Spiderchick

Bus eller godis
Ikväll fick barnen gå Bus eller godis med några kompisar. Jopp. Det fick bli idag, 31 oktober. Det har ju varit en del tveksamheter kring när det egentligen är läge att köra Bus eller godis. Ingen vet riktigt vad som gäller kring den här importerade traditionen. Jag har läst alla möjliga bud. Några busade i helgen, en annan har sagt att det är 4/11 som gäller och en tredje tänkte vänta till påsk (obs skämt). Det enda jag vet är att man absolut inte få gå bus eller godis på Alla Helgons dag, för det är en helt annan grej. 
 
Vi bestämde alltså att idag fick bli dagen och rekade i förväg med några hus i grannskapet. Vi ville ju gärna inte att någon skulle öppna och ba näe vi har inget godis vi tar bus och så hade vi fått ägga hela det huset. Det hade blivit så slafsigt. 
 
 
 
 
Barnen traskade runt till några valda dörrar och var väldigt glada för allt godis dom håvade in. Ena kompisen hade en 10-liters hink med sig och den optimismen måste man bara älska. 
 
- Jag gillar inte lakrits, meddelade det minsta skelettet hjälpsamt vid varje dörr. 
 
Han tog även av sig masken för att tacka och även provsmaka det som just hade dykt ner i hinken. Trevligt skelett ändå, kan jag tycka.