Spiderchick

Stannad av polisen
Igår blev jag stannad av polisen i en körkort och nykterhetskontroll. Det har aldrig hänt mig förut och jag blev genast mycket nervös. 
 
Det första som slog mig var att polisen aldrig skulle låta mig åka vidare med vår bil. Den är så skruttig att folk antagligen tror att vi konstant är på väg till skroten för att avsluta dennes liv. 
 
- Var har du din bil? skulle polisen fråga.
- Jag sitter ju i den, skulle jag svara.
- HAHAHAHAHA! Hon kallar det här för BIL! skulle polisen flabba och tillkala förstärkning bara för att fler skulle få se norra Europas mest antika motorfordon utan stil. 
 
Men sen slog jag ifrån mig den tanken och började istället febrilt sortera i huvdet vad jag egentligen hade haft för mig de senaste timmarna. Hade jag gjort något kriminellt? Typ fyllt bakluckan med vapen? Smugglat sprit? Tagit knark? Näää... Fast vad drack jag förresten till lunchmötet?
 
Drack jag snaps?
 
GJORDE JAG DET??
 
Jag gillar inte ens snaps men kanske fick jag värsta rycket av den plötsliga sommarvärmen och beställde in sju stycken 5 centiliters O.P Andersson i ren värmeyra utan att jag minns det? Är jag inte lite, lite berusad när jag verkligen känner efter? Men herregud TÄNK OM JAG ÅKER FAST FÖR RATTFYLLA! Jag ska ju hämta barnen på förskolan! Istället får barnen hämta MIG. I en fyllecell! Dom hittar ju inte ens till sina egna garderober när dom ska klä sig om morgonen, hur ska dom hitta till polishuset?? BRÖÖÖÖÖL! 
 
Med skakiga läppar blåste jag i alkoholmätaren.
 
Som väl var blåste jag rent.
 
Och bilen sa polisen ingenting om heller. 
 
Korrekt körkort hade jag också.
 
PJUH.
 
Notering till mig själv: Aldrig mer inbillningsdricka sju stycken O.P Andersson till lunch!! 
 
 
 
Bild innan poliskontrollen. Precis efter att jag inte hade druckit snaps.
 
Malin

Haha känner igen! Är nykterist sedan 10 år men blir ändå svettig, man vet ju aldrig!! En gång blev jag stannad i en kontroll så jag blev försenad till ett möte. Varpå jag rusade in på mötet och deklarerade för alla att "förlåt att jag är sen, jag åkte fast i en poliskontroll"... 🙈

Svar: haha det är ju en liten bit av action som händer ;)
Moa DeBruin

Nathalie

Hahaha jag är PRECIS likadan. Börjar direkt på allvar tro att jag nog smygsupit massor innan jag satte mig i bilen och antagligen har jag även lagt ett lik i bakluckan. Man blir ju livrädd för mindre, haha

Svar: ja verkligen! ;)
Moa DeBruin

Anonym

😂😂 oh jag tänkte likadant när jag fick blåsa för nått år sen. Tanken att jag var nykter slog mig inte förens polisen noterade min väledigt synliga gravidmage med karatekid i 😂🙈 men man vet ju aldrig om det sista glas vinet på sommaren innan plus på stickning sitter i 😉

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Michelle

haha, åh! Jag har haft mitt körkort i 5 år och aldrig blivit stannad. Är nu rädd att den dagen det händer så kommer jag erkänna massa inbillade brott som jag INTE begått. I ren paniknervositet liksom! Haha, fy. Hoppas det dröjer!

Svar: Haha... Jag har haft mitt körkort i 16 år och det har aldrig hänt mig! Någon gång ska vara den första
Moa DeBruin

Helena

Haha, alla dessa sjuka tankar man går och bär på... Och så finns det en hel drös med andra lika sjuka människor! :)
Jag är nykterist, men får vrålpanik så fort jag ser en polisbil och tror att jag är både stupfull och har ett lik i bagageluckan! :)

Pia

Haha känns så bekant! Har aldrig blivit stoppad (trots 10 år med körkort) men varje gång jag ser en polis går jag igenom dedär ;)

Rebecka

Skulle va kul att se dig i nåt avsnitt av australiska flygplatser eller liknande där de stoppar o kollar folks väskor😂

Svar: Haha hu!
Moa DeBruin

Anna

Jag har blivit kontrollerad en gång på tolv år (konstigt att jag haft körkort så länge när jag bara är 21?). Började hyperventilera och talade om för polisen att det var min mammas bil och att de kunde ringa henne och få det bekräftat om de ville. Det ville de inte. Sen fick jag beröm för att jag stannat vid stopplikten som var precis innan. Jag blev såklart ännu mer förvirrad, man ska ju stanna vid en stopplikt så det är väl inget för polisen att berömma? Sen fick jag köra vidare. Minnesvärt!

Svar: haha :)
Moa DeBruin

Anna Maja

Haha, insåg precis när jag började läsa ditt inlägg vad jag drömde inatt! Att jag, mina föräldrar och syskon var ute och åkte bil. Pappa körde och han körde liksom på fel sida av en mittenrefug och trots att vi sa till honom flera gånger så vägrade han åka över till rätt när det blev en möjlighet till det. Sen kom det en kontroll och vi blev såklart stoppade och pappa fick blåsa och den visade att han var onykter. Vi blev chockade och undrade när och vad han druckit och han sa "jag tog några glas whiskey innan vi åkte". Väldigt märklig dröm. Speciellt som min pappa inte ens tycker om whiskey.
Drömmen fortsatte med att jag var tvungen att köra oss istället och vi var så himla sura på min pappa. Plus att bilen helt plötsligt var en cykel och det var jäkligt jobbigt skjutsa 4 pers på cykel. :P

Svar: haha! Drömmar asså :)
Moa DeBruin

malin

Har känt samma sak de gånger jag blivit stannad haha. Får också lite lätt panik när en polisbil kör efter mig, tror alltid något ska vara trasigt på bilen eller att den av någon anledning inte får köras (jag genomför och betalar allt i tid så löjlig tanke egentligen). Till saken är nu att jag bor ett par kvarter från en polisstation, det är rätt ofta jag har en polisbil efter mig, jobbigt läge ;)

KataM

Förstår dig precis. :-)

Jag har blivit stoppad en enda gång. Det var i midsommarhelgen, mitt körkort var splitter nytt och jag var nervös bara vid tanken att ge mig ut på vägarna en sådan stor trafikhelg. Jag hade inte ens luktat på ett glas öl, men ville absolut inte bli stoppad. Tänk om jag skulle meja ned de stackars poliserna av ren nervositet... Så jag valde bort de stora vägarna där jag visste att det ofta var kontroller vid storhelger, och valde småvägar istället. Men naturligtvis stod de där också, och naturligtvis vinkade de in mig. Benen skakade och kallsvetten rann, men allt gick bra, tack och lov.

Jenny

Haha,jag känner igen mig sååå väl ;) Det är konstigt hur tankarna bara börjar snurra :O

När flög till Prag för ett tag sedan blev jag kroppsvisiterad samt svabbad för droger och jag började genast tänka efter ifall jag verkligen inte tagit några ;`)

Hanna Karlsson

Jag har också tänkt så där innan jag blåser.... :-D

Jenny Nilsson

Har blivit stannad en gång gör blåskontroll och fick världens panik! "Hur gör man?! Hur beter man sig?! Drack jag igår?!" Jag hade inte druckit en droppe dagen inman, men det hade däremot sambon som satt bredvid. Måste ha luktat gammal fylla i bilen, så man undrade ju polisens tankar när jag drog ner rutan!
Men jag klarade mig galant och rullade vidarr. 200 meter senare tvingas jag stanna för sambon har en redig bakfylla och mådde mindre bra 😂

Svar: haha oh no!
Moa DeBruin

Anonym

Åh har aldrig blivit stoppad, har haft körkortet i 11 år nu. Poliserna brukade ofta ha kontroll i närheten av mina föräldrars hus men varenda gång har de vinkat förbi mig, undrar alltid varför de inte vill kolla mig? Däremot blir jag alltid stoppad på flygplatser!! Det piper även om jag inte har på mig ett gram av någon metall, eller så blir jag sållad ur massan för att gå igenom en sån där kroppsskanner. Sist när jag skulle flyga till Sverige pep det inte men dom tog mig ändå åt sidan för en 'random test' och jag testade positivt för explosiva ämnen??? Whaat 😭 Blev så nervös haha. Sen tog dom mitt namn, passnummer etc.. är jag i någon terroristlista nu? (De gjorde om testet och då testade jag negativt som tur var!) phu!

Svar: Tur! Vilken pärs haha!
Moa DeBruin

Anna

Jag blev stannad i en poliskontroll typ en månad efter att jag tagit körkort. Dessutom var jag på väg till tävling med hästen, så jag var dubbelt nervös över att inte vara världsvan hästsläpförare och dessutom behöva blåsa. Frågade nervöst min syster "när drack jag sist????" varpå hon svarade en vecka. Pjuh. Det gick bra som tur var, både på tävlingen och blåskontrollen ;)

Svar: Haha tur :)
Moa DeBruin

Linda

Och glöm inte bort tandkrämen! Jag tänker alltid "TÄNK OM tandkrämen ger utslag"! Jag dricker aldrig men blir jämt så orolig att min tandborstning innan jag åkte hemifrån har gått bananas och ger utslag i alkomätaren! En gång blev jag stoppad 3 gånger på samma dag. Phu, det var svettigt. Fast varför får man hjärtklappning och blir orolig fast man inte druckit en droppe eller kört för fort? 😂

Svar: oj tre gånger! Bra jobbat! :)
Moa DeBruin

Andreas

Varför oroa sig för en poliskontroll? Har man inget gjort och vet med sig det så finns det väl ingen anledning till oro, fast jag har iofs läst din blogg ett tag så jag ser "humorn mellan raderna" så att säga. Undvik dock munskölj med alkohol i. Nykterist är jag sen länge, men fick tänka till vid inköp av dylikt då dom alla ser lika ut.

Svar: Helt ärligt blev jag supernojig när jag såg polisen för jag oroar mig över att ha omedvetet gjort något fel. Med det sagt tycker jag det är superbra att polisen gör kontroller! Jag kan även tillägga att jag har både en pappa och en bror som är polis ;) Ta alltid mina inlägg med en nypa salt.
Moa DeBruin

M i A

Hola! Jag har blivit stannad en massa gånger, det är fortkörning, blåsa alkogrejen, kolla körkort, oförsäkrad bil o.s.v. Yes, låter ju som att steget till Kumlaanstalten inte är vidare långt för mig. Men det är polismöten jag samlat på mig i 21 års tid ju. Men trots att jag kan tyckas vara så erfaren av poliskontroller så finns det ingen lindring eller lättnad att berätta om. VARJE GÅNG är det fullt påslag med adrenalin, ett rikt inbillningsliv och en stor osäkerhet kring vad som egentligen gäller i trafiken. Vad har jag gjort? Hur länge har dom haft span på mig? Är det nu jag ska "aktiveras" som hemlig agent? Förutom en fortkörningsbot:/ och en oförsäkrad bil, men seriöst inte mitt fel, så har jag fått babbla nervöst och i lite för hög ton, sagt olämpliga saker, pratat personligare med en okänd poliskonstapel än med min bästis. Och sen har jag fått tillbaka hjärtat, lagt det i halsgropen och åkt vidare. Kram och tack för en grym blogg!

Svar: Hu! I feel ya! Tack snälla och kram tebax! :)
Moa DeBruin

fia

Hihi..det är nervigt när man blir synad i sömmarna. Då tänker man att det måste ju finnas något fel man har och gjort..Tur det inte kostade dig något - förargligt är det.

Ollie

Haha, tur att det bara var (o)på låtsas

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress