Spiderchick

Nyårsafton
Jag har just förberett kvällens förrätt, nämligen avokadosoppa vilken ska serveras kall (faktiskt) med räkor och färskt bröd. Mööööms! 
 
 
 
 
 
Jag har alltid varit en nyårshatare av rang. Jag har hatat att det varit så uppsjåsat med massa förväntningar och allt ska vara så himla tjusigt och fint samtiidgt som det bara känns på låtsas och man ska vara vaken jättelänge i klackar och obekväma kläder och stå ute i någon snödriva och tigga om urinvägsinfektion... Phew! Nä. Jag har aldrig gillat nyår.
 
Tills jag blev förälder!
 
Sedan barnen kom har nyår blivit mycket mer avslappnat. Jag har haft jättetrevliga aftnar de senaste 7 åren! Vi har ingen tradition ristad i sten utan vi har firat olika varje år, vilket också passar mig bra. Jag har alltid trott att jag vill ha samma-kompisgäng-alltid-alla-högtider grejen. Men det vill jag inte. Variation förnöjer. Barnen gör också att hela kvällen blir mindre pretantiös. Najjs. 
 
Ikväll ska vi iväg till några kompisar och vi blir totalt sju vuxna och sex barn. Värden och värdinnan behöver bara duka och dammsuga (det senare frivilligt) och så bidrar vi gäster med maten. Det känns som en rättvis uppdelning. Jag vet själv att det är ett halvdagsjobb bara att plöja undan i hemmet och göra det någorlunda mysigt och gästvänligt så att slippa tänka på all handling och mat ovanpå det, ja det underlättar. 
 
Hoppas ni får en mysig kväll! Ta hand om er! 
 
 
 
Jag förra nyår. 
 
 
Borran

Så schysst upplägg! 👍 De senaste 6 åren har jag och min man varit värdpar på nyårsafton. Även om vissa vänner hjälper till och vissa betalar (även om vi sagt att vi alla ska dela på kostnaderna) så gör vi mest och har alltid betalt mest... Vi bestämde oss nu på nyårsdagens morgon att vi skippar det här med att vara värdpar ett par år framöver.

I år har vi dessutom en 3,5mån bebis och det var bara min syster och svåger som hjälpte till, övriga gäster chillade mest medan jag sprang mellan amning, matlagning, diskning, vyssning, amning,diskning 😫
Det var trist att gå och lägga sig och känna att man knappt deltagit i ett enda samtal. Så jag planerar redan nu att vi nästa vecka ska hyra en mysig lokal (som vi alltid kommit på för sent tidigare år) till nästa år och så ska alla par ha specifika uppgifter, några tar förrätten, några varmrätt, några diskar osv. Tjohoo! Någon gång ska man ju lära sig 😆 Oj, nu blev det lite gnälligt, slut på det! Tack för årets bloggande och annat kul 😘😘😘

Svar: Inte okej att vara den enda som fixar och springer runt! Låter mycket vettigt att hyra något och dela upp alla sysslor, så blir det trevligare för alla. Gott nytt år! Kram! 😘
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress