Spiderchick

Felstavat


Haha oh no!

Jag känner igen det där.

När jag började mellanstadiet hade någon stavat mitt efternamn fel på klasslistan. När läraren ropade upp oss första dagen vågade jag absolut inte rätta honom. Istället fick jag leva med ett felstavat efternamn i tre år.

Så kan det gå.
A

Åh jag minns tillbaka med fasa.

Jag var en av dom som av oundgrundlig anledning hade mitt mellannamn med på klasslistan. Vikarierna ropade alltid upp fel namn.

maria

haha, min mammas ex heter Blomster i efternamn. När de var i Thailand blev han alltid kallad för Mr. Lobster. haha

Susanna

Människor är ganska bra på att kalla mig Susanne istället för Susanna. Ibland blir jag så trött på att rätta folk, vilket kan bli lite jobbigt om man faktiskt börjar umgås mer med människan. "Förlåt, jag har aldrig sagt detta förut, men jag heter Susanna, inte Susanne som du hela tiden trott". Helt normalt. "Jag var liksom för lat för att rätta dig första gången.."

Emelie

sånt är så sjukt irriterande och jobbigt! För mig handlar det om uttalet, även om folk har mitt namn framför sig är det tydligen svårt att uttala. varför frågar inte folk hur man ska säga så är det klart sen?

Martina

Jag hade en lärare när jaf gick i fyran som kallade mig för marijuana istället för martina... hon ändrade sig inte heller fast jag sa till henne så hela klassen skrattade varje gång hon skulle säga mitt namn. kul att va en drog hela fyran.

spiderchick

Martina: Haha, näe vilken tappad lärare? Hur svårt kan det vara??//S

Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Jag brukar få heta Lundin... det är helt okay ibland, men en gång när jag skulle åka utomlands hade försäljaren bokat min biljett i Lundin och det står ju liksom inte så i mitt pass - vilket blev liiiite smått krångligt när jag skulle checka in!

Anna

Och jag fick heta Arna de första veckorna. Så kan de gå när man har en lärare från Amerikatt!

Matilda

Jag har ett ganska svåruttalat efternamn, eller ja, det beror väl på hur man ser det. Jag heter Kruuna och det uttalas "krona". Ett tag var jag mycket noga med att påpeka högt att jag faktiskt heter "krona" men sen slutade jag bry mig. Jag vet att jag alltid kommer att få leva med att mitt namn är feluttalat, men vad gör det?

L.E.E.

Hahahahaha!! Ååh jag älskar sånt här, jag skrattar så jag döör... :)

L.E.E.

Hahahahaha!! Ååh jag älskar sånt här, jag skrattar så jag döör... :)

Linda

Haha känner igen mig i Susannas kommentar om att inte orka rätta. För mig har det dock hänt med en massa kollegor. Jag orkar inte alltid leta rätt på just min namnskylt på jobbet, så en sommar gick jag rätt ofta runt med en som det stod Sara på.

Jobbiga var bara att vi anställde massa nya som kallade mig för Sara i flera månader, innan jag orkade säga ifrån haha. Blev några röriga månader, och jag framstod säkert som rätt dryg som inte alltid reagerade på "Sara".

M

Att heta Spaedtke är ingen hit i något uppropn ingssammanhang."Mikaela S.. Sp.. Spaaa.. Speee.. Spää? Spade?"

tomat röd

"[schpäädke]"

"Ja, okej, spettke!!"-.-

Hanna

Jag har åtskilliga gånger fått heta Anna istället för Hanna. Nog för att det är lätt att höra fel, men när man rättat en person flera gånger börjar man undra. ;)

Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa

Blev uppropad första dagen i högstadiet som Kerstin och höll på att sjunka genom golvet och kände för att lobotimera gubbjäveln som inte kunde läsa trots feta brillor ;)

Daniela

Jag får rätta folk som försöker uttala mitt namn jämt. Alla säger Daniella, trots att jag heter Daniela (Danieeela) och t.o.m. har namnsdag i svenska almanacken, något Daniella inte har. :D

Mikaela

Mig ropade de upp som "Mikael" på scouterna. Det kunde mycket väl ha blivit en Dårfinkar och dönickar-situation om jag inte hade beslutat mig för att sluta med scouterna typ då ;)

Elin

När min vän skulle börja gymnasiet för sådär fyra år sedan så fanns hon inte med på någon lista, alls... Överhuvudtaget. Hon hade blivit antagen till programmet, den blanketten hade hon ju fått hem i brevlådan, men på någon lista stod hon inte... Hon hade det rätt svettigt där. Till slut fick hon liksom välja vilken klass hon ville gå i med hennes inriktning så fick det bli så.

Aman?

På grund av mina föräldrars oförmåga att gifta sig och komma överens har jag två efternamn. På klasslistor och dylikt brukar efternamnen stå först vilket resulterar i att mitt förnamn Amanda ofta blir amputerat på sina två sista bokstäver.

Nya lärare ser undrande ut när de ropar upp "Aman" och förmodligen förväntar sig en människa med snopp och exotiskt ursprung för att sedan få höra "joo..det är nog jag" från ett kvinnligt ljushuvud.

Ellen - LCHF och mycket annat

Pa gymnasiet ropade dem upp mig genom att använda mitt mellannamn, och jag var liksom inte säker pa om de menade mig när de sa Kristina Nilsson, men efter ett par sekunder da ingen annan sagt nagot sa ropade jag i alla fall att "det ska va Ellen". Piiinsamt, jag som va sa extremt blyg pa den tiden...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress