Spiderchick

Jag rekommenderar 90-talsfest
Igår gick vår 90-talsfest av stapeln. 
 
Vi var omkring 25 personer och det var SÅÅÅÅÅ roligt. Jag rekommenderar verkligen en 90-talsfest. 
 
Så här gjorde vi:
 
Klädkod
Alla gäster fick göra sina egna modetolkningar av 90-talet. Det var mycket sportbrallor, läppenna, chokers, och sprejade luggar. Även Ginger Spice, Nick Carter och Alicia Silverstone från Clueless syntes i vimlet. 
 
 
 
 
 
Mat
Vi bjöd på tacopaj. En hybridmaträtt som uppstod på just 90-talet. Jag minns att min pappa gick bananas på tacopaj och vi hade hela frysen full.
 
Laguppdelning
Efter maten delade jag och min man upp gästerna i lag. Det gjorde vi genom att läsa upp ett minne vi har för varje person. Typ "en av personerna i lag 1 är proffs på tysk rusningstrafik" där vi anspelade på en incident en kompis haft i Hamburg. Eller "en av personer i lag 2 har samma adress som Hugh Grant och den blå dörren" med anspelning på en kompis som bor i Notting Hill. Totalt delade vi upp gästerna i fyra olika lag. 
 
Musik
Varje lag fick lista fem av 90-talets topp bästa och möjligen viktigaste låtar. Sedan satte vi ihop en spellista av alla förslag. Det blev mycket E-type, Pandora, Robyn, Ace of Base och Nirvana.
 
Gissa serien
Vi spelade introt på ett antal 90-talsserier. Varje lag fick gissa och anteckna. 
 
Frågesport
Att ta tempen på lagens 90-talskunskaper kändes givet.
 
Samlartest
90-talet var en samlar-era. Alla samlade på något och ju större samling du hade av random, onödig pryl desto coolare var du. Vi kom med olika samlarpåstående (ex "du samlade på suddgummin" eller "du samlade på brevvänner") och om någon person i laget hade samlat på den grejen fick man ett poäng. 
 
Nostalgitripp
Vi spelade upp ett antal kända tv-klipp från 90-talet, sen pausade vi ett visst ställe i klippet och så fick varje lag fylla i vad som hände där näst. 
 
Fota poster
Varje lag fick tolka en 90-talsposter. Helt okej att googla och använda rekvisita. Ville man vara hela laget på bilden gick det bra, ville man bara vara en eller två personer gick det också bra. Det viktigaste var att bilden skulle osa 90-talsposter. 
 
Resultaten var imponerande! 
 
Lag 1 - Vänner (inspo)
 
 
 
 
 
Lag 2 - popband (inspo)
 
 
 
 
Lag 3 - Mel C (inspo till vänster)
 
 
 
 
 
 
 Lag 4 - Ronny och Ragge (inspo)
 
 
 
 
 
HAHAHA!
 
Jag älskar alla tolkningar. 
 
Mot slutet av kvällen delade vi ut pris, i form av en goodiebag, till kvällens bäst klädda. 
 
TUSEN TACK ALLA för en superrolig kväll!