Spiderchick

Boktips från mig till Eder
Eftersom jag läser en hejdundrandes massa barn och ungdomsböcker just nu (becuz of school you know) tänkte jag tipsa er om några bra. Att läsa själv, ge till en ung person eller läsa ihop med sitt barn. 
 
1. Comedy Queen av Jenny Jägerfeld 
Boken handlar om Sasha 12 år vars mamma har tagit livet av sig. Ett tungt ämne, helt klart, men Jenny tar sig an det på ett vackert och respektfullt sätt. Huvudkaraktären Sasha hanterar sorgen efter mamman genom att bland annat bestämma sig för att bli stå up:are. Jag både skrattade och fällde en tår under bokens gång. Jag älskar Jennys språk som är målande och poetiskt utan att bli högtravande. En otroligt fin bok som jag rekommenderar er alla! Ung som vuxen. 
 
 
 
 
 
2. Grattis världen jag är här nu, Elin Ek (fd Grynet om ni minns?)
En bok om Athena 12 år som har startat aktivistgruppen Rädda-Jorden-Klubben. Mamman ligger på sjukhus med kommande bebissyskonet i magen och under tiden måste Athena och bröderna bo hemma hos farmor och farfar vilket Athena tycker känns "katastrof". Snart lyckas hon dessutom ställa till det för sig ordentligt... En rolig, smart, spännande och viktig bok om kompisar, kärlek och vår miljö. Huvudkaraktären tar sig själv och sina tankar på stort allvar, vilket känns befriande. 
 
 
 
 
 
 
 3. Pax-serien 
Jag och nioåringen har läst första boken i serien som heter Nidstången och här snackar vi spänning på hög nivå! "Urban fantasy" beskrivs genren som. Historien handlar om bröderna Alrik och Viggo som väljs ut att kämpa mot de onda krafter som hotar den lilla staden Mariefred. Vi kommer garanterat att läsa även bok nummer två, och tre och... Ja alla. En riktig bladvändare. 
 
 
 
 
Inne hos Ina

Läste "jag är ju så jävla easygoing" av Jenny Jägerfeldt och tyckte att den var så bra! Tipsar om den :)

Svar: Jenny Jägerfelds alla böcker är superbra!! :) Har börjat läsa hennes senaste vuxenbok också
Moa DeBruin

Anonym

Tips, läser en kurs med engelsk litteratur och vi läste en bok som heter Gregor the Overlander av Suzanne Collins. Så. Himla. Bra! Kanske några ett par år kvar innan han klarar av engelskan, men kanske finns på svenska?

Svar: Ska kolla 😊
Moa DeBruin

Anonym

Ett annat tips: mördarens apa. Köpte den och läste (efter rekommendation från en vän) och det är en så otroligt fin berättelse!

Svar: Aha ska spana in!
Moa DeBruin

Kristin

Ja, Pax-böckerna är väldigt bra, har lyssnat på dem alla (den tionde och sista kom för ungefär en månad sedan) inlästa av Morgan Alling på Storytel. Rekommenderas! Även den interaktiva (eller vad man ska kalla det?) Pax-promenaden i Mariefred är häftig!

Svar: Coolt :)
Moa DeBruin

Skelleftejessica

Min son Ebbe har läst Paxböckerna - han älskar dom!
Och bra med boken som tar upp självmord. Viktigt. Vet flera barn vars föräldrar tagit sitt liv. Själv var jag drygt 7 år när min pappa valde att ta sitt liv. Då var det så tabu och svårt att prata om att min mamma och släktingar inte visste hur dom skulle säga det till mig. Så dom sa att han dött i cancer. Och tänkte att dom skulle berätta sen. När jag blev äldre. Det blev ju jättetokigt när jag 13 år gammal fick veta sanningen. Fick ju en helt annan bild av pappa. Många frågor och liksom bearbeta hans död igen. Och kände mig ganska lurad av alla i min närhet, som visste sanningen.
Mina barn har sett bilder på deras biologiska morfar. Och så plötsligt kom frågan om hur han dog...viktigt att säga som det är. Och: att förklara för barnen att det är viktigt att se om det är någon som mår dåligt. Men även att få hjälp själv. Den boken ska jag läsa!

Svar: ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Moa DeBruin

Anonym

Vill tipsa om Djupgraven av Viveca Sten (så spännande) och Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo!

Svar: grymt! tack!
Moa DeBruin

Anonym

Gillar en Pax tror jag att serien Deltoras Bälte är något att spana in! Tunna, men rätt många, böcker som kom ut tidigt 00-tal! Så tips tips!

Svar: ska jag spana in :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress