll avstånd, de brukar oftast bada/svalka sig när de behöver kissa.

Julias pyssligheter

Hahaha, träffsäkert! Men som många skrivit, tjejgängen i åldern 15-20 med minibikini, solisar och vickande höfter (som såklart aldrig badar utan bara solar och doppar tårna) måste ju vara med. :D

Mia

Uuuh, avskyr barnfamiljerna. De förstör auran med sina skrikande och grinande ungar som plaskar vatten precis var som utan att visa hänsyn till andra.

Det som är så bra på badplatsen där jag badar, för där håller sig barnfamiljerna i center av hela stället, där bryggan är. Tur är så är det stenbotten blandat med lite sand, inte alls kul att bada där. Medan på sidan av lite avskilt från dem så är det ren sand och härlig sandbotten :)

Lina

Haha! Min typ är nog den som undviker offentlifa badstränder, mest för att folk ör så jävla jobbiga. Hag vill bada i lugn och ro utan skrikandes ungar (i alla åldrar), gloende gubbar, fördömande tanter osv. Helt enkelt i fred. Det har inget med kroppsångest att göra, jag är som jag är och pallar inte "beacha" till mig. Jag vill ha det lugnt bara! Så hag är typen som åker till undangömda skogssjöar eller småvikar på kvällen och sitter och läser eller bara är. Förmodligen är jag skittråkig också, men det struntar jag i. :)

Linn

Den rastlösaEn person som gillar stranden och gillar solen men har alldeles för mycket myror i röven för att kunna sitta/ligga och sola en hel dag utan måste aktiveras. Det är då boule, beachtennis, freesbee och kanske till och med KUBBET kommer fram! Det kastas och och spelas och man har inte en tanke på gamla tanten och gubben bredvid som inte tycker att det är speciellt kul när frisbeen slår ut kaffekoppen för 13:e gången. Finns det ett volleybollnät uppsatt på stranden så är dagen fulländad.

Cissi

Grodorna/aka nyförälskade paret...

Nyförälskade så det skriker om det hittas oftast i vattnet i en badring där de ligger båda två hånglandes, på en filt - hånglandes eller i vattnet hånglandes...

Sofie

hahahaha!! du bjöd på dagens skratt. Du är fantastisk för övrigt :)

Kda

Ida

Klockrent! :D

spiderchick

haha ni är så roliga, guu vad jag har fnissat! :-)Kramis

Spider

Fija

Familjen kaos:

Gärna en blandning av alla beskrivna typer ovan, en och annan hund som busar med en hög med ungar ålder 1-19 år. Förvirrad farmor, babblande moster och tjötande föräldrar. Grillen vill inte starta, vattnet är kvar hemma, sand i glasen och solkrämen borttappad. Någonstans i kaoset finns de iskalla papporna som lugnt upprepar; man ska inte förhasta sig...

Ahh....ser fram emot sommaren!

GlitterHeart

Alltså så sjukt roligt XD helt klockrent älskar när man distansierar sig till folk (eller till sig själv) fast utan att göra narr av dem<3 Tycker att lädertanten var för rolig ;) Ha det bra på stranden i sommar <3

Puss och kram <3

ida plantin

skate-gänget, dom kommer ner till stranden ganska sent eftersom det sovit till 1, halv2. de ser lite malplacerade ut eftersom de endast är på stranden bara för att det är sommar och soligt ute.

klädsel: shorts som går lite över knäna, samt en t-shirt som de absolut inte tar av sig, bondbränna for life liksom! skateskor med tubsockor i är också ett måste, ocksååå på stranden!

du finner dem: gärna på gräset, inte för nära vattnet.

spiderchick

Fija: Hahaha :-)/S

Fauwgel

Du glömde fjortisarna. Du vet dom som har mjukisbyxor, Gina tricot bikinis och massa smink. Och håret är uppsatt i ruffsig frisyr med 1 liter hårspray, dom stinker parfym (antagligen den där söta från Britney Spears) och så ligger dom och fnittrar och stirrar på killarna som spelar volleyboll. Och så lyssnar dom på musik, tex Rihanna, ur sina mobiltelefoner (möjligtvis har dom med sig såna små högtalare som går att koppla till mobilen). Och badar dom så vägrar dom att doppa huvudet under vattnet eftersom då blir frisyren förstörd och sminket börjar rinna.

Fauwgel

Och dom gamla gubbarna, förresten. Dom som sitter i ett litet gäng. Alla har hårig bringa, ölmage, taighta små badbrallor (här använder man minsann inte badshorts!), bonnabränna, hatt och vit näsa som dom smörjt in med solkräm. Och så sitter dom där i sitt lilla gäng och dricker kaffe/öl och snackar om att mellan himmel och jord. Och inte doppar dom sig! Sker det så är det sällan och då gör dom det allihopa tillsammans.

karlbergarn

Den orolige:

Oftast en mamma till ett mellanstort barn(ålder 7-12). Sitter i en solstol, ordentligt insmord och med hatt och lättare kläder. Läser en bok och kollar in barnet då och då.

Klädsel: Shorts, solbrillor, solhatt

Du finner den: I skuggan med full uppsikt över badet, gärna på en höjd långt från vattenytan.

Frida

Hej!

Måste lägga till en strandtyp som blir allt vanligare.

Den äldre mannen som går runt i speedos och visar upp sin vad han tycker heta kropp. Spanar på och söker ögonkontakt med allt och alla.

Klädd i : speedos

Man hittar honom : traskandes längs strandkantendin blogg är grym! :)

Saralito

Fast min sambo har en hajtand runt halsen, och han är en riktigt vettig kille, tro det eller ej ;)

spiderchick

Saralito: Det tror jag säkert att han är!Min kille har billabongshorts ;-)Jag själv kommer vara mamman som står och pratar med FSHPSF ;-)Kram

S

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress