Spiderchick

Egen telefon
Jag måste återkomma till det här med nioåringens telefon
 
Han blev SÅ glad och tacksam för den. 
 
Det har ju varit lite en fundering kring när vi ska ge barnet en egen telefon. I vår bekantskapskrets har kidsen varit kring nio, tio år när de har fått sin första egna telefon. Det har det grundat sig i att barnen har börjat bli mer självständiga då. Vår nioåring kan exempelvis vara hemma själv ibland. Då är det bra att han kan ringa om det skulle vara något. Eller vi kan ringa honom. Vi har ju ingen hemtelefon. 
 
Kontaktlistan i nioåringens telefon ser just nu ut så här:
 
 
 
 
 
 
 
Rimlig början!
 
Det bästa med det här måste ändå vara möjligheten att jag kan sms:a mitt barn JAG ÄLSKAR DIG! Det kommer jag göra OFTA. 
 
Längtar. 
 
Strongmama

Så mysigt att man kan sms med sitt barn, jag längtar inte för jag vill inte att de ska ha men vet att jag måste ge de en mobil förr eller senare, tycker bara det kommer många gånger mer med problem än något bra egentligen. Mer risk för rån (vilket har hänt i vårt område), mer risk för spelande, distrerar sig mer, avskärmar sig från vänner (har sett hur ungdommar umgås.. med nacken ner i skärmen) MEN jag vet att vi kommer också vara tvungna inom ett eller två år..

Svar: Jo det är sant. Det här är ju första barnet med telefon så just nu ser vi ju bara det positiva. Han har inga sociala medier eller spel utan bara ring och sms och telefonen får ligga hemma, inte vara med till skolan :) Men vi får ta det som det kommer. Risk för rån låter förfärligt :-(
Moa DeBruin

Strongmama

Jaha men då har han inte ens med sig mobilen.. då är det ju inte ens i närheten av de sakerna jag sa förutom att han kan ladda ner spel och sånt men det ser ni ju. Men då är det inte samma risk för rån, dåligt umgänge med vänner etc. Skönt att ni börjar så i alla fall, det kommer ju förr eller senare, det är ju oundvikligt men man/jag önskar att det kunde vara liiite senare haha. Lycka till :D

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

Pernilla Andersson

Jag håller med att mobiler idag är något mer än vad det var när en annan var liten..

Min första mobil fick jag när jag var 16 och skulle börja gymnasiet. Innan dess hade jag inget behov..

Idag är behoven annolunda..
Tänker på min 5 åring. Tänk om jag skulle ge han mobil om 4 år. Han ksn hantera en ipad bättre än mig..
Tekniken idag är skrämmande.. men förstår dig..

Svar: jag fick också min första telefon som 16-åring, hehe. Men ja behoven idag är ju annorlunda.
Moa DeBruin

Anonym

Min sjuåring fick ta över min iPhone när jag bytte mobil i vintras. Dels för att han är hemma själv korta stunder/att ha med när han går hem från skolan själv samt att jag ska kunna ringa honom och hans lillebror när de är i kvarterets lekplats och jag är hemma för att kolla av med honom vad lillebrors blodsocker ligger på (han är diabetiker). Än så länge har han ungefär samma kontakter som er son plus nån kompis. Och det är mycket tack vare mobilen han lärt sig läsa och skriva på nolltid! Tycler det är toppen men går också igenom den regelbundet för att se vilka han har kontakt med, spel osv ☺️

Svar: Ja det är ju en balans det där. Tekniken för även med sig mycket bra :)
Moa DeBruin

Anonym

Det sjuka ändå att man är ”MAMMA” i någon annans telefon?! Mamma är ju min mamma i min telefon. Blir helt snurrig och kollrig när jag tänker på det (vår numera tioåring var också nio när hon fick sin mobil, tycker det känns som ett väldigt naturligt steg)

Svar: haha jag vet! Jättekonstigt!
Moa DeBruin

Carro

Vi har tänkt ungefär som ni. Våra barn är på fritids och när de slutar på fritids är det dags för en mobil för då kommer de åka skolskjuts hem. Kommer definitivt inte tillåtas att ha spel på telefonen till att börja med och inte ha med den till skolan utan ligga hemma så att barnen kan smsa mig/deras pappa att de kommit hem från skolan ordentligt.
Jag var 13 år och skulle börja högstadiet när jag fick min första telefon och det var en riktig stenålderstelefon från Ericsson. Sparade sedan min månadspeng i flera månader för att kunna köpa en nyare Nokia istället. Hade sen Nokia till mitt första smartphone köp en IPhone 4.

Svar: 😊👌🏻
Moa DeBruin

Anonym

Varför ingen farfar eller morfar?

Svar: Listan är mer diger nu och både morfar, farfar och morbröder finns med 😊💕
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress