Spiderchick

Olika typer av hustittare
Jag har varit på en hel del husvisningar det senaste halvåret och har noterat några olika typer av hustittare. Tillåt mig lista.
 
Fem olika typer av hustittare:
 
1. Smygar´n
Den här personen vill helst vara inkognito. Hen tassar in i huset, nickar kort åt mäklaren och smyger sedan runt i huset utan att skapa ögonkontakt med någon. Den här personen är ofta den som dyker upp likt en oönskad joker i efterkommande budgivning. 
 
2. Den socialat inkompetenta
Den här personen har missat de sociala koder som omger en husvisning och travar resolut fram till alla hen känner (och allra helst inte känner) på visningen. "JAHA DET HÄR HUSET VAR JU OKEJ. VAD TYCKER NI DÅ? SKA NI BUDA ÄLLE?" undrar personen och vill i samma andetag veta vad ditt lånelöfte ligger på. 
 
3. Skeptikern
Skeptikern misstänkligör allting och ser det som sin plikt att informera både mäklare och övriga spekulanter vad som är fel med huset. "Näe vettni dä luktar fukt under toalettlocket asså, dä ä´nte bra asså". 
 
4. Den luriga 
Den här personen har ofta ett måttband/verktyg med sig som hen flitigt använder. Det öppnas luckor, ålas utmed väggar, skrapas på klinker och flyttas på tavlor. Den Luriga skapar inte helt sällan oro på visningen då andra spekulanter bekymrat undrar vad de "missar" (oftast ingenting).
 
5. Småbarnsfamiljen
Här har föräldrarna tagit med sig barnen på visning. Själva titta-på-hus-momentet blir därför aningens eh... Begränsat. "NEEEEEJ inte leka med den kinesiska porslinsponnyn!" tjoar pappan åt minstebarnet medan storebarnet äter upp allt bjudgodis samtidigt som mamman ler tillkämpat mot mäklaren. Båda föräldrarna lämnar visningen med CD-skivor under armarna och tossorna kvar på skorna. 
 
Några fler typer?