Spiderchick

Amningtider hej hej amningstider*
Kenza la upp en amningsbild på sin blogg och instagram och snart var den icke-frågiga ”debatten” igång.
 
Jag hittade tyvärr inga amningsbilder från mina bebistider men jag kan visa bebisar som till synes var väldigt matglada. He.
 
 
 
 
 
 
 
Jag ammade jämt, hela tiden. Fyllde hela frysen med bröstmjölk och gav bort till neonatal. Snacka om coola bröst?
 
 
 
 
 
Men aldrig blir väl kvinnoförtrycket så tydligt som när det kommer till amning.
 
FYYYY dig som lyssnar till ditt barns signaler offentligt! Hur har du mage att göra andra obekväma genom att mata ditt barn? STACKARS omgivningen som kanske råkar få syn en trekvarts vårtgård! Fy vad opassande! Skyl dig kvinna! Stanna hemma!
 
Klipp till: Instagram, tv, tidningar, reklam, ett SAMHÄLLE fullproppat med kvinnor som visar bröst. Så länge bröst sexualiseras är det okej. Men när tuttarnas högst naturliga funktion nyttjas ja då tar det hus i helskotta. Då brinner tangenterna hos folk som bara MÅSTE få komma med pekpinnar och moralkakor. Det är som att samhället helt glömt bort vad bröst är till för?? (Fast en del vill inte amma och en del kan inte och alla är vi lika fantastiska).
 
 
Att amning dessutom jämförs med könsorgan, kiss och bajs visar bara exakt hur skev och obildad synen är.
 
Jag vill uppmana alla mammor som vill/kan/har lust att amma - ta inte emot moralkakan. Släng den i närmaste papperskorg samtidigt som ammar precis där du och din bebis önskar. Eventuella överkänsliga kan käka upp sin moralkaka under en filt.
 
*Rubriken läses med tonen av Gyllene Tiders Sommartider
IA

Bra rutet! Och satt fingret på dubbelmoralen om man nu kan kalla det så för det är väl knappast moral det är frågan om när det är okej i andra sammanhang än amning?

Anonym

Fantastiskt bra skrivet! Håller fullkomligt med dig🙌🙌

Anonym

Är mitt uppe i amningstider nu med min lilla på en månad. Jag ser mig som en ganska stark person som vill tro att jag inte skulle bry mig om någon skulle få för sig att kommentera min amning när vi är ute men ändå har denna icke-fråga naggat sig fast hos mig som gör att jag känner mig yttepytte obekväm när den där lilla millimetern vårtgård syns😂 Blir samtidigt förbannad då det indirekt blir ett påhopp på mitt oskyldiga barn som bara vill ha mat. Skulle någon kommentera min amning tänker jag att det är väl bara att hänvisa till vilken klädkedjas underklädesavdelning som helst så kan den personen go bananas och rasa över all bar hud som finns upptryckt i stort format i våra butiker? Blir så trött på människor som har ett konstant behov av att kommentera och tycka en massa saker om andra människors val i livet, kanske skulle dessa nissar rannsaka sitt eget liv istället? För övrigt, din blogg, älskar'n!

Svar: tack snälla! Förstår din lilla, lilla osäkerhet kring offentliga amningen. Jag kände samma. Men kör hårt! Och låt ingen diktera villkoren för din bebis matlust :)
Moa DeBruin

Marianne

Det är ju självklart att man måste få mata sitt barn om hen är hungrig, oavsett var man är. Man kan ju inte sitta inne hemma i sex månader. Jag är mitt uppe i amning med min son på snart tre månader. Vi har bla. ammat på skolgårdar, i busskurer och restauranger. Vi bor i Skövde så du kanske ser oss någon dag. Än så länge har jag inte fått några negativa kommentarer eller känt några obehagliga blickar som tur är.

Svar: Skönt :)
Moa DeBruin

Josefin

Läste ”moderkaka” istället för ”moralkaka” passar ändå in lite ju 😂

Svar: hehe :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress