Spiderchick

Nyårsafton
Jag har just förberett kvällens förrätt, nämligen avokadosoppa vilken ska serveras kall (faktiskt) med räkor och färskt bröd. Mööööms! 
 
 
 
 
 
Jag har alltid varit en nyårshatare av rang. Jag har hatat att det varit så uppsjåsat med massa förväntningar och allt ska vara så himla tjusigt och fint samtiidgt som det bara känns på låtsas och man ska vara vaken jättelänge i klackar och obekväma kläder och stå ute i någon snödriva och tigga om urinvägsinfektion... Phew! Nä. Jag har aldrig gillat nyår.
 
Tills jag blev förälder!
 
Sedan barnen kom har nyår blivit mycket mer avslappnat. Jag har haft jättetrevliga aftnar de senaste 7 åren! Vi har ingen tradition ristad i sten utan vi har firat olika varje år, vilket också passar mig bra. Jag har alltid trott att jag vill ha samma-kompisgäng-alltid-alla-högtider grejen. Men det vill jag inte. Variation förnöjer. Barnen gör också att hela kvällen blir mindre pretantiös. Najjs. 
 
Ikväll ska vi iväg till några kompisar och vi blir totalt sju vuxna och sex barn. Värden och värdinnan behöver bara duka och dammsuga (det senare frivilligt) och så bidrar vi gäster med maten. Det känns som en rättvis uppdelning. Jag vet själv att det är ett halvdagsjobb bara att plöja undan i hemmet och göra det någorlunda mysigt och gästvänligt så att slippa tänka på all handling och mat ovanpå det, ja det underlättar. 
 
Hoppas ni får en mysig kväll! Ta hand om er! 
 
 
 
Jag förra nyår.