Spiderchick

Moas Måsten
Nu ligger senaste Moas Måsten uppe på webben.
 
Den här krönikan har rubriken:
 
 
 
Om ni vill veta vad vi hittade i vår sophink för två veckor sedan, in och läs här.
 
Kan tillägga att jag äntligen har börjat hämta mig så smått.
Lina

Jag har varit med om 2 vidriga saker när det gäller möss. 1. Vi hade ett hål i köket förr uppe i taket, min låtsasfar hade lagt ut råttgift runt huset för att vi hade lite problem. Av råttgift så blir ju mössen slöa. En morgon när jag kom ut i köket så låg det en mus i grythandsken som hängde på väggen!!! Den låg där och kikade :S hua. 2. Jag hittade nötter i min säng, de ville alltså bygga bo där. Sov inte i sängen på en månad sen kan jag säga!

Svar: HUUUUUUUUUUU! haha ewwww usch usch ;-)
Moa DeBruin

Matilda

Nejnejnejnejnejnejnej VARFÖR LÄSTE JAG DET DÄR?! Nu blev jag skiträdd pga;
1. bor på markplan
2. har fobi för att kolla under saker; under sängen, under/bakom soffan, under tv-bänken, och under diskhon framför allt.

Skit ;(

Svar: åh nej, men ta det lugnt! Det är ju inte direkt megavanligt med möss i hyreshus. Och def inte på sommarhalvåret. Vi bor för övrigt inte alls på markplan så den faktorn behöver inte betyda större risk
Moa DeBruin

KataM

Borde kanske inte berätta det här av omsorg om din psykiska hälsa. :-) Men en dag för många år sedan kom min arbetskamrat ut i köket och fick se hur en RÅTTA satt på köksbordet och kalasade på en limpa som låg där. Den hade kommit in via den öppna balkongdörren.

Behöver jag säga att vi hade dörrar och fönster noggrant stängda bra länge efter det?

Svar: ewwwww jag hade dött!! ;-)
Moa DeBruin

K

Förstår hur du känner det, det började med för några år sedan att en mus/råtta ofrivilligt klämdes i vår tjocka källardörr, mannen fick sanera bort den. Har även haft två mindre råttor springande mot mitt håll och då kände jag dödsångesten komma. PS jag hann undan och såg dom inte mer DS Efter det så självdog en råtta av råttgift under golvet på jobbet och om man inte upplevt död råtta lukt så är jag glad för den personen. Känner mig traumatiserad av detta även om jag inser att tigrar egentligen skulle varit värre..

Svar: Hu!!
Moa DeBruin

Hamdi '

Usch vad äckligt.
Möss måste ju vara värre än spindlar, och jag har världens fobi för spindlar!

Svar: Ja möss är fasen värre...
Moa DeBruin

Amanda

Vi blev med mus förra hösten. En levande sådan kan tilläggas. Som sprang runt och bajsade lite här och var innan vi fick tag på den, bland annat på sambons huvudkudde. Inte helt angenämt. Vi tyckte också att det var lite märkligt med tanke på att vi bor två trappor upp, men enligt anticimex var det inget konstigt alls, de kryper i väggarna och tar sig fram överallt. Vilket ju inte är så konstigt med tanke på dess ringa storlek. Och söta är de verkligen, men inte när de springer runt i mitt hem! Usch!

Svar: haha näe fy, på huvudkudden!
Moa DeBruin

Emma - hörselresan

Då kanske jag inte ska berätta om råttorna (japp, plural) som kom in i vårt kök? På fjärde våningen? I ett hyreshus? Jag kan upplysa om att råttavföring luktar just råtta och är ganska så vämjeligt. Svårfångade är de också de små liven, lite för smarta för att gå på det där med fällor. Efter ett par veckor med många snickersladdade fällor gick alla tre hädan. Den längsta; 20 cm exklusive äcklig naken vidrig svans. Det du!

Svar: HUUUUUUUU!!!! :-/
Moa DeBruin

Erica

Bor på landet i villa så har mellan 4-6 möss i mitt rum varje höst/vinter så det är ingen ovanlig syn hos mig. Tyvärr har de gnagt sönder lite för många viktiga saker så de är INTE välkomna, speciellt inte eftersom att de inte låter mig sova på nätterna.. :(

Ingen Annan Än Anna

Vi hade råttor hemma ett tag (bor i hus). Anticimex kom och la ut gift, och råttorna dog under huset. Det luktade i ett halvår efter det, vi satt med jackor på i köket och vädrade för det luktade så äckligt. ^^

En annan grej. Min katt hade lyckats släpa in en mus och få in den under mitt skrivbord, eller så hade den flytt in där under själv. Skrivbordet har en skiva som slutar mindre än en centimeter från golvet. Och där låg musen, jag vet inte hur länge. Tills jag flyttade på skrivbordet för att vi skulle renovera. NAJS. Man såg dess skelett. Den hade i alla fall den goda smaken att inte ge ifrån sig någon lukt. Om man ska se nåt positivt i det hela. :)

Svar: HU! ;-)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress