Spiderchick

Vad jag minns från skolan
Jag har så vaga minnen av vad jag lärde mig i grundskolan. 
 
Jag minns typ noll. 
 
Eller nja, noll kanske är att överdriva. Men allt det där med historia och geografi och... Jag minns det SÅÅÅÅ dåligt!
 
Där emot minns jag väldigt tydligt:
 
1. Fasanfällan
Vi hade fasaner spatserande utanför våra klassrumsfönster i mellanstadiet. Ganska exotiskt, när jag tänker efter. Vår lärare såg något i dessa fåglar och smidde snart högflytande planer på att gillra fällor åt dom. Han hade nog gjort det bättre utan oss barn men såg möjligen sin chans att få fånga exotiska fåglar på betald arbetstid. 
 
2. Stearinklumpen 
Under december knådade vi ljuslyktor av lera och sedan fick vi lov att tända var sitt ljus på bänken varje morgon fram till jul. Min klasskompis Anton började genast missbruka förtroendet genom att idogt rulla en av sina pennor i det flytande stearinet. Efter några morgnar var stearinklumpen så stor att vi alla trodde att nu - NU! - kliver Guinnes Rekordbok innanför dörren och vill dokumentera. Vi hade aldrig tidigare sett en stearinklump av den magnituden. 
 
3. Kritkastet 
Att vara lärare är tålamodsprövande. Det förstår jag. En gång i högstadiet tappade vår svensklärare tålamodet så pass att hon såg som enda utväg att kasta en griffelkrita tvärs över klassrummet rätt in i motsatt vägg. Griffelsmulorna yrde, läraren kokade och vi elever kände det som att vi befann oss i epicentrat av en actionfilm. 
 
4. Ricky Lake-bråket 
Två personer i min klass hade en längre tid retat sig på varandra. En dag var måttet rågat för båda och anklagelserna började hagla över bänkraderna. Det började med "varför får inte jag vara med..." och slutade någonstans i Ricky Lake-land med "din grannes hunds skelögda kanin hälsade inte på mig och nu tänker jag dumpa dig och bli bästa kompis med din brors kusins blindtarm". Otroligt spännande för oss andra i klassen att ta del av. 
 
Japp.
 
Och nu blev det till ett blogginlägg så man kan ju säga att jag ändå fick anvädning av det jag minns från skolan. 
 
 
 
Person med starkt minne. 
Mattias

Ler, kul med sådana minnen😄 Läste även du att Mor är rar, Far är rak och Bror är osv minnet fallerar? 😄

Katarina

Jag har precis börjat år 4 på ämneslärarutbildningen. Du kan tro att det innebär en del tillbakablickar! Jag minns heller ingen geografi eller historia. Vad jag däremot minns är när vi låste ut en vikarie i ett grupprum så han fick panik och hoppade ut på taket varpå vi stängde fönstret och sen låtsades att vi inte märkte när han bankade för att vi skulle släppa in honom. Till exempel. OM JAG ÄR RÄDD FÖR ATT KARMA SKA KOMMA OCH BITA MIG I RÖVA NU NÄR JAG SJÄLV BLIR LÄRARE? Närå................. inte alls.................

Svar: haha... All cred till lärare! Om man säger så :)
Moa DeBruin

Katta

I min klass hade vi ett Beverly Hills-drama ala Brenda,Kelly och Dylan.

Svar: Det var spännande får jag förmoda? ;)
Moa DeBruin

Anna

Haha, alltså, hette din svensklärare på högstadiet möjligtvis Kerstin? :) Gick på samma skola som du och det slängdes både nycklar och kritor på svensklektionerna. Haha! Eller så fanns det fler än en kritkastare på skolan, ;)

Svar: Haha näe då fanns det fler 😂 vill inte skriva namn men det var inte Kerstin
Moa DeBruin

Lina

Haha! Alltså Gud. Roligaste jag läst på hela dagen!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress