Spiderchick

Karpaltunnelsyndrom
Jag har varit på MVC.

Allt såg bra ut. Men! Jag har så kallat Karpaltunnelsyndrom. Det vill säga mina händer somnar och domnar lätt. Rätt vanligt när man är gravid/svullen och det kan mildras med hjälp av skenor. Har fått en remiss till arbetsterapeut.

Nu funderar jag på att skriva en bok som heter "Mitt liv med Karpaltunnelsyndrom" eller "Hur jag fick skenamputera båda armarna och ett ben på grund av Karapaltunnelsyndrom".

- Det låter onödigt dramatiskt, säger ni nu.
- Precis! säger jag. Kommer sälja som smör.
Lovisa

Jag skulle köpa! Passar även på att skicka över ett ex av min egna bok: Hur jag överlevde nio månader utan sömn - en gravid småbarnsmammas dramatiska historia.

spiderchick

Lovisa: Haha jag köper´n!//S

A

Först tänkte jag "yeey första gången mitt yrke nämns i en blogg" fast det är ju inte så kul att min favoritbloggare skulle behöva drabbas av KTS för att arbetsterapin skulle komma fram :p

Anna-Maria - En av de där Bloggkommentatorerna

Åh nej. Det fick jag med Limpan så jag förstår precis hur det känns. Skenorna hjälper en del, speciellt på natten. Det gick över två veckor efter bebis var ute och jag blev av med allt vatten i kroppen.Alexandra

Välkommen till min vardag. Hoppas du slipper problemen efter graviditeten! Jag lever med det varje dag och har gjort sedan i början på tonåren, när jag fick de första symptomen.

Ju äldre jag blir, desto värre blir det.

Så fortsätter det i den här takten så får jag nog göra operationen som min mamma gjorde betydligt tidigare än henne. :(Men som sagt, hoppas verkligen att du slipper skiten när spiderbaby är ute! :)

spiderchick

Alexandra: Nä men usch :-( Hoppas det kan hjälpa dig med en operation!Ja vi får hoppas det gör över för min del när bebis är ute. Det gör det nog.Kram!

Jenny - mammaliv i Nashville

Herregud det är ju snart dags ju! Vad fort det gått tycker jag. Hoppas att dina händer & fötter mår bättre i det svala vädret!

Annelie

Jag kommer att läsa boken!! :)

s p i n d e l t j e j e n

Håller tummen för att det blir bättre och bättre vännen!

Kajsa

Åh det där har jag också! Och tusen andra krämpor som vi inte ens ska tala om. När är det dags för dig att kläcka?

Malin

Hej!

Måste bara säga att din blogg är nog den bästa jag har läst!! Det är så galet kul! Man mäker att du umgås med gaymasen (om jag kommer ihåg rätt!), hans blogg är nästan lika rolig som din!!!

Så många roliga inlägg!!!

Ville bara säga det!

Kram

Lina

Det låter super komplicerat med "syndrom" men oftast går det över efteråt. För: Blääää! Hade det med båda. Lindriga tunnlar med första barnet i bara ena armen men med bäbis nr 2 körde vi båda armarna. :-S Ibland när jag glömde skenorna (läs struntade i) så vaknade jag mitt i natten & det kändes som om någon vridit min tumme 2 varv & böjt handen bakåt... aj aj aj!!

Pyttianna

Usch då!! Hoppas att det hjälper med skenorna för det låter ju inget vidare. Det är tur spiderpapa inte gett dig nån ring än så du slapp akut klippa upp den!! ;)Emelie

håller tummarna för att det försvinner efter förlossningen :) annars är det nog dags att börja skriva en bok ;)

spiderchick

A: Jag har aldrig varit hos en arbetsterapeut förut så det ska bli spännande heheTjing

S

spiderchick

Malin: Tack tack gulliga du vad GLAD jag blir!Kramis

S

Marina - mamma till 5

Det är ju väldigt vanligt att man får det under graviditeten..

Jag opererade min vänstra hand när jag var gravid med nummer 3 ( då var det så illa så jag höll på att tappa mina två andra barn när jag bar dem för att jag domnade bort så jäkligt, ville inte riskera att tappa en bebis ) och sen opererade jag den högra strax efter förlossningen med nummer tre..

Det var bra ett tag.. Nu skulle jag behöva göra om det igen.. Mest den vänstra, men även den högra..Min mamma har opererat sina båda händer tre gånger och min moster båda händerna två gånger och det lär bli nå liknande för mig..Hoppas det hjälper med skenorna, det är jobbigt med operationen!

Elisabeth

Jag domnar också bort i både händer och fötter hela tiden. Jag är 20 år. Och inte gravid. Borde jag bli orolig kanske?

Frost

Säger bara: Sök hjälp !!! Ge dig inte. Jag var tvungen att op. Ena handen en vecka före BF.

Nina

hey!till att börja med, du är grymt rolig alltid! men skaffa skenor för fan, jag hade också så men tänkte att snart är ongen ute och bara att härda ut, men sen tog det månader innan det gick över, fick ont långt efteråt osv, så fixat medan du kan.

spiderchick

Elisabeth: Nej då det är nog ingen fara, där emot borde du kolla upp det så det inte blir värre. För din egen skull. Det kan ju vara obehagligt menar jag.Ring vårdcentralen :-)Tjing

S

spiderchick

Frost och Nina: yes! Jag har tid hos arbetst. som sagt så det blir väl antagligen skenor.Tjing :-)

S

Jonna

Jag hade problem med båda händerna redan innan jag blev gravid och det har inte blivit bättre precis :/

Jag har varit i kontakt med läkare (var då i 4e månaden) och de ville inte göra operation när jag var gravid p.g.a. bedövningen i samband med operation. Skenor hjälper ingenting tyvärr.

idan

Dom skenorna var min bästa vän i slutet av graviditeten! Typ världens bästa uppfinning. :)

Hoppas det hjälper dig med! kram

Baso

Jag köpern!

G.O.S

det fick jag också diagnosen när jag väntade tjejen har det fortfarande också så..försvinner ju inte alltid när bebisen kommit till världen..Kommer i håg själv när man på natten skulle stoppa om killarna och BÅDA armarna hade domnat av o man bara vifta med armarna i försök o dra av sin täcke hahaha..

sanna

Jag fick det i v 35 o fick också remiss till arpetsterapeuten. fått ett träningsprogram samt både skenor och kompressionsvantar. -woow du ser ut som typ madonna tyckte mina kollegor. nooooot säger jag! Fy tusan vad fult de är, men de hjälper verkligen :-)

Sofie

Jag har varit gravid två gånger och ingen av gångerna så har jag fått Kapraltunnelsyndrom men i höstas när min yngsta son var 8 månader då kom det som ett brev på posten. Nu har jag en skena på min vänsterhand när jag sover men det hjälper inte fullt ut, domnar bort dagtid också men det är värst på nätterna. Har blivit beviljad operation men det funkar inte så länge jag är mammaledig med två små så i höst när jag börjar plugga och de skolas in på förskola då ska jag bli opererad, längtar!

Hoppas verkligen att det går över för dig!

Stina

Jag är gravid med vårt flrsta barn, bf 28 juni. Och har haft en för mig jobbig graviditet både fysiskt o psykiskt, så läste jag om att du fått karpaltunnelsyndrom och då rös jag till! Fick det tiiidigt i graviditeten så handledsskydd har varit en räddare i nöden om nätterna när hela armarna domnar. Nu har mitt blivit värre o värre, styrkan i händerna är som bortblåst och värken, framflrallt i tummarna, är mer en strålande smärta, ut i handled o arm. Skydden hjälper inte längre. Blä! Jag längtar sååå tills lilleman är här och detta förhoppningsvis försvinner fort!! Men vi gar haft ganska roligt åt dessa skydd, robocopskydden som min kära sambo kallar dem :) bor du i närheten av skövde?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress