Spiderchick

Tonårsminnen och handlingsvurpor
Min bekanta Lisa frågade på twitter vilken låt man förknippar starkast med tonåren och varför. 
 
 
 
 
Den låt jag kom att tänka på allra först är Purple Rain med Prince. 
 
 
 
 
 

Jag tänker högstadie. Disco. Tryckare. ÅNGEST. 
 
Varje gång jag hörde introtonerna av den här låten på ett disco slog oron till. Skulle jag få dansa? 
 
Ibland blev jag uppbjuden. Ibland fick jag stå ensam kvar i ett hörn och försöka se cool ut trots att varenda cell i min kropp skrek VARFÖR VILL INGEN DANSA MED MIG?? 
 
Jag minns för övrigt den första och enda gången som jag tog mod till mig att själv bjuda upp någon. Jag siktade inte in mig på någon kille som jag var högintresserad av. Nej istället tänkte jag mer "strategiskt" och stegade fram till en kille som jag var lågintresserad av för jag tänkte att det var mer troligt att han skulle säga ja. 
 
Han sa nej. 
 
Jag upprepar - HAN SA NEJ! 
 
Han sa nej?
 
Jag trodde att jag hade hört fel först.
 
Vad jag gjorde? Stegade jag därifrån med huvudet högt? Nej nej. Istället tog jag ytterligare sats och pep fram ett jo men... snälla?
 
Ursäkta?
 
Jag stod alltså där och geggade i förnedringsland och tiggde en tryckare av en kille som jag inte ens ville dansa med innerst inne? Öh? Ibland var tanke och handlingsvurporna i min tonår rejält djupa.
 
Men men. Allting kan inte alltid vara logiskt. Antar jag. 
 
Anonym

Mellanstadiedisco!
Jag hade dansat varenda tryckare med en kille som jag inte gillade mer än kompis, så tillslut sa jag nej för jag ville ju bli uppbjuden av den jag gillade.
Killen blev skitledsen, ringde hem från mobilen som han fick låna av sina föräldrar och blev sedan hämtad.

Kände mig inte speciellt snäll den kvällen..

Svar: hahaha stackare :-/
Moa DeBruin

Sabina

Haha ja fy vilka minnen man har från disco. Jag bjöd upp samtliga killar till dans på ett klassdisco varav alla tackade nej :'D

Svar: haha näe fy vilka mesbollar!!
Moa DeBruin

Marias bokhylla

Daddy Dj, pga att det var den enda låten jag vågade spela på hög volym när jag hade öppet fönster på sommaren ifall de balla grannungdomarna skulle höra. För det var en sån där låt som "alla" gillade så då hade jag den på repeat istället för att spela annan musik som jag tyckte om för att inte bli klassad som tönt.

Jösses. önskar att jag kunde säga att 30åriga Maria är mer medveten än så men det är fortfarande så att jag knappt vill ha igång radion när jag kör med fönstren nere för "tänk om nån hör att jag har igång det här och tycker att det är fel!?" Bättring på den!

Madeleine

Åh den känner man igen! Mitt värsta tryckarminne var på min egen födelsedagsfest (disco med rökmaskiner var superpoppis på den tiden) och jag var superkääääär i en kille som hette Anton. Och jag sitter bredvid min bästa vän och vi tisslar och tasslar om jag ska våga bjuda upp honom. Jag gör det (modet!) och han säger nej (😫😂) och går och bjuder upp min bästa vän istället. Som säger ja. Också står de på dansgolvet bland röken och dansar tryckare medan jag står grinandes i ett hörn ehehehe *barndomstrauma* 😅🙈

Svar: Nääää fyyyy... :-(
Moa DeBruin

Fnulan

Oj vilken låt... Humm.... det är så många som varit så viktiga för en ju.
Skit jag kan inte välja en... Sorry

Jenny

Ska erkänna att jag aldrig har dansat varken tryckare eller annat på skoldisco. Blev tillfrågad några gånger minns jag men jag sa alltid nej för jag tänkte att personen måste skoja/jäklas för ingen kan ju vilja dansa med mig. Jösses vad deppigt det låter såhär i efterhand. Men jag mår fint :)

Svar: det klart att dom inte gjorde! jösses vad knepigt man kan tänka. skönt att höra att du mår bra ändå ;)
Moa DeBruin

Elisabet

Vad roligt att läsa allas historier! Vilka knepiga sociala situationer barn hamnar i med sitt ologiska tänk 😁

Tess

Jag slapp förnedringen med grundskoledisco som tur var...hehe... Vi hade klassfest vid nåt enstaka tillfälle, men det var mer lekar och inte dans. Jag har nog rätt många låtar som direkt påminner mig om barndom och tonår. En del har jag "glömt", men direkt de spelas så kommer minnena tillbaka :-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress