Spiderchick

Juliga jullistan

5 JULSNABBA

Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar! Jag är inte så förtjust i pepparkakor så länge det inte är min mormors peppisar som är superplatta och ljusa och fulla med grädde. Alternativt att peppisen kommer med en rejäl bit St Agur. 

 

 

 

 

Skumtomtar eller knäck?

Knäck! Jag har fått världens längt efter knäck vilket är knepigt då jag typ aldrig äter det på jul? Jag tror att det är flickebarnet i mig som ropar.  

 

Julkorv eller julskinka?
Julskinka. Jag kokar absolut inte min egen utan köper i delikatessen i mataffären. Då får jag den färdigskivad i alldeles tunna och ljuvliga skivor. Snudd på genomskinligt tunna ska dom vara. Att äta det på min pappas hembakade bröd med senap alltså... Finner inga ord!! Eller jo. Gott. Gott är ordet.

 

Glögg eller julmust?
Julmust alla dagar i veckan. Glögg dricker jag bara om någon bjuder. Köper jag hem det själv dricker vi det en gång och sedan står flaskan som en fylld börda på diskbänken. O to the nödigt. 

 

Ge eller få?
Ge såklart. Dels måste jag ju säga så för att framstå som en någorlunda skön människa men sen stämmer det faktiskt. Att få ge till mina barn är det bästa som finns. 

 

4 JULFAVORITER 

 

Favoritjulfilm?
The Holiday. Stugan som Cameron Diaz kommer till vill man ju bara flytta in i med en gång. Helst igår. 

 

 

 
  

Favoritjulkalender?
Sunes Jul. Off cörse. 

 

Favoritjullåt?
All I want for Christmas. Off cörse. Men sen undrar jag, när kommer det nya jullåtar som kan slå igenom och bli klassiker? Är det inte dags att vi uppdatera traditionerna lite? Mitt hopp står till Ed Sheeran. 

 

Favoritjuldoft?
En blandning av nyskalad celmentin och amaryllislök. Varför gör ingen en parfym av det??

 

 

 
Anna

Sia har släppt ett julalbum, och jag älskar Sia så jag älskar även albumet. Tycker det är kul för det är vissa låtar som är lite mer "klassiska" och en del låtar sjunger hon om viktiga saker i. Typ om alkohol runt jul och sådär. Härligt tycker jag, även fast jag älskar alla klysch-glättiga jullåtar också! Hoppas att någon av hennes blir till klassiker :)

Svar: ah vad kul! det ska jag kolla upp. Älskar Sia!
Moa DeBruin

Alexandra

Det där med glöggen kan jag verkligen skriva under på. Brukar köpa ett par flaskor glögg varje år, typ en med vanlig glögg och sedan en med någon "rolig" smak. Den ena flaskan brukar vi lyckas hälla i oss. Men den andra, den blir alltid stående ett ex antal månader. Sen så där fram på hösten året efter så kommer vi på att det kanske är dags att hälla ut den där flaskan med gammal glögg. Och så i december så börjar vi om igen. En form av tradition det också. Och traditioner ska man väl hålla på? :-)

Svar: En tradition så god som någon ;)
Moa DeBruin

Denise

Nu skickar jag samma kommentar en andra gång, försökte från mobilen förra gången och det gick inte alls (tror jag) (annars får du två liknande kommentarer nu då).

I vårat hush är ditt lussebullsrecept stående och återkommande rutin, saftigaste och smakligaste bullarna EVER! Så därför kände jag att jag, som tack, behövde dela med mig av årets snilleblixt som vi fick när vi bakade i år:

vi gräddade en plåt några minuter kortare, så att de var vita men inte deg typ, och frös in dem så. = Bake-off-lussebulle! Dvs när det är fikadags plockar vi fram en viting och värmer den i ugnen. Nybakade varje gång, LOVELY!

Svar: Men så smart! 😊👌🏻
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress