Spiderchick

Olika typer av ångest

Att jag är en ångest-människa vet ni ju redan. Jag tänkte att jag härmed skulle stycka upp min ångest i några olika typer. 

 

Mina olika ångest-typer (som alla kommer och går): 

 

1. Mailångest

Den här ångesten tar sig i uttryck att jag ibland har svårt att öppna mail. Oftast mail med avtal och andra viktigheter. Jag vet inte varför? Jag tror att jag är rädd för att mailaren i fråga ska tycka att jag är en bluff och nu har bestämt sig för att berätta det för mig. Hej Moa! Jag har synat dig och insett att du är en bluff med lugg och sneakers. Jag har nedtecknat dessa iakttagelser i ett 40-sidigt dokument. Vänligen se bifogad fil.

 

2. PMS-ångest

Hiiii its me! tjoar min PMS likt en käck Friskis och Svettis-instruktör. My name is Premenstrual Symptom but you can call me PMS. Im gonna mess up your mind like nooooo one else! Ok are you with me? No? Anyhow. Leeeeeets do this! Japp. Sen är det bara att åka med och hoppas på det bästa. 

 

3. Flash back-ångest 

BAAAM säger det när en händelse från förr slår ner som en bomb i mitt minne. Och så kommer ångesten. Senast fick jag ångest när jag plötsligt och helt ovälkommet mindes hur jag som tonåring smet in i ett stängt festivaltält och stal en polkagris-napp. STAL! Totalt meningslöst. Jag kan inte ens minnas om nappen var god? Men jag hoppas det eftersom den så här 15 år senare FORTFARANDE RIDER MIG!! 

 

4. Vara uppe långt in på natten-ångest 

Den här ångesten är ganska fjantig. Men grejen är den att blotta tanken på att sitta uppe till kl 02-03 på natten ger mig svettningar. Man behöver väl inte sitta uppe så länge heller? säger ni. Nej just precis! Så säger jag också när vi är på middag/fest och alla andra får feeling och vill dra över på tiden. Personligen vill jag inte behöva sova till lunch dagen efter och jag vill inte vara trött. Det enda jag vill är att gå och lägga mig i tid så att jag kan vakna i tid. Okej?? Är det för mycket begärt av livet?? Vavavava? Mvh // Festlig kontrollbehovs människa

 

Slut på ångest-typer.