Spiderchick

Sjukstuga och värsta stökgrejen
Jag är sjuk. 
 
Hu!
 
Inatt låg jag och svettades och frossade om vart annat. Ingen höjdare. Idag har jag försökt få en del jobbuppgifter avklarade samtidigt som jag även har haft en treåring hemma. Man kan väl säga den senare hann ödelägga hushållet medan mamman låg i sängen och var alldeles matt. Kring 13-snåret började jag drömma om att någon form av högre makt skulle uppenbara sig i hallen och meddela att hen var redo att ta sig ann vårt hushåll. Plocka ur och i diskmaskinen, dammsuga, plocka av köksbordet, bädda rent i sängarna, plocka reda på en miljard leksaker, moppa och även gärna slänga in en tvätt. Typ. 
 
Under eftermiddagen började jag dock känna mig mycket piggare och tog tag i städet själv. Jag är verkligen ingen pedant men jag får PANIK när det är rörigt hemma. PANIK! Det jag hatar allra mest är 1) när det ligger plastpåsar hopskrynklade på diskbänken (min man har en fäbläss för just det så upplever det hyfsat ofta) och 2) när det ligger kläder slängda över allt i hushållet. Jag har mer problem med det än ett skitigt handfat till exempel. Om vi nu ska jämföra.
 
Vad är era värsta stökgrejer? 
 
 
 
 
Mina elefantöron tar sig och har även fått sällskap av en gran. Om ni undrar.


Jenny Skyllberg

Usch - krya på dig! :)

Jag håller absolut med om kläderna! Om man mot förmodan någonsin lyckas se botten på tvättkorgen så räcker det med att gå ett varv i huset så har man samlat ihop en korg igen :/

En annan sak jag är "allergisk" emot är när det står fullt av saker på diskbänken! Det ser så träligt ut..

Isabelle

Klarar inte om det är NÅT på diskbänken (tallrikar, muggar, créme fraiche burkar etc) utan allt måste va fixat INNAN jag kan sätta mig och äta middag och även efter middagen direkt, annars kan jag inte koppla av haha. Klarar heller inte smulor på köksbordet eller stökigt i hallen... Känner att hallen är det första intryck jag får av hemmet när jag stiger in genom dörren, då vill jag knappast sucka och tänka "Gud så stökigt" direkt efter en arbetsdag... ;p

Saga

Kan öhuvudtaget inte göra typ nånting i köket om det är rörigt där. Blir också tokig på reklamblad/post som ligger omkring på de konstigaste ställen och skickar ut störiga vibbar haha... Den där plastremsan runt en Ben&Jerry burks lock är också tydligen så gott som omöjlig att få in i skräpkorgen enligt min syster? Mycket intressant. Dvs. OTROLIGT störigt med små platsgrejer överallt; förpackningar, avklippta flikar, brödpåseklipsar... huu.

Sabina

Jag hatar också kläder och sånt som ligger här och där. Jag kan klara damm och smuligt golv men om det ligger saker på ställen de inte ska vara känns det inte bra alls :P

Carro

Smutsigt kök och smutsigt badrum är jag allergisk mot. Däremot kan jag leva med grus i hallen, leksaker i soffan och kläder på golvet ;)

Liza-Marie

Utdragna stolar vid köksbordet blir jag tokig på men även att plocka halvdant. Vad är vitsen med att flytta en pryl från punkt A till B om prylen hör hemma på punkt C? Hahaha, skrattar åt mig själv nu!

Jonna

Disk i diskhon och massa saker på diskbänken 😤 jag skulle aldrig nunna gå och lägga om det inte är åtgärdat! Sen har jag svårt för leksaker som ligger och dräller överallt. Alla leksaker ska ner i leksakslådan när barnen gått och lagt sig, trots att jag vet att det kommer se likadant ut 5 minuter efter att dem vaknat morgonen därpå ^^ haha. Men det kan ju få vara fint under natten!! :P

Malin

Just nu är vi på en nivå där gränsen för det jobbigaste stöket är om det är bajs på golvet. Suck.
OBS sjuk hund, inte sjuka människor.

Linnéa

Håller med om att kläder överallt är hemskt. Har ett barn som använder en fåtölj som garderob för använda fotbollskläder (!!) och en man som tycker att soffan är ett bra ställe för smutsiga strumpor. Det irriterar mig mycket mer än smutsig disk i diskhon 🙈😄 Något som min man inte står ut med...så vi irriterar nog varandra lika mycket!

Linnéa

Håller med om att kläder överallt är hemskt. Har ett barn som använder en fåtölj som garderob för använda fotbollskläder (!!) och en man som tycker att soffan är ett bra ställe för smutsiga strumpor. Det irriterar mig mycket mer än smutsig disk i diskhon 🙈😄 Något som min man inte står ut med...så vi irriterar nog varandra lika mycket!

Anonym

Mitt värsta r när vardagsrumsbordet och köksbordet och ett till bord är fulla av barnens leksaker och annat. Blir tokig då!

Anonym

Obäddad säng och disk eller min kära mans räkningar och post som ligger framme. Han liksom bearbetar det där med fakturering i ca 3 dagar och låter allt ligga framme i ett enda stort kaos 😲 Panikeeeeeen.

Anonym

Älskar dessa elefantöron! Så himla lätt att ta skott av dem också, precis gett bort en liten bebis till en vän.

Anonym

Innan barnen var jag en sån som i princip kammade mattfransarna, alltid puffade kuddarna och hade mig. Med första barnet designade hur leksakerna skulle stå, vilka bilar som skulle stå bredvid vissa gosedjur etc etc. Tiden med första barnet var extremt jobbigt för det går ju inte ha det så. Man blir knäpp. Alternativt utbränd. Jag städade alltid undan på diskbänken, vek filtarna i soffan efter ett visst schema och puffade kuddar och ställde skorna rakt. Successivt har jag släppt mer och mer och nu med tredje barnet har jag töjt på gränserna å det grövsta. Så länge det inte luktar illa hemma så får det funka. Bara jag får sova. Men mår extremt dåligt inombords emellanåt över att jag inte orkar hålla efter. För det jag irriterar mig mest på är disk i diskstället som aldrig plockas ur och in i skåp. Saker på diskbänken känns sunkigt och skitiga handfat gör mig irriterad. Och högar med diverse saker som är på väg till sitt rätta ställe men liksom random bara mellanlandat nånstans. Men vad tusan; vi lever! Vi är friska och glada. Hellre lite stökigt hemma och glada friska barn än tvärtom. I en familj i allmänhet blir det stök och i synnerhet i en familj med barn. Krya på dig! Förstår din känsla - har också ofta väntat på denna frälsare som ska kliva över tröskeln och ta hand om vardagen. Au pair heter lösningen...😂❤️

Svar: haha... tack för fin kommentar!
Moa DeBruin

Ina

Haha jag är som någon annan som kommenterade precis tvärtom. Det kan få ligga kläder precis överallt ungefär sålänge som det inte är damm under dem, och skitiga handfat är tillsammans med diskbänken det värsta jag vet. Min man bryr sig inte ett dugg om dem men stör ihjäl sig på kläder. Bra kombination om båda skärper till sig och gör sitt, inte så bra kombination om båda e lite slappa och inte riktigt orkar bry sig..

Anonym

Mina värsta är stökig diskbänk och kläder över badrumsgolvet (och andra golvytor men mest badrum). Och skitigt handfat hatar jag så det torkar jag av varje dag!

På andra sidan Atlanten

Grejer på köksbordet! Blir tokig när mannen kommer hem och slänger nycklarna och posten på bordet som jag försöker hålla snyggt och bloggvänligt;)

Matilda

Diskbänken, kläder o leksaker överallt. Och återvinningssaker som inte tagit sig från bord/diskho till återvinningsförvaringen..! Obäddad säng inte heller kul. Damm lite här och var gör inte så mycket så länge det inte blir flera veckor emellan! ;)

Svar: håller med dig om återvinningen! hu!
Moa DeBruin

Fröken

Usch och tvi för dessa förskolebaskelusker som man som fröken (och förälder) råkar ut för när man minst anar det... Krya på dig Moa! :-) Ps. Jag gillar inte när smutsig disk samlas på hög på diskbänken men lik förbannat står man där varje vecka med ett berg av disk som är högre än Eiffeltornet... :-P

Anonym

Jag har precis satt lås på ungarnas garderober 🙈 Det byts kläder och härjas runt och denna mamman har fått nog! Dom har med mig valt ut kläder för dagis/skolveckan så att även mornarna ska bli mer lugna. Hoppas att det funkar!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress