Spiderchick

Att besöka inspelningen av Sommarlov
Ni är flera som har önskat ett tips-inlägg om att besöka inspelningen av Sommarlov. Eder önskan äro min lag. Som engångsbesökare av denna inspelning anser jag mig vara expert!
 
Eh. Not.
 
Men jag tipsar gärna om det vi upplevde så får mer erfarna besökare gärna fylla på med tips och tankar i kommentarerna. 
 
Inspelningen av Sommarlov ligger i Västra Hamnen, Malmö. Åker du buss heter hållplatsen Scaniabadet, det tar cirka 10 minuter att åka från centralen. Från busshållsplatsen är det 1 minuts promenad. 
 
Inspelningen startar klockan 09 och vill man ha bra platser, det vill säga sitta typ i mitten av allt som händer ska man nog vara där minst en timma innan. Det här är säkert beroende på dag, väder och om det kommer någon populär artist på besök. Vi var där klockan 07:30 en mulen onsdag i juni och då kunder vi välja och vraka bland platserna. 
 
 
 
 
 
Man sitter på marken så ta med en filt. Vi hade även med oss frukost och kaffe och kunde inmundiga detta medan vi väntade på att allt skulle dra igång. Vi hade även med oss en varm filt som vi kunde lägga över benen eftersom morgonen var lite kylig. Paraply hade vi också med oss utifall regnet skulle komma. Jag såg att några hade med plattare kuddar för ömma rumpor och det gjorde mina skinkor lite avis. Tips alltså. 
 
 
 
 
Omkring klockan 08:00 drog repetitionerna igång. Det vill säga programledaren, gästerna (i vårt fall Mysterieklubben) och kameramännen repade alla "scener" vilket var totalt fyra stycken. Betydligt färre än vad jag upplever att det är på tv. Här fick vi i publiken även träna på att tjoa och applådera och ropa olika saker som VAAAAAKNA ANGELIKA. Vilket jag klarade av med bravur, om jag får säga det själv. Kommer man efter klockan 08:00 kan det hända att man inte blir insläppt på området direkt utan får vänta tills en övning är över, för att inte störa. Så förstod jag det som. 
 
 
 
 
Det var bara Angelika på plats denna onsdag vilket absolut inte var fy skam, men barnen undrade vart Alex var. Därför kan det vara värt att göra lite detektivarbete vilka dagar endast en programledare kör och vilka dagar båda kör. Men det här kan också vara överkurs, jag är medveten om det. 
 
 
 
 
Den mest synliga på plats var dock inte alls programledaren utan publikuppvärmaren Erik (tror jag han hette). Han såg och hörde vi mest av alla. När tittarna hemma i tv-soffan fick se program (dessa ser man inte på plats) underhöll Erik med olika lekar, skojade och pratade med publiken. Bland annat fick två föräldrar köra charader med publiken som hjälpmedel. En uppskattad lek. 
 
 
 
 
Erik lotsade även publiken i allt som hände under inspelningens gång. Typ nu får alla vara tysta för nu ska vi filma eller den här personen jobbar med det här eller nu filmar vi Sommarskuggan för att... Ja ni fattar. En eloge till Erik som var tydlig och gullig mot alla. 
 
När programmet var slut stannade Angelika INTE kvar för att ta en selfie med alla barn, vilket jag verkligen kan förstå för då hade hon stått kvar där ännu. Där emot fick alla som ville komma fram till Busster och fota Angelika framför den. Eventuella teckningar kunde man lämna till film-teamet. 
 
 
 
 
Publika toaletter finns cirka 50-100 meter från inspelningsplatsen. Barnen höll sina blåsor i schakt. Jag fick springa två gånger. Hej kaffe. 
 
Inspelningen pågår till klockan 10 så vi var alltså där totalt 2,5 timma. Barnen var på gott humör hela tiden och vi tyckte alla att det var roligt att se hur det går till bakom kameran. Min mamma med sambo som också var där satt på bänkar lite längre bort vid vattnet och såg allt ypperligt dom med. Man kan alltså sitta mer bekvämt och ändå ha god uppsikt. 
 
Summa summarum: Kom i tid, medtag filt, fika, kläder efter väder samt ett gott humör.
 
Enjöööööy!