Spiderchick

Botad telefonskräck
Matilda skriver om sin telefonfobi, hon avskyr att ringa.
 
Jag led också av telefonfobi under några år. Men sedan började jag jobba på inköpskontor och vips var jag tvungen att telefonera världen runt. Hade samtal varje dag med kineser, thailändare och bengaler på knagglig engelska över en brusig linje.
 
- Hello this is Moa.
- Hiloooo Mååååa håw are yooo?
- Aj äm fine how are you?
- Fine täääänk yoooo.
- I was calling about the klädkollektion.
- *personen i andra änden säger något som jag inte hör*
- *svarar på det jag inte hör att personen i andra änden säger*
- *personen i andra änden säger ytterligare något jag inte hör*
- *svarar igen på det jag inte hör att personen i andra änden säger*
- Okeeeej tank yoooo Mååååa.
- Eh... Okej. Baj baj.
 
Typ så.
 
Samtalen kunde gå hur som helst och det var väl någonstans där som min telefonskräck botades.
 
Där med inte sagt att jag inte skiter ner mig när det ringer från dolt nummer.
M

Har jobbat som telefonintervjuare i vår och trodde min telefonskräck skulle botas - men icke! På jobbet är det inga problem för där har man haft samma samtal tusen gånger och vet exakt vad man ska säga, men privat drar jag mig fortfarande för att ringa frisören, kundtjänsten, optikern...

Sandra

Haha! Själv jobbar jag med att prata i telefon på ett kundcenter hela dagarna sedan 6 år tillbaka, men ÄNDÅ har jag telefonfobi privat. Avskyr att ringa samtal! Förstår det inte riktigt?

Celie

Jag lider av Dolt nummer- skräck! Hatar det och varenda gång tänker jag "svara inte!!", men jag är så illa tvungen. Förskola och BVC ringer från Dolt nummer. Frustrerande!

Emma Elfstrand - hästblogg

Åh jag hade också telefobi förr i tiden. Den botades efter att jag var tvungen att ringa MÅNGA samtal för att få tag i praktikplats i våras. Dock tycker jag fortfarande inte om att prata i tele, men det går bättre :)

Anna - If you can dream it, you can do it

Åh fy! Har också telefonskräck. :( jag kan ringa folk jag känner. Men om så fort det är nåt seriöst statligt tjosan hejsan så skiter jag ner mig. Vet inte vad det beror på liksom, det är ju bara en människa i andra änden också!

Minst

Jag tycker att det är spännande när jag får ett samtal med dolt nummer :D AVSKYR när jag inte kan/hinner svara i sådana fall, då får man ju aldrig veta vem det var?!?

Jess

Jag har också botat min telefonskräck i samband med att jag jobbar, det funkar när jag går in i min yrkesroll. Som privatperson däremot går det inte alls, avskyr att ringa och svarar nästan aldrig om det är dolt eller okänt nummer. Jobbar dock på det så det är väl alltid något antar jag.

ahmenduvet

Det är samma här! Hade värsta telefonskräcken för några år sen, men den har börjat lätta som tur är. Mycket tack vare jobbet antar jag. Men undrar hur det kommer sig att så många lider av denna fobi?

Sofie

Avskyr att ringa till frisören och optikern osv.. Men att få samtal då blir jag bara nyfiken på vem som vill ha tag i mig.

Julia - Nailart

Oj, vad jag känner igen mig i det du skriver! Det har blivit bättre nu, men jag har verkligen "Dolt nummer"-skräck jag med! Brukar inte svara första gången det ringer dolt, för är det nåt viktigt ringer ju dom igen och då känns det inte lika farligt :)

Julia K

Gud vad skönt att det inte bara är jag som har telefonskräck! Fixar ju att ringa samtal, men blir alltid nervös när man ska ringa optikern, tandläkaren, pizzerian o.s.v. men jag jobbar på det!

Linnéa

Jag hade telefonskräck förr, och känslan kan fortfarande komma över mig när jag ska ringa ett samtal till någon jag inte brukar ringa. Jag löser det genom att slå numret och ringa direkt, så hinner jag inte känna (eller tänka!) efter! Blir lite sådär ibland när jag är oförberedd, men när man väl kommer in i samtalet så är jag säker på att även den jag pratar med har glömt att jag presenterade mig sluddrigt... Och när man sedan lägger på så blir man alltid på så gott humör när det gått bra, så det är en metod jag rekommenderar. ;)

m

Tycker det är helt OK att svara på dolt nummer eller ringa till "okänningar". Men däremot halv-bekanta! Hjälp vad jobbigt det blir! Antingen låser det sig helt eller så blir jag så överkäck att jag totalt kör över hela samtalet och glömmer lyssna.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress