Spiderchick

Frilansaren
Vet ni vad jag insåg häromdagen? Att jag har varit frilans sedan 2009. Ja, om man med det menar att jag inte har haft en anställning sedan dess. 
 
SAY WOOOOT? 
 
Här krockar insikten helt med min självbild för jag ser inte mig själv som frilans? Sånt där jobbande är det bara andra människor som sysslar med. Inte JAG. Herregud! Hur skulle det gå till? Hahahahah he he...
 
Fast jo.
 
Tydligen. 
 
Det är egentligen ingenting som jag har planerat och det är nog därför det förvånade mig? Men det har fallt sig naturligt på något vis. Jag har ju bloggat flitigt, jag skrev för lokaltidingen i fyra år, jag har varit på radio, haft projekt med bloggkommentatorerna, podcastat, tvoddat och just nu lever jag byrålivet med Matilda. Den dagen det skiter sig får jag väl söka en anställning, har jag tänkt. 
 
Men innan jag är klar med frilansandet och företagandet hoppas jag få chans att jobba med manusskrivande. Har jag nämnt det för er? Det har jag nog. Ända sedan jag hörde Felix Herngren berätta i en podcast om hur manusframtagandet av Solsidan gick till ("vi sitter i ett rum och kommer på idéer") har jag tyckt att det låter som ett DRÖMJOBB! 
 
Jag fick pausa podden när han berättade om det bara för att utbrista URSÄKTA MÄJ? 
 
Tänk att ha som jobb att bolla idéer med andra kreativa människor och sedan skriva historier av det? Hur najs?
 
Drömmen vore även att skriva manus till Melodifestivalen. För att det är ett program med en bred och folklig målgrupp och det vore en fabulös utmaning. Överlag tänker jag att kreativitet kring tv-produktion vore roligt! 
 
A ja.
 
Vi får se vad framtiden levererar. 
 
Under tiden ska jag fortsätta vara förvånad över att jag tydligen har varit frivilligt ofrivillig frilans i åtta år. 
 
 
 
Den frivilligt ofrivilliga frilansaren. 
 
Elin

8 år! Wow, bra jobbat av dig!

Mia

Ja Melodifestivalen skulle verkligen behöva en ny ( och bättre) manusförfattare...😊😳

Svar: Ja i år var manuset lite skakigt... :-/
Moa DeBruin

Jessica

Skulle gärna se produktioner med manus av dig👍🏻🌟 Skulle bli succé tror jag!

Svar: åh tack för peppen! :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress