Spiderchick

Föräldrarnas sju budord
Minns ni när jag skrev de här sju budorden för förhållanden?
 
Nu har jag knåpat ihop budord specifikt för föräldrar. Enkom baserade på egna åsikter och erfarenheter, givetvis.
 
Spiderchick listar föräldrarnas sju budord:
 
1) Du skall helga din sömn
Sömn är A och O för att orka vara en bra förälder och orka vara människa över lag. Ge varandra tid att sova uuuuut.
 
2) Du skall unna det bästa för din nästa
Det är viktigt att fortsätta unna varandra saker! Kanske kan du gå åka iväg på egen hand en helg eller din partner kan få extra tid till ett intresse. Att göra saker för sig själv tillför energi till hela familjen.
 
3) Du skall icke spela martyr
Det är så lätt att börja tävla i vem som har sovit minst, vem som är tröttast, vem som har bytt flest bajsblöjor, torkat flest munnar, hängt upp mest tvä... STOPP! Det leder oftast ingenstans alls att spela martyr.
 
4) Ni skola hjälpas åt.
En person kan inte göra allt, var ett team!
 
5) Kavlitetstiden äro helig.
Att låna bort kidsen en kväll här eller där gör underverk. Barnen dör inte av att föräldrarna hittar på saker på egen hand.
 
6) Men pass opp! Du skall icke känna romantisk press.
Romantiska kvällar måste inte innebära sexiga underkläder, massageoljor och komplicerade Leif Mannerström-middagar. Det är okej att inte orka. Kvalitetstid kan vara en kramstund i soffan med hämtmat och tända ljus.
 
7) Du skall ta småbarnstiden för vad den är.
Småbarnstiden är superduperintensiv. Du måste inte hinna med att även renovera huset, resa, göra karriär, ordna storslagna middagar, anlägga sexpack, shoppa, visa upp ett trendigt hem och dessutom förverkliga vem DU är. Vem hinner hitta sig själv när man har fullt upp med att hitta massa andra saker så som borttappade nappar och bebisstrumpor och var är förresten den där sablans fjärrkontrollen?? När jag hittar den hale rackaren ska jag FJÄTTRA FAST DEN VID T... Eh... Nu kom jag visst av mig här. Vad jag menar är att var sak har sin tid.
 
mariekarolina

Roligt & igenkännande som vanligt :D

Linda Cathrine Liljemalm

Väldigt sunda budord måste jag säga, ska nog försöka leva efter dem i framtiden sen :)

Camilla ♥ 130510

Mycket bra budord :)

hejjj

Kavlitetstiden är sannerligen något att hålla värdefullt. ;-) mycket fina budord, O Spajdan!

Sofie

Åh, vad jag gillar din blogg! Du skriver fantastiskt bra och jag älskar din humor :) Tack för bästa bloggen!


Svar: tack själv snälla :-)
Moa DeBruin

summer

Underbart och klokt! Har snart 3 barn under 3 år! Då kan budord behövas upprepas ibland! Sen så ska man inte glömma att njuta, både av barnen lika mycket som av varandra:-) tiden går fort!

Svar: så sant så sant :-)
Moa DeBruin

Maria Berndtsson

Så sant så sant. Helt klart budord att leva efter. Och den där fjärrkontrollen funderar jag seriöst att fästa gps på och telefonen med

Emma

AMEN!

Bella

Haha så bra är du!'

Anonym

Åh så igenkännande!
Ibland är det bra att stanna upp och fundera på vad som är viktigt!! Och detta stämde verkligen!!

Kim - Mamma till 2

Klockrent!

Ania

Aj löv jo!

Bibbis blandning

En riktig kanonlista. Du är en klok kvinna och jag hoppas att dina ord kan hjälpa många unga mammor/pappor att sluta ställa orimliga krav på sig själva.

Pluppan

Så roligt!! Du skriver helt underbart, kvinna! :) Med en 6 veckors bebis i huset ska jag ta dessa ord till mitt hjärta och begrunda dem!

Jessica

"Sitt lugnt kvar i båten" Stormen lägger sig... Fast inte skall man hitta spännande fiskevatten, eller testa en ny rutt när det stormar som mest! :)

Johanna

Som jag skrattade åt den här meningen:

"Vem hinner hitta sig själv när man har fullt upp med att hitta massa andra saker så som borttappade nappar och bebisstrumpor och var är förresten den där sablans fjärrkontrollen?"

sändy

Du är en vis tjeja du!:) kolla efter kontrollen i soffan!våran va borta i ett halvår så vi köpte ny å sen hitta vi den nerstoppad i soffkanten av 3åringen höhö.. .

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress