Spiderchick

Fettisdagen och trista artiklar
Idag är det Fettisdagen! Tjoho! Semledagen alltså. Efter jobb och förskola åkte vi hem till min mormor och inmundigade denna härliga bakelse. Jag ÄLSKAR semlor och åt två stycken i ett nafs. 
 
 
 
 
 
 
Så trist då att se tidningar uppdatera med följande rubriker:
 
 
 
 
 
Förmodad tankegång på redaktionen:
 
ÅÅåå det är fettisdagen idag! Vad ska vi skriva om? Att det är gott att äta semlor? Att semlan förenar människor i fika och umgänge? Att det är en dag med traditioner? Nej nej! Vi skriver om hur många KALORIER en semla innehåller, att semlor är ONYTTIGT om du inte genast ger dig ut i löpspåret. Jaaaaa! Vi skammar våra läsare! Vilken bra idé! *redaktören publicerar artikeln med förhoppning om att ingen kommer njuta av sin fastlagsbulle*
 
Tusan vad trött jag är på sådant här.
 
Hade jag fortfarande haft kvar min ätstörning så hade jag triggats massor av en sådan artikel. Nu är jag frisk sedan många år och jag tänker ALDRIG på hur mycket kalorier något innehåller. Never. Verkligen aldrig. Efter att ha svultit mig själv och mixtrat med mat i alldeles för många år har jag gett mig själv gåvan i livet att aldrig ha dåligt samvete över något jag äter. Jag har varken tid eller lust att fundera över kalorier. Jag lägger min energi på annat.
 
Jag hoppas att alla ni läsare här inne har varit snälla mot er själva och njutit av semlor eller något annat ni tycker är gott idag och samtidigt undvikit tidningsartiklar som vill säga er något annat. 
 
Bojk to the ott. Bojkott. 
 
Tack och hej. 
Daniela

Hade definitivt velat avnjuta en semla eller två idag. Om det inte var för att min sambo ALDRIG köper något "extra" utan att jag ber om det... Vill minnas att jag förra året offrade mig (hehe) och köpte hem semlor till oss när han var föräldraledig,fast att jag hade ätit på jobbet också. Och nu när jag är föräldraledig så finns inte en semla i sikte. Mvh Lite lagom bitter

Svar: Trist :-/ Du får kila ut imorgon och köpa TVÅ semlor minst bara till dig :) När var föräldraledig med vårt första barn käkade jag typ fyra semlor per dag pga amningen sa åt mig att detta var tvunget ;) Det var tider det!
Moa DeBruin

Malin

Åt också två semlor i ett svep, utan att skämmas. Hade dock mina nya träningsbyxor på mig så det känns nästan som jag tränat. Tack å hej!

Svar: haha härligt!
Moa DeBruin

Sabina

Blev också less när jag hörde på radio i morse om det där, hur långt och länge man var tvungen att springa för att göra sig av med semlan. Usch så tråkigt att tänka på sånt när man ätit något gott!

Svar: Förstår helt ärligt inte hur man som redaktion tänker när man väljer den vinkeln? Så jäkla trist. Hade aldrig kunnat stå för det som redaktör.
Moa DeBruin

Anonym

Den här då? 😒 http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6aPye/personalen-fick-knackebrod--istallet-for-semlor

Svar: 🤔😑☹️👎
Moa DeBruin

Therese

Självklart har jag varit snäll mot mig själv och ätit semla! Min kropp förtjänar semla!

Svar: 😄👍
Moa DeBruin

ettlyckligareliv.blogg.se

Håller med dig! Att man aldrig ska få unna sig. Idag gjorde jag en egen specialare till semla med nutella och jordnötssmör. Så himla gott 😋😍

Svar: Mums! 😋😋😋😋
Moa DeBruin

Malin

Idiotiskt för media att gräva i hur som helst för semlorna kan ju vara olika stora, det kan vara socker i grädden eller inget socker i, det kan vara mandelmassa i eller inte och man har bra eller dålig förbränning, är kort eller lång osv. Ska man fundera på allt det där inför varje semla så blir man tokig. Själv gick jag till gymmet som vanligt och åt en semla efteråt, utan att kolla på antal kalorier. Kände mig både hälsosam och lyckligt hög på socker. Perfect combo! ;) Mentalt sett gick jag plus/minus/noll. Nada ångest!

Svar: exakt! bra poäng!
Moa DeBruin

Anonym

Vilken bra inställning du har. Jag har kämpar med min vikt så länge jag minns. Jag är en jojjobantare. Är aldrig nöjd hur mycket/lite jag än väger😕. Kram på dig

Millis Ivarsgård

Nej fy vilken värdelös tidning det måste vara. Jag är så glad att jag inte tar in så mkt nyheter för det mesta är bara blaj och resten ger mig ångest. Jag avnjöt också två semlor och några till tidigare i år :p Det är ju så gott. Jag kör med vaniljfyllning. Vad gillar du? //Millis

Hanna Karlsson

Fy vilken trist artikel. Hur tänkte de där egentligen? Jag åt 2½ semla och det var galet gott.

Linnea Teälskare

Jag hade planerat att göra tvärtom och skapa ett recept med te i. Tyvärr så blev det att VABa så jag hann inte baka ens en vanlig så därför blev det ingen semla för mig (tål varken laktos, gluten eller mandel så ska jag ha måste jag baka)

Svar: hoppas du får en semla du kan äta någon annan dag :)
Moa DeBruin

Jenneli

Håller verkligen med! Tror folk vet vad som är onyttig och nyttigt, man behöver inte få det tryckt i ansiktet hela tiden. Ibland vill man bara njuta av det goda. :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress