Spiderchick

Bebispresenter
Igår träffade jag min Norge-emigrerade vän Carolina. Hon har just fått barn. En liten gutt. Så gosig han var (är). Eller ttttååååå dooooosiiiii som jag säger med ett märkligt läspande läte så fort jag befinner inom tio meters radie från en bebis.
 
 
 
 
 
Alltså, jag har två barn själv. Jag har närt två små, små bebisar vid min barm. Trots denna erfarenhet känner jag mig totalförvirrad när jag ska köpa presenter till bebisar.
 
Jag kan för mitt liv inte minnas hur stor/liten ett bebis egentligen är? Plötsligt tycker jag att kläderna till en ettåring ser pyyyyyyyttesmå ut och tänker att det borde väl ändå passa en nyfödd person? Inte kan väl en spädis vara mindre än en ettåring? Är det ens möjligt?
 
Jag har så att säga "totalt tappat storleksbegreppen".
Clara

Haha, jag tror det är ganska klassiskt. Trots att min bebbe bara är fem månader så tycker jag ändå de mindre storlekarna är PYTTESMÅ.

Svar: ja och man kan liksom inte greppa att dom varit så SMÅ. Mina båda vägde bara 2,5 kilo vilket är ett helt kilo mindre än de flesta av våra kompisars bebbar. Galet :-)
Moa DeBruin

Linda Cathrine Liljemalm

Jag tycker istället att alla "normala" nyfödda ser väldigt stora ut men så är jag ju van att se 1 kg bebisar varje dag ;)

Svar: aha, ja då blir ju "normalbebisar" enorma det klart :-)
Moa DeBruin

Tina

Haha åh gud! Tänkte in blogga sedan skrev du detta inlägg och fick en flashback när jag själv försökte köpa kläder till min kompis barn i Thailand.

"Well I just take this then and if she can't have it she can probably use it as a pajamas, and if that doesn't work i guess I can take it..."

Tack för inspon:D

Svar: haha...
Moa DeBruin

Olivia

Så med andra ord skulle man skämtsamt kunna säga att du har STORHETSvansinne?

Svar: något sånt ja haha...
Moa DeBruin

Annica

Åh jag känner igen det där! Vi väntar vårt andra barn i april. När vi nyligen var på BVC med storasyster var det en nyfödd bebis där och jag fick en chock, herreguuud är dom så små?? Jag kom på mig själv att jag inte ens reflekterat att barn kan vara mindre än min 1,5 åring :) Så alla kläder till lillasyster/bror kanske inte kommer vara för små som jag berfarande :)

M

Spider! Vad tror du om den här smaken på Ahlgrens bilar? http://imgur.com/3ACt7kW

Svar: MUMS säger jag!
Moa DeBruin

Lina

Min lille kille fyller 1 nästa vecja och han kan fortfarande ha stl 68-(vissa märken är lite tajta). Jag tycker att 74 och 80 kläderna ser gigantiska ut men blir alltid lika förvånad att de passar bra de med :P

Annster

Så sött :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress